עדכון ריבית בתקציב ובתוכנית חיסכון (27/11/2022)

בית פורומים הפורום עדכון ריבית בתקציב ובתוכנית חיסכון (27/11/2022)

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 16 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #31018 הגב
    נעם
    אורח

שלום לחברי יגור,

בעקבות עדכון נוסף של הריבית אנו מעדכנים את הריבית מתחילת דצמבר 2022-

ריבית בתקציב השוטף (עו”ש)- 2.3% לשנה.

ריבית בתוכנית חיסכון- 3.6% לשנה.

בברכה, נעם

#31035 הגב
    צרכן רכב
    אורח

תודה נעם על השקיפות. 

ואשאל פעם נוספת את הנהלת הקהילה

מדוע בסידור רכב לא מצויין המחיר לקילומטר לרכב גדול?

#31046 הגב
    אלמוני
    אורח

נועם אתה מתנהג כמו הבנקים אלה לא מוסיפים ואתה גם לא

מן הראוי הריבית תעלה לפחות בעוד 0.2%

#31054 הגב
    אלמוני
    אורח

נעם עם הגדלת הריבית אתה מציע את מה שהיה לפני העליה האחרונה(0.5%) לפחות העבר חצי מזה לחברים. למרות שהצהרת שאינך ולא יגור ,בנק, אתה נוהג כמותם

#31058 הגב
    נעם
    אורח

לאלמוני,

אתה לא מדייק בעובדות.

הריבית ביגור עלתה ביחס לחודש הקודם-

מ- 1.8% ל- 2.3% בתקציב.

מ- 3% ל- 3.6% בחיסכון. זו עלייה יותר גבוהה מעליית הריבית.

וההסבר אותו הסבר- אני נצמד לריבית שיגור מקבלת במשקי עמק יזרעאל (ומעט יותר) כך שיש נקודת ייחוס ברורה ולא החלטה שרירותית כפי שאתה טוען.

נעם.

#31061 הגב
    חבר טרי
    אורח

יגור תעשה עם עצמה חסד לו תבטל את ריביות הזכות, ואף תקבע ריבית שלילית לבעלי יתרת זכות. או אז, תיגמל מאשראי מסוכן שהיא מרשה לעצמה – חוב של קרוב ל70 מיליון שקל לחברים. בלתי נתפס – למעלה מ150% מהתקציב השנתי (!)

#31066 הגב
    אלמוני
    אורח

נועם אבל במשקיעמקיזרעאל אתה מניח אכספי החברים וחוב יגור לחבריה בבנק היית משלם יותר

#31072 הגב
    נעם
    אורח

לאלמוני שוב,

זה לא נכון. אילו כספי החברים היו יוצאים מיגור לחשבונות פרטיים לא היה צורך לשלם ריבית וממילא כל הדיון היה מתייתר. ראה דבריו של חבר טרי מעלה שאף מקצין ומגזים מעט לדעתי.

בהחלט שווה דיון רציני.

נעם.

#31096 הגב
    חבר טרי
    אורח

נעם שלום, הסכמתך שנושא החוב לחברים ראוי לדיון חשובה. החץ בכיוון מאוד ברור. לא דווח לציבור על פעילות בנושא אז אני מרשה לעצמי להבין שלא נעשה דבר. ההתנהלות הזאת סבירה בעיניך? אתה מתכוון ליזום דיון כזה? להציע למנהליך לקדם פתרון? או שמא תסתפק בקביעה שאני מעט מגזים?
    זאת הפעם השלישית שאני כותב על הנושא הזה ואף אחד מבעלי הסמכא לא מתייחס. אפילו כעת, רק בעקיפין, בתגובתך על אחוזי ריבית בתוכניות חיסכון שהקיבוץ מאפשר. אני משתאה ….
    ==========
    ערוך

#31125 הגב
    נעם
    אורח

לחבר טרי,

הנושא עלה לדיון בוועד הקודם יותר מפעם אחת ונדחה. עלה גם בוועד הנוכחי.

שאלה זו שאלת אתה כאן באתר (גם לפני כחודשיים) ועניתי לך באתר את אותה התשובה. מדוע אתה רושם שלא מתייחסים אליך?

ארשום (שוב) את דעתי בנושא שגם אותה כבר עניתי לך מספר פעמים- הנושא של הוצאת כל החשבונות מקיבוץ יגור הוא נושא חברתי לפני שהוא נושא כלכלי ומכאן מהות הדיון שלדעתי אתה מפספס. בהיבט הכלכלי יהיה מאוד נכון להוציא את החשבונות מחוץ ליגור או לפחות לצמצם את היתרות בצורה דרמטית. אמרתי זאת מעל כל במה ואני חוזר ומבקש מהחברים לצמצם את היתרות שהם מחזיקים ביגור.

ועד שזה יקרה- אל תשתאה כל כך. אין שוויון נפש. במקום זה יש אחריות. שלי כלפי כספך וכספי שאר החברים.

תנוח דעתך לגבי הרשויות. יגור לא עוברת על החוק בשום אופן. אם תרצה תקבל הסבר.

פטור בלא כלום אי אפשר- כחבר יגור מודאג בקש אתה לקדם דיון ציבורי בנושא.

בברכה, נעם.

#31129 הגב
    אבישי
    אורח

נועם אתה מבחינה ציבורית בעיקר וגם כלכלית זקוק לועדה כספית בין אם נבחרת,ובהיעדרה ,תקים צוות שיהיה לצידך המורכב מאנשים ללא חשבונאות.

הדיון,למשל, בעיניין גובה חוב יגור לחבריה הוא עיניים שיש לה או לדיון לציבור ורק ועדה טורדנית תביא זאת לציבור. אז הנושא בידיך ובאחריותך

#31134 הגב
    חבר טרי
    אורח

נועם, יש לך דרך מיוחדת במינה להביע הסכמה לדעות המובעות כאן. אם דעתנו המשותפת פטורה בכך שהדיון איננו כלכלי, אלא חברתי, אז שנינו לא ממש מצליחים לשכנע את בעלי הסמכא, קרי – בעלי הסמכות לקבל החלטות ולישמן.
    לא הכרתי את הדיון בהנהלות וממילא הדיון כאן באתר נסוב בעיקר על ה"בנקאיות" שלