תגיות: מה זה?
- This topic has 47 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 3 שנים, 4 חודשים by שלמה מורן.
-
מאתתגובות
-
אלמוניאורח
חוגי בית תומכי שיוך האם אתם הולכים להרצאות של בעלי נסיון שמגיעות הנה?
יש בינהם תומכים בשיוך ויש שמתנגדים ויש גם נייטראלים. אבל לכולם יש ידע וניסיון.
נדמה לי שאתם חסרים שם. חבל. מסוכן להקשיב רק למי שמסכים אתך.
ההצבעה הקרובה והחשובה עוד יותר לפני שיוך היא מבנה ארגוניאורחהודעת המערכת:
ל "ההצבעה הקרובה והחשובה"
על פי כללי הכתיבה באתר לא נאפשר דיון בגופם של אנשים
ועמך הסליחהאנונמיאורחשלמה אומר שנצטרך לשלם 3750₪ לדירה בבעלות הקיבוץ, מבלי לבדוק שדירות המיועדות לחיילים ולמועמדים אינן נכללות בתחשיב (לשאלת שלמה בשרשור אחר – לא יגור תשלם ולא החברים ישלמו. אף אחד לא משלם בעבור דירות אלו) והתמחור של הדירות עד 55 מ"ר מחושבות לפי מ"ר –בנוי–, כך שכנראה מדובר כאן בשליש עד רבע מהסכום שהוא נקט בו.
מה גם, שהתחשיבים של שלמה מטעים מאוד. בסכומים שהוא חישב לא ייבנו כמעט דירות חדשות והאפשרות שהחברים ילוו ליגור את הכסף היא בעייתית מאוד כי יגור זה לא בנק ואין לחבר את אותם הביטחונות ואין סיבה לחבר לא לדרוש ריבית על הסכום הזה אם הבית לא משוייך לו, כך שהסכומים שיגור תצטרך לשלם חזרה יהיו גבוהים.
אלמוניאורחאתמול היה משהו שדומה לחוג בית. שיקף את כל טיעוני האי שיוך בצורה הכי טובה אבל הפיץ לא מעט פייק ניוז. אל תתלוננו
תהיה טועות גדולה עבור המבוגרים להתנגד לשיוך. נפסיד את יכולת ההורשה שלנו לילדים. הוא אמר שמורישים היום לנינים. מה זה השטויות האלה? מה זה רלוונטי למי מורישים?
חבר ותיקאורחאם זה מה שהסבירו לך בחוגי בית המצב מדאיג
צריך יהיה לשלם לרמי 5% מערך הקרקע עבור כל דירה שלא תשויך. לא משנה מי גר בה וגם אם לא גרים בה. הכל יפול על כלל הציבור.
למה שלא תזמינו לחוגי בית גם כאלו שלא נעולים על שיוך? המטרה מקדשת את האמצעים?
מערכת האתרמנהל בפורוםבשם חבר שאיננו רשום באתר-
שלמה כתב: "צריך יהיה לשלם לרמי 5% מערך הקרקע עבור כל דירה שלא תשויך. לא משנה מי גר בה וגם אם לא גרים בה. הכל יפול על כלל הציבור."אך הקיבוץ כלל לא מחוייב (בחלופת האגודה) לרכוש את הבתים שאינם משוייכים, או לחילופין רשאי לרכוש ולהשכיר, כפי שממילא מציע מודל שכר הדירה…
לגבי הסכומים ההחלטה מדברת על 5% מסכום שכ"ד ולא מערך הקרקע. והלא ממילא הצעת שכר הדירה מציעה כי כולם ישלמו שכ"ד.שלמה כתב: " למה שלא תזמינו לחוגי בית גם כאלו שלא נעולים על שיוך? המטרה מקדשת את האמצעים?"
בפועל מי שמעוניין לשמוע הוא שיוזם את חוגי הבית ויתפלא שלמה, זו איננה קבוצת תמיכה למכורים. אנשים מזמינים להשמיע, להסביר, להפחית חרדות.
זה גם לא הגיוני – מדוע לקיים מפגשים בהם מותר רק לתומכים להשתתף? להיפך, הלוואי ודווקא תומכי מודל שכר הדירה ירימו מפגש כזה ויזמינו אליהם מישהו ממסבירי השיוך. כחבר, או כקבוצת חברים, אתה יותר ממוזמן להרים מפגש כזה.בקרוב יתקיים מפגש כפול באותו יום, עם מסבירים לכאן ולכאן, להבנתי מי שאמור להסביר על השיוך דווקא ביקש שהמפגש יהיה משותף ומהצד של שכר הדירה העדיפו שלא.
לכן, ודאי לא יפה לרמוז דברים כמו "המטרה מקדשת את האמצעים" כפי שרשמת.
זה גם לא נכון וגם לא מכבד.יואב שימשיאורחשלום לקוראים,
כפי שכתבתי-מתקשה להגיב כאן בגלל מבנה הפורום ואילוצי זמנים. לכן פתחנו קבוצת פיסבוק שכולם מוזמנים להגיב בה. היא כמובן קבוצה שאנחנו פתחנו ומיועדת להביא לחברים את המידע של שיוך הדירות אבל מכבדים כל תגובה ולא מחקנו ולו תגובה אחת עד היום.
לגבי חוגי בית-אני מציע לכל מי שיושב בבית וכותב, בעיקר בעילום שם, לשנס מותניים ולהכנס למטבח לעבוד. אנחנו מביאים הצענו ועונים בחוגי הבית לכל שאלה ומי שמזמין-מתייצבים.
אם הטענה היא שבחוגי הבית שלנו מביאים את הצד שלנו-זה כמו לטעון ששלמה בפרסומיו מביא רק את הצד שלו. מה הציפיה? ששלמה יכתוב תשובות לעצמו? יש מספיק שחולקים עליו לשמחתי ועושים עבודה זאת.
אנחנו עובדים קשה. מאוד. מזמננו החופשי וכולנו בצוות אנשים עובדים ורובנו עם ילדים קטנים. כל זה אמרתי ועוד לא התייחסתי לשאלת ההתתייצבות הפומבית ביגור בהליך כזה שגם לה כידוע יש מחיר (שאין לי בעיה לשלם אותו. זכות כולם לחלוק או לבקר גם אישית כל עוד זה בצורה מכובדת וחברית).
לסיכום-שלמה ואחרים-מוזמנים לארגן חוגי בית. אשמח לבוא לכל דיבייט מול כל אחד מכם בכל פורמט. לצערי אגב במועדון שלישי ההצגה של שני הצדדים לא תהיה במקביל עם שאלות ותשובות אחד לשני אלא בנפרד שעה אחרי שעה. צר לי על כך.
יואב
אלמוניאורחחבר ותיק – לא הסבירו לי כלום בחוגי הבית כי לא נכחתי באף אחד מהם. אני אומר את הדברים על בסיס קריאה ישירה של החלטות המנהל.
אם בידך נתונים שונים, ממקור מוסמך, אשר עומדים בניגוד לחוקי המנהל, אנא הבא אותם כאן.
לסיכום, אני לא שואל, אני אומר: לא צריך לשלם על דירות לחיילים משוחררים עד 5 שנים מיום השיחרור ומועמדים לחברות.
בדירות עד 55 מ"ר שהקיבוץ מעוניין להשכיר, עליו לשלם 5% מערך השטח –הבנוי– ולא מערך השטח הכללי. תודה ויום טוב
אבא שרוצה שבתו תגור לידואורחהמסר העיקרי של ניר מאיר היה ששיוך דירות לא מאפשר לבנים לחזור לקיבוץ כי אין ביכולתם לרכוש דירה. אליך, יואב שמשי.
מופה מהצדאורחשלום יואב
בסדר גמור שאתה מארגן חוגי בית. לא חושב שצריכה למישהו בעייה עם זה
אבל היה עוזר אם היית מגיב נקודתית גם לשאלות וטענות שא.נשים מעלים פה.
רק אומר
אלמוניאורחלאבא שרוצה שבתו תגור לידו
השאלה היא אם היא רוצה לגור לידך
שלמה מורן: תשובות לאנונמי ולאלמוניאורחתשובה לאנונמי:
שלמה אומר שנצטרך לשלם 3750₪ לדירה בבעלות הקיבוץ, מבלי לבדוק שדירות המיועדות לחיילים ולמועמדים אינן נכללות בתחשיב (לשאלת שלמה בשרשור אחר – לא יגור תשלם ולא החברים ישלמו. אף אחד לא משלם בעבור דירות אלו)
תשובה: על עובדות אין טעם להתווכח. חפש בגוגל "הרשאת שימוש למגורים לגבי הדירות הבנויות שטרם שוייכו". אם תעשה זאת תגיע למסמך מיולי 2021 העוסק בנושא השיוך. סעיף 5 בעמוד 11 באותו מסמך מתיייחס לכל הדירות שלא שויכו, וסעיף 5.3.3 קובע שנדרש 5% לשנה מערך הקרקע עבורן.
