- This topic has 28 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 3 שנים, 5 חודשים by אז נשאל את זה פשוט.
-
מאתתגובות
-
לבועז / שינוי ביגוראורח
למזכיר הקבוץ,
אבקש שתדע לעשות 'סטופ' ולתת לקהילה את ההזדמנות המגיעה לה – מנהיגות חדשה ואחרת. זה לא יוריד מכבודך, אלא דווקא יוסיף לו. לא צריך את החוקים של הקדנציות (שממילא חדשות לבקרים אנחנו לא מכבדים אותם תמיד (כפי שניתן לראות בשנים האחרונות) בשביל לגלות אחריות אישית ולתת דרך לאג'נדה חדשה.
בדבריי אני גם מתכוון שלא תגיש את עצמך לתפקיד יו"ר, אם יוחלט לייצר תפקיד כזה (שמצליח להידחות ואולי יואץ לזמנים דומים לסיומה של המזכירות) שעלול להיות בעל כוח רב ועוצמה רבים יותר על הקהילה.
לטעמי, יש צורך בהחלט להגדיר זמני עבודה והחלטה ולהוציא מכרז עבור תפקיד מזכיר/ה או יו"ר/ית (מה שייבחר ארגונית), כי אין אדם שאין לו תחליף וכי אנחנו צריכים רוח רעננה ואחרת. אני מבקש ממך כמי שעומד היום בראש הקהילה לקדם הוצאת מכרז חיצוני או אנשים שקוראים שורות אלו המכירים אנשים ונשים מוכשרים/ות להגיד להם שביגור עומד להיפתח באוגוסט תפקיד זה. אם זה תפקידו של חסיק – בבקשה להעביר לו . גם מי שמעריך את עבודתך (רוב הזמן גם אני) צריך לקחת אחריות קהילתית ולחשוב על טובת הקהילה בעת הזאת.
בברכה.=========
הערת המערכת: הדברים למעלה עברו עריכה
נתןאורחכותב נכבד,
האם אתה מצפה שבועז כמזכיר יענה לך כאן באתר, ויתייחס לדבריך הכתובים כלא היו?
אתה יוצא בפומבי נגד משהו ומישהו שיש בו בקשה מעט חצופה.בכל זאתאורחנתן שלום,
אמנם יש משהו לא נעים בפנייה פומבית כלפי בעל תפקיד לפנות את מקומו.
אולם,
ביגור נוצר מצב בעייתי עד מאד של ריכוזיות שפוגעת לא אחת במרקם החברתי ביגור.
איני זוכר בעל תפקיד שהיה 8 שנים בתפקיד, ובאופן אישי אני מצטרף ל"בקשה" הערוכה שנכתבה בתחילת השרשור.
לאחרונה עולה שוב הסוגיה של נוהל קדנציות,
במגזר העסקי (התקופה קצרה מידי רק שנתיים) וגם במגזר הציבורי (8 שנים הן תקופה ממושכת), האם בחירה ל4 שנים למשך של עד שתי תקופות היא הצעה סבירה?
דבר נוסף, האמריקאים החליטו שעבורם 8 שנים בעשייה ציבורית הן די והותר זמן עבור אדם לבצע את תפקידו.
גרירת הרגליים בהחלטות הציבוריות הן סימפטום במקרה הטוב של התופעה הזו.
המסר אמנם לא נעים אבל נכון (לדעתי).
בתקווה שנשאר חברים למרות חילוקי הדעות ביננו.
============
הערת המערכת: מהתגובה הושמטו הערות אישיות (גם אם נוגעות לסגנון ולא לגוף האדם) והשוואות לתופעות שמחוץ ליגור שאין מותרות על פי כללי הכתיבה באתר.
ועם הכותב הסליחה
נתןאורחבכל זאת יש צורה לפניה לבעל תפקיד שנותן מעצמו ומזמנו ,עמ להביא את הקהילה,את כולנו למצב יותר טוב . 8 שנים זה תקופה ארוכה,בה עברנו שינוי לא פשוט. חושב שהקהילה היגורית לא תסכים עם סגנון פניה כזה…..
בכל זאתאורחמערכת האתר,
מדוע לא להשוות את מה שקורה מחוץ ליגור למה שקורה בתוכה?
אתם ״משכתבים״ את רוח הדברים לפי נוחותכם.
ההערה על ארה״ב כללה גם את ארצנו ועוד מעצמה… משום מה השארתם רק חצי תמונה.
זוהי תעמולה.
אני משוכנע שפעמים רבות פגעתם בדיון הציבורי במעשייכם.
להבא עמדו בשם מלא אחר פעולותיכם : גדי, זאביק או בן(אם יש אחרים גם הם).
==============================================
תגובת הערכת:
כשמשווים מישהו (בפרגון, בצורה חיובית) לדמות מופת, אפשר להסכים או לא, אבל זה לא פוגעני
כשמשווים מישהו או מישהי לדמות מפורסמת, בהקשר שלילי, כדי להראות כמה היא או הוא דומים לדמויות שמסמלות טיפשות, מופקרות, שחיתות, רודנות או בורות זה פוגעני ולכן אסור על פי כללי הכתיבה באתר.
Cambioאורחבלי לפגוע באף אחד
בלי קשר לביצועים
זה לא "בריא" לקהילה כי יש כאלו שנפגעים
צריך להתחלף, כי זה נכון וטוב, ככה בונים קהילה בריאה
תודה
בכל זאתאורחגדי, זאביק או בן היקרים,
מהצנזור שלכם ניתן להבין שהיתה ביקורת ישירות על אדם ולא על המערכת ביגור שמאפשרת לאנשים לכהן בתפקידים תקופות ארוכות.
מפה עולה התהייה מדוע אתם מגוננים כל כך כאשר נכתבת ביקורת על התנהלות מוסדות יגור.
אחת הסיבות שאנשים כותבים בעילום זה בגלל שהם לא ״חלק״ מהמערכת וחוששים מהכוח שנצטבר ע״י מספר אנשים.
כיצד בפעולותיכם אתם מגנים על חברי יגור?
=============================
תגובת המערכת: כתיבה אנונימית מאפשר לכאורה לאנשים לכתוב ככל העולה על רוחם. יגור החליטה לאפשר כתיבה אנונימת כדי לאפשר לאנשים להתבטא ללא פחד וחשש או מבוכה.
התנאי לכך הוא שהסגנון והתוכן לא יהיו פוגעניים, אחרת לא יוכל השיח האנונימי להתקיים והפורומים ייסגרו כמו שקרה בעבר.
אנו עושים כמיטב יכולתנו לאפשר שיח שאיננו גולש לגופו של אדם ושאינו נוקט האשמות או הערות פוגעניות
בכך אנו מגינים על חברים, מהשורה וגם בעלי תפקידים, ומאפשרים את השיח האנונימי שלמרות הטענות לצנזורה כבדה ומגמתית משרת בכל זאת שיח פורה וחשוב במקומותינו.
אתה מוזמן לדון בנושא משך הקדנציות וכהונת בעלי תפקידים במסגרת כללי הדיון של האתר
אודיאורחערב טוב,
המזכיר מעמיד את עצמו לבחירה אחת לשנתיים.
הציבור יכול לתמוך או לא לתמוך.
חרף דברי הכותב,
העובדה היא שעד כה בועז נהנה מתמיכה של מעל 75 אחוז מהמצביעים.
משמע שבאופן כללי יש שביעות רצון מתפקודו.
אם עובדים לפי הנוהל , ואם הציבור בוחר בבועז ונותן לו קרדיט גדול מאוד כבר שמונה שנים, אמ מה לך שתלין בפני בועז.
אם אתה רוצה לבוא בטענה, אנא הפנה אותה לחברים. הקביעה אם בועז נבחר או לא היא בידיהם.
אני תמכתי בעבר ותומך בו גם כעת וחושב שבאופן כללי הוא פועל בצורה ראויה להערכה לקידום וניהול הקיבוץ על פי החלטותינו.
אנונימי 7.0אורחאודי אם נקבל את הגישה שלך אדם יכול להיות מזכיר ללא כל הגבלת זמן.
==============================
הערת המערכת: מהערה הושמטה רמיזה למצבים דומים בארצות אחרות. ובתקופות אחרות. כללי הכתיבה באתר לא מאפשרים דיון מהסוג הזה.
אודיאורחאנונימי,
אם חברי יגור רוצים להגביל קדנציה מירבית ל 8 שנים, זו החלטה לגיטימית אך צריך להחליט עליה. אם זה חשוב לך, אנא פנה לקידום ההחלטה.
נכון לעכשיו אין החלטה כזו ולכן יש לגיטימיות מלאה להתמודד .
עדיין לחברים יש הזדמנות, פעם בשנתיים , לסיים קדנציה למזכיר אם הם חושבים שזה מספיק.
במבחן התוצאה עד עכשיו, המזכיר קיבל תמיכה מאוד משמעותית. אם רב הציבור רוצה את בועז כמזכיר ואם אין החלטה המונעת את זה , אז אני לא רואה בעיה.
אגב, ברמת יוחנן יש מזכיר קצת יותר שנים מיגור והם מסתדרים יפה בסך הכל.
מכיר גם כמה חברות עסקיות עם מנהלים ותיקים מאוד שמצליחות נהדר
אני לא מקדש את ההחלפה, אלא אם אני מרגיש שהיא נדרשת לטובת הארגון.
האם היא נדרשת, מחליטים בקלפי אחת לשנתיים כאמור.
Cambioאורחאודי שלום
גם אם היה זוכה לתמיכת כל יגור מלבדי
עדיין זה לא בריא לקהילה
אלמוניאורחאודי – מה שמתאים לחברות עסקיות לא מתאים לקהילות כמו שלנו.
בשני המקומות שלטון ארוך מדי אינו טוב, אבל במקומות כמו קבוץ הבעייה חמורה יותר מאשר בחברות עסקיות.
אנונימי 7.0אורחמי שנמצא בראש הפירמידה שנים ארוכות בדרך כלל גם זוכה לתמיכה גבוהה בבחירות. אבל למיטב ידיעתי רוב המקומות בהם זה קורה אינם דוגמא ומופת (בהודעה קודמת נתתי דוגמאות שצונזרו).
אלמוניאורחרצוי למען אפילו למען ריענון מחשבתי להחליף
אלמוניאורחהודעת המערכת
התגובה נפסלה בגלל השוואות לדמווית ואירועים מחוץ ליגור שאיתם מותרים בכללי הכתיבה באתר
ועם הכותב הסליחה
-
מאתתגובות