- This topic has 92 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 4 שנים, 5 חודשים by
אלמוני 15.
-
מאתתגובות
-
אלמוני
אורחהיום זה לא החבר מתחלק 1/2 והקיבוץ 1/2 אלא החבר אולי 1/2 וכל צבור החברים1/2
בניה חדשה בשיוך?
אורחמישהו מהמשייכים איך אני מממן בניה חדשה בשיוך אם אין לי מקורות מהצד? האם אתם בונים על זה שרובנו נעבור לשיכון קבע ישן ונשפץ?
יואב שימשי
אורחשלום שוב- קשה לעקוב כאן הכלל מבנה הפורום והעדר היכולת להגיב ולשרשר לכותב ספציפי.
מוזמנים שוב לשאול כל שאלה בקבוצת הדיונים שלנו בפיסבוק. אפשר לכתוב לי בפרטי ובעילום שם ואשתדל להגיב לכל שאלה.
שבת שלום
יואב
לבניה חדשה בשיוך: בוודאי תעדיף שנממן לך חדש
אורחחברים צאו מהסרט הישן שבו הקיבוץ בונה. למה שכל הקהילה תבנה וילות חדשות במיליון ומשהו לאנשים שחוץ מותק לא באמת עומדים בקריטריונים הכלכליים לכך? האם נמשיך להנציח את טעויות הקיבוץ הישן שנכנס לחובות והלוואות רק בשביל לבנות בית לחבר שהכנסתו מינימלית? חייבים להתקדם לעולם האמיתי כי נגמר הכסף הציבורי! מי שאין לו מהצד ישפץ קיים עד שיחסוך, או יעבור לקיבוץ שיתופי של פעם שעדיין קיימים כאלו בארץ
אלמוני
אורחתוציאו מהראש. או שאין שיוך ואז הקיבוץ מממן לגמרי את הבניה משכר דירה לחברים, המודל מדבר על 5 דירות בשנה, כל אחד שיעשה חשבון ביחס לתורו. או שיש שיוך ואז החבר מממן.
אלמוני
אורחרוח השינוי – שחרור האחריות מהקיבוץ לפרט תוך שמירה על ערבות הדדית. השיוך ברוח הזו. אי השיוך – ממש לא. ללא שיוך, מיטב בנינו, מאלה שמשתכרים היטב ונמצאים בסוף רשימת זכאי דיור הקבע, יעזבו אותנו לאנחות. בשיוך – אף אחד לא יישאר ללא בית. להיפך, יהיה בינוי מסיבי יותר ויתפנו יותר בתים. מי שירצה בית חדש יצטרך להשקיע מכספו = ייקח אחריות על עצמו. ומי שלא יועל לממן – יתקדם בגירות המעבר מבלי לצפות שהקהילה תבנה לו וילה על חשבונה. אנחנו כבר לא שם. רק מה, צריך להחליט מהר
אלמוני 11
אורחיואב כמה שאלות ממי שעוד אין לו שיכון קבע:
איך חבר צעיר יממן בניית שיכון קבע חדש במודל שיוך?
ואם לא יהיה לו כסף לשיכון חדש, האם הוא יצטרך לקנות אחרי השיוך דירה ישנה שיוכל לשפץ? כמה זה יעלה לו?
תודה לכל מי שיענה
לתשומת לב תומכי השיוך
אורח<p style="text-align: center;">גם בהסדר דיור וגם בשיוך החברים מממנים את הדיור שלהם. רק שבשיוך יש תוספת של 350000 שח בערך לכל דירה, תמורת הזכות להוריש את הדירה לבת שלך. בהסדר דיור הבת שלך תקבל דירה אחרת, אולי יותר חדשה, ותחסוך את ה350000 הנל.</p>
חמש יותר טוב מאפס
אורחבמודל האי שיוך ייבנו 5 דירות חדשות לשנה. במודל השיוך יבנו 0 (קרא את מה שהדבר ילין כתבה). יש מה להוסיף?
ומה יקרה עוד 5 שנים?
אורחמשכנעים אותנו להזדרז ולשייך כי אוטוטו מבטלים את ההנחה ובמקום 30% נצטרך לשלם 90% מערך הקרקע.
אבל ברגע שיבטלו את ההטבה, נניח עוד 5 שנים, הרוכש הבא של הדירה יצטרך להשלים את התשלום של ה90% למנהל!!!
כלומר ההטבה לא תעזור לכל מי שירכוש דירה בעוד 5 שנים.
בבקשה תשכנעו אותי שאני טועה…
אלמוני תומך שיוך: הכל הפוך אצלך
אורחבשיוך יפסיקו לבנות דיור חדש – קרא את כתבתה של הדס ילין. באי שיוך יבנו.
בשיוך דירות שיתפנו לא יחזרו למעגל הדירות אלא יהפכו נכס פרטי של יורשי הנפטר.
אתה מכיר בן שנמצא בסוף התור לדיור קבע שמוכן לשלם 7400 שח לחודש משכנתא? אפילו אם הוא יכול, עדיף לשלם שכר דירה נמוך ממחיר השוק ואת שאר הכסף להשקיע.
משלם בקרוב משכנתא
אורחלמה לבלף עם המספרים? 7400 ש"ח? מספיק לזרוע הפחדות. לא נשלם גם שכר דירה. לא מוכן לממן וילות לחברים סטייל הקיבוץ הישן. מרגע ההשקעה לא נמכור את הדירה חזרה לקיבוץ
השיוך כבר כאן
אופטימיסט
אורחאי שיוך לא נוסה מעולם. זו פיקציה שתקריס אותנו חברתית. לא מחזירים אחורה את הגלגל
כשאין תשובות זורעים בלופים?
אורחמאז רשימתה מאירת העיניים של הדס ילין, והתחשיב של עלות הבניה אם יהיה שיוך שהביא שלמה מורן, והבעיה של חוב לנפטרים במקרה שיוך שהעלה אלמוני, התחלנו לקבל הודעות קצרות וקליטות כמו ״אי שיוך לא נוסה מעולם!!!״ (לא שמעת על שכר דירה?) ״כבר פרסמתי תשובה מוחצת לנושא יוקר הבניה!״ (איפה היא?) ״נמצא פתרון יצירתי לחוב 50 מיליון לחברים שנפטרו״ (תנו רמז איזה?) וכו.
בסוף ניפול כולנו לבור שהוזהרנו מפניו – גם נשלם מיליונים רבים למנהל, גם נעצור את הבניה וגם נשלם לעורכי דין וליורשים.
היה מצחיק אם לא היה עלינו.
אלמוני 13
אורחמי אלה הנפטרים? אנשים שהיו איתנו.
בכל מקרה אנשי אי השיוך רוצים ירושה כספית כל בין חצי מיליון למיליון. לנפטרים לא מגיע?
-
מאתתגובות
צומת יגור המקום של חברי יגור