————– –
והתמחור של הדירות עד 55 מ”ר מחושבות לפי מ”ר –בנוי–, כך שכנראה מדובר כאן בשליש עד רבע מהסכום שהוא נקט בו
תשובה: הנושא חשוב מדי מכדי להסתפק ב"כנראה". אם יש לך מידע אנא הבא את מקורו.
————————– –
מה גם, שהתחשיבים של שלמה מטעים מאוד.
תשובה: אתה אפילו לא טורח להסביר מה מוטעה בתחשיבים (אולי מפני שלא הצלחת למצא טעות?).
—————- -\
בסכומים שהוא חישב לא ייבנו כמעט דירות חדשות.
תשובה: להפך: בהסדר דיור שהצעתי הכולל בניה מחוץ למסגרת, ניתן יהיה לבנות יותר מאשר אם הדירות ישוייכו. הסברתי ופרטתי במספר תגובות שכבר פורסמו.
————– –
. והאפשרות שהחברים ילוו ליגור את הכסף היא בעייתית מאוד כי יגור זה לא בנק ואין לחבר את אותם הביטחונות ואין סיבה לחבר לא לדרוש ריבית על הסכום הזה אם הבית לא משוייך לו, כך שהסכומים שיגור תצטרך לשלם חזרה יהיו גבוהים.
תשובה: הבית לא משוייך לו אבל כל עלות הבניה מוחזרת לו וגם הקנס לרמי נחסך ממנו. (ואגב: למה בכלל שחבר יישאר לחיות במקום שהוא לא סומך עליו?)———————– –
אלמוני
אתמול היה משהו שדומה לחוג בית. שיקף את כל טיעוני האי שיוך בצורה הכי טובה אבל הפיץ לא מעט פייק ניוז. אל תתלוננו
תשובה: קודמך כתב שהתחשיבים שלי מטעים מאד, אתה כותב שניר מאיר הפיץ פייק ניוז – שניכם עושים זאת ללא כל תמיכה עובדתית. שהציבור ישפוט.
—————— –
תהיה טועות גדולה עבור המבוגרים להתנגד לשיוך. נפסיד את יכולת ההורשה שלנו לילדים.
תשובה: להלן תקציר הנימוק העיקרי (לדבריו) שניר מאיר הביא נגד שיוך. הוא הביא הסבר של חבר קבוץ אייל, שמבין בכלכלה (בנקאי מחדרה), מדוע תמך בביטול שיוך דירות באייל: "בשיוך דירות הבת שלי לא תוכל לבוא לגור לידי מפני שלצורך זה יהיה עליה להשקיע מליון (או יותר) ש"ח בקניית דירה. בקיבוץ ללא שיוך תוכל לעשות זאת."
לעומת זאת, ב"הסדרי דיור" הבת תצטרך רק לשלם שכר דירה, עבור דירה לא חדשה. עם שיוך היא תצטרך לרכוש את הדירה במחיר שכולל בתוכו קנס לרמי – סך הכל יותר ממיליון, וכנראה יותר קרוב לשני מיליון, שח.יואב שימשיאורחאי אפשר להגיב פה בכמות הדיונים והעדר השרשור שלהם. זמני בכל זאת מוגבל ולכן ביקשתי מכל מי שמעוניין להכנס לקבוצת דיונים בפיסבוק ושם יש שרשורים מסודרים. כאן קשה מאוד לעקוב והתגובות לא מסודרות. כל שאלה-זמין בפרטי ותוכלו להעלות תשובותיי כאן מי שזמנו בידו. יואב
יואב שימשיאורחתשלום על דירות זמניות לא משוייכות-יגור יכולה בחלופת אגודה לקנות גם אותם ולהטיל עלויות על כל מי שתקצה לו להתגורר. גם התשלום השנתי כמובן ישורשר למי שיתגורר באותן דירות. אין מגורים בחינם בשתי ההצעות-השאלה רק אם תקבל זכויות בנכס תמורת תשלום או תשאר שוכר מיגור שישלם מאות אלפי שח במהלך חייו ולא ייזכה להוריש כלום.
טיעון הדירות הקטנות-צר לי, רחוק מלהרשים. בטח ביחס לסיכון הכלכלי המטורף שמוצע ליגור בהלוואןת שתיקח למימון הבתים לחברים.
יואב שימשיאורחראשית, בקיבוצו הולכים לשיוך ישיר.
שנית, האופציות הן לא המצב הקיים אלא הסדר שכר דירה/הורשה/דיור או שיוך דירות.
שלישית, אם יהיה לך נכס להורשה אז אולי גם לילדיך יהיה מעט יותר מקורות לבנייה בעתיד. מה הם עושים היום? מי יכול לגייס מיליון ורבע לבניה? לבד?
-
מאתתגובות