תגיות: מה זה?
- This topic has 47 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 3 שנים, 4 חודשים by שלמה מורן.
-
מאתתגובות
-
יואב שימשיאורח
שיוך, חברים שיוך.
לאור פניות רבות ששמעתי בימים האחרונים, בע״פ ובכתב- אם יש מי שרוצה לארגן ערבי מפגשי מרפסות ברוח רטרו לקורונה ולארח ל״חוג בית״ אנשים שיירצו לשמוע, לשאול ולהשמיע בנושא חלופת שיוך הדירות אל מול הסדר שכר הדירה – אנסה להרים את הכפפה ולהסביר נקודות חשובות ועמדתי בנושא, ככל שיתיר הזמן ואילוצי העבודה והילדים בחופש:)
מוזמנים להשאיר הודעה או להתארגן קבוצת אנשים וננסה לקדם או לתאם.
קפה לאורחים עליכם, השיוך עליי.
מבהיר שאין הכוונה ליעוץ לחברים או להביא בעלי מקצוע אלא לתרגם את ההודעות בפורומים ואת השיח במדרכות והשאלות שאני נשאל לכדי שיח חופשי ובלתי מחייב לקבלת תשובות ומידע אם יש.יואב
שלמה מורןאורחלאור כמות המידע המציפה את האתר על נושא שיוך\לא-שיוך, חוגי בית הם רעיון טוב – למשל להרחבת הדיונים במפגשים הציבוריים.
אבל אם חוגי בית כאלו יביאו ידע המשקף צד אחד בלבד (וכבר היה מי שכתב שהצעת האי-שיוך לא צריכה להגיע לדיון כי היא לא הצעה של הצוות) – יש מצב ששכרם יצא בהפסדם.
רק אומר
שבת שלום והרבה בריאותדמוקרטיהאורחשלום שלמה,
יואב אכן הרים את הכפפה..
אתה (ושאר חברי ״צוות שכר דירה״) יותר ממוזמן להיפגש בכל מסגרת שתבחר עם חברי יגור ולשכנע אותם בצדקת דרכך.. אף אחד (מצוות השיוך או בכלל) לא יעצור אותך אך אל תצפה מאחרים שיעשו בשבילך את העבודה.
בהצלחה
שלמה מורןאורחשלום יואב ניסיתי קצת באיחור להצטרף לקבוצת הדיון שפתחת על ידי לחיצה על הקישור שנתת
https://www.facebook.com/groups/990754214830636/וקיבלתי תגובה:
תוכן זה אינו זמין כרגע
לרוב, הסיבה לכך היא שהבעלים שיתף את התוכן רק עם קבוצה קטנה של אנשים, הגדיר מחדש מי יוכל לראות את התוכן או כי התוכן הזה נמחק.לעזרתך אודה. כל טוב, שלמה.
שלמה מורןאורחשלום דמוקרטיה (מתנצל על האיחור בתגובתי)
לדעתי יצירת חוגי בית "מוכווני מטרה" – כלומר שמראש ברור מה היא המסקנה שמקימי החוג רוצים להגיע אליה – לא עוזרת להגיע להחלטה נכונה, משום שהם שומעים רק את הטיעונים של צד אחד בדיון. עדיפים חוגים נייטרליים שנותנים במה שווה לשני הצדדים.דמוקרטיהאורחשלום שלמה,
אתה יותר ממוזמן לארגן, לתאם, ליזום ולהעביר חוגי בית. אני בטוח שאף אחד לא יעצור אותך.. להיפך
בהצלחה
אנונמיאורחשלמה, חוגי הבית מטרתם מאז ומעולם לקדם את משנתו של מארגן חוג הבית, כמו שלא תצפה מחוג בית בראש מועמד לכנסת מטעם יש עתיד שידברו ויקדמו בו את משנתה של מפלגת ש"ס.
שלמה מורןאורחlלאנונימי בחירות לכנסת הן דבר אחד והחלטות של קיבוץ זה דבר אחר. תאר לך שאת הדיון בעניין הכלבו מרכולית נתחיל לנהל בחוגים בעד וחוגים נגד. צריך לשמוע אחד את השני, לדון ולהחליט באותו פורום. קל וחומר בעניין מסובך כמו שיוך דירות. הרבה בריאות;
חבר ותיקאורחאנונימי בחוגי בית הדוברים יכולים להתעלם משאלות לא נוחות. למשל איך פותרים את בעיית יורשי הנפטרים. דיון בנוכחות צד אחד טוב לתעמולת בחירות ואבל אנחנו לא שם.
דמוקרטיהאורחשלמה,
זה מאוד נוח לשבת על המקלדת ולכתוב מה צריך..
אם ברצונך להעביר ידע לציבור, לגייס מצביעים להסדר שכר הדירה זה מבורך.
שים כפפות וצא לעשות את ה״עבודה המלוכלכת״: תיפגש עם אנשים, תשכנע ותאסוף קולות להצבעה ב 6/10
אבל, לשבת בבית ולהלין שלא מציגים את דעתך בחוגי בית זה קצת פחות לגיטימי.
אם זה בוער בך וחשוב לך .. אז לך על זה
בהצלחה
אנונמיאורחשלמה וחבר ותיק – תמה על תשובותיכם. אתה מצפה ממישהו שמתנגד להצעות שלכם שבחוג הבית שהוא מארגן שידברר אתכם? ומה זאת אומרת חוגי בית נעשים רק בבחירות? הרי מה אנחנו הולכים לעשות אם לא בחירות? במקום במועמד אנחנו בוחרים בדרך, לא פחות חשוב ואף יותר.
ולרוב חברי יגור, ההצבעה הקרובה חשובה יותר מהבחירות לכנסת.
כמו שדמוקרטיה אמר, בוער לכם להציג את משנתכם והצעתכם? אדרבא, תארגנו חוגי בית.
שלמה מורןאורחלאנונמי: אני בהחלט מעוניין להציג את משנתי, אל לא בחוגי בית של אוהדים, אלא בפורום פתוח לכלל הציבור.
כך אוכל להתייחס גם לשאלות של כאלו שמתנגדים לדעתי.
מקווה שהובנתי
גדי רביבמנהל בפורוםתשובת שלמה מורה לאריכות ימים
כותרת: שלמה מורן תשובה לאריכות ימים
שלום אריכות ימים. להלן התייחסותי לשאלותיך:
אם הבנתי נכון את המודל שאתה מציע
חבר פלוני אלומוני שוכר את הדירה מהקיבוץ ומשלם עבורה שכר דירה מינימלי ונמוך
לאחר אי אלו שנים הוא מפסיק לשלם ואז גם הגלגל מתהפך והוא אפילו עשוי להתחיל לקבל כסף
תשובה: לא זה המודל שהצוות אימץ . במודל של הצוות ובהסדר דוגמא שהבאתי, שכר הדירה נקבע רק לפי סוג הדירה. לחברים עם ותק לפני השינוי ירשם זיכוי על שכר דירה (ותק מלא = זיכוי לשכר דירה בשכונת הכביש הישנה). הזיכוי יוחזר להם במסגרת החזרים לחברים (סעיף 2 בהסדר). קצב הזיכוי תלוי בהרבה משתנים לא ידועים כרגע, אך מובטח שבסופו של דבר כל הסכום יוחזר.
———————– –
תיאורטית, אם כאשה אני אצליח “לסחוב” עד 120 … אולי אפילו הקיבוץ ישלם לי הרבה יותר ממה שאני שילמתי לו עבור השכירות
תשובה: מאחל לך שתגיעי ל120 ויותר – אבל מה שאת כותבת אינו מדויק. ראי למעלה.
—————– –
ולבסוף גם תזקף לי זכות הורשה
תשובה: רק בגין שנות ותק לפני השינוי. 100,000 ש"ח לותק מלא.
————— –
איפה פה השינוי? מאיפה פתאום יתחילו לשלם לי על זה שאני קיבלתי דירת עמידר בעלות מינמלית , מיציתי עד תום את השימוש – ועוד כל הזמן משלמים לי על זה
תשובה: השינוי הוא שהדיור מופרט. וכמו שכתבתי לא ישלמו לך מעבר להחזר שכר דירה בגין שנות ותק לפני השינוי. ראי למעלה.שלמה מורןאורחבחוגי בית של תומכי שיוך אפשר להגיד שהצעת צוות הסדרי דיור תחייב את יגור לקחת הלוואות של מיליוני שקלים, ולמרות שאין זה נכון השומעים יקנו זאת.
ואפשר להתעלם מהשאלה מי ישלם עבור דירות מעבר או דירות יורשי נפטרים, כי לא יהיה מי שיתעקש מספיק לקבל תשובה עניינית.
לכן עדיף פורומים פתוחים לכלל החברים, שיפורסמו על לוח המודעות לכולם.
מקווה שהבהרתי את עמדתי.
חבר ותיקאורחאני אוהב את הנונשלנטיות שלכם. בא נניח ששלמה מורן ואף אחד מהצד של אי שיוך לא יארגן חוגי בית. אז יהיה חוג בית של תומכי שיוך שיפיץ אינפורמציה שגויה על ההסדר דיור המוצע ויתחמק משאלות כמו מי ישלם על שיכוני מעבר ודירות ליורשי נפטרים, ואז תצקצקו ותגידו: או קיי אמנם לא קיבלנו תשובות אבל הם השקיעו בחוגי בית ומהצד השני לא השקיעו אז מגיע להצעה שלהם להתקבל.
ואז כשנתעורר יהיה מאוחר מדי.
-
מאתתגובות