כוחה של מילה 

בית פורומים הפורום כוחה של מילה 

מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #22389 הגב
    יעלי
    אורח

חיוך הוא קו עקום שמיישר הכל
    נשמח גם כאן כמו בחצר יגור
    לשמוע מכם מילה טובה
    לכל מי שעשה דבר נחמד בשבילכם בזמן האחרון
    בואו יחד נגרום לפורום הזה להיות חיובי ושמח יותר

#22416 הגב
    אלמוני
    אורח

יעלי,
    את רומזת שהפורום לא חיובי? דיון ענייני זה חיובי.
    ביקורת עניינית זה חיובי. הערות חשובות זה חיובי.
    לא רק שמחה וששון שגם הם חיוביים.

#22427 הגב
    29
    אורח

האמירה הכללית בפורום שאנשים מעלים בעיות כלכלה, חברה וסביבה, שזה דבר חיובי.
    אך לפעמים זה בנימה עוקצנית, בכל זאת מקבץ רחב של ליטאים ופולנים. הרבה בזכות האינטיומיות האנונימית שמאפשרת את שני צדדי המטבע.
    'כוחה של מילה' יכול להוות דיון עם תוכן מאוד מעניין.
    לתת מילה טובה או פוקוס לענף מסוים בקיבוץ בליווי שאלות וביקורת בונה,
    לשם זה התכנסנו הרי.

אז,
    אני רוצה לתת תשומת לב לענף הנוי. לחזק אותם ולהגיד להם תודה על עונה חמה ומאתגרת.
    בהצלחה לגלי, קח את התפקיד בחוכמה וסבלנות.

1. נתחיל בשכונות של דירות זמניות. בהן לחברים אין מוטיבציה להשקיע בקרקע, יודעים שיעברו לדירה אחרת, זמנית בטח גם היא, וככה נוצרות להן שכונות חסרות טעם בנוף. אלה שכונות בעיקר של משפחות צעירות שאין להם מרחב נעים להסתובב ליד הבית. כמו שאר הקיבוץ בנוף הכפרי.

2.האם אפשר לעשות תוכנית שתחזיק לטווח ארוך שנים לחצרות בתי וגני הילדים?
    תיכנון גינה בסיסי של מערכת השקייה. כל מוסד חינוכי יוכל לשתול מה שחפץ ליבו ועם עוד קצת עזרה מענף הנוי יהיו אלה גינות מצליחות ממש. זה יעשה פלאים בתודעה של הילדים ושלנו.

3. האם אפשר להשקיע משאבים בענף המשק החי?
    המשק חי הינו מקום ראוי לטיפוח גינון והשבחת האדמה. בעזרת הידע והקדשה כספית, בסיסית, נוכל להנות ממשק חי צומח ונעים.
    זה מקום בילוי לכל הקהילה ואם הוא יראה טוב אפשר גם לגבות כסף בכניסה בימי שישי שבת, כ15 או 20 שקלים לנפש. משקי החי חוזרים לאופנה והרבה קיבוצים ומושבים עושים זאת.

4.עוד משהו חשוב, אולי יותר מכל, בואו נפתח רגע את נושא הריסוס.. אני יודעת שאתם נורא מחוברים לחומר הזה אבל, יש לזה השלכות ישירות לטיב האדמה ועלינו, חיקרו יותר בנושא, יש מקומות בארץ ובעולם שהפסיקו לרסס והמשיכו לחיות..
    עוד מעט עונת החורף ואיתה הריסוסים הארורים. יש אנשים שבאמת רגישים לזה.בעצם לדעתי כל האנשים רגישים לזה.

5.דבר אחרון, כל הכבוד על ימי הניקיון החברתי ולכל מי שלקח בזה חלק, אני חייבת להגיד שליום וחצי הרגשתי שאני נמצאת במקום נקי ומחייך.

לסיכום, אדם חזק הוא תוצר של קהילה חסונה, ושניהם תלויים בסביבה שלהם.
    ואני מאמינה שענף הנוי יכול לתרום למשפט הזה רבות.

#22435 הגב
    אלמוני
    אורח

לטעמי צריך תמיד כאשר מישהו עושה למענך משהו להגיד תודה רבה, גם אם זה בתפקידו

לא לקבל שום דבר כברור מעליו.

יחד עם זה, יש לי בעיה כאשר זה הופך ל"ממוסחר", כלומר כמו שאני מאמין שצריך לתת צדקה בסתר, כך אני לא חושב שהתודה צריכה להיות ראוותנית.

יש חבר שמתקרב לגיל 90, שאוסף כל יום ליד הבריכה לכלוך שהתפזר, הוא עושה את זה כי זה חשוב לו שהסביבה שלנו תהייה נקיה ולא מצפה לתודות.

יש חבר שעוזר בהסעות למבוגרים שקשה להם בהסעות מחוץ ליגור, הוא עושה את זה כי הוא אדם טוב שעוזר לאחרים.

יש חברה שעוזרת כל יום לחברה מבוגרת, והיא מטיילת איתה בקלנועית.

אז מה אני רוצה להגיד? שיש המון המון אנשים ביננו שעושים המון דברים לקהילה ובשביל מישהו וזה מחמם את הלב, הרבה פעמים לא רואים בדיוק מה שהוא עושה, ולפעמים זה צריך להשאר ככה.

#22450 הגב
    יעלי
    אורח

לאלמוני היקר

כל הערה או הארה זה משהו.. כל אחד לשיקולו אם זה חיובי או לא.

אני רק אומרת שלתת מילה טובה לאדם בפורום כמו שלנו יכול להרים את האוירה ולתרום רבות ליצור מצב שיהיו עוד מעשים חיוביים

ובנימה חיובית כיף לי לראות את המעורבות של כולכם חיובית או שלילית..

#22453 הגב
    29
    אורח

נכון, הפורום הזה פחות מדבר על אנשים פרטיים אלא יותר על בעלי תפקידים, בתכלס זה ענפים ומוסדות בקיבוץ. אם נרצה להודות לחבר או חברה כנראה שנעשה זאת באופן אישי או דרך מדיות אחרות.

אפילו יותר נחמד בלי שמות פרטיים ואם מילה טובה זה יותר מידי אז לפחות במרוכז ומסודר נשמע דעה וביקורת בונה של אנשים אמיתיים (שלפעמים לא אוהבים להחשף) בוודאי נמצא בהן עצות מועילות שלא היו מגיעות לאוזניים המתאימות. הפורום הזה יכול לשמש מקום להבין את דעת הקהילה ומענה לשאלות אקטואליות. אני בטוחה שכולם מרגישים שהמצב לא נראה מזהיר. 'חיוך מיישר את הכל'.. אני כבר בקושי מחייכת.

שורה תחתונה, קיבוץ יגור הוא הרבה יותר גדול מלדבר כל היום על דיור, נכסים ועל קקי של השכנים. נוק נוק, תפתחו את הקופסא… בבקשה.

#22464 הגב
    אלמוני
    אורח

יעלי

מה פירוש מעורבות שלילית. האם כוונתך לאלו שמעירים או מאירים צדדים לא חיוביים בקהילתנו?

כמה לייקים אפשר לשים.  זה נראה שאנחנו לייקקנים

#22476 הגב
    אלמוני
    אורח

את לא יודעת כמה אנשים נעלבים אם הם עושים המון ולהם לא יודו…

זה כמו לתת פרס העובד המצטיין למישהו שהוא פחות מצטיין ממך, איך תרגישי

#22487 הגב
    תכלס
    אורח

רעיון לא רע בכלל עניין הפירגון.

אולי יש מקום לחלוקת אותות הוקרה, מודה ומתוודה שלזכות במגן אסיף הכלים היתה אחת מנקודות השיא בימי החופש הגדול.

נוכל לקרוא לזה ״אות המזכיר(ות)״.

מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
מענה ל־כוחה של מילה 
פרטים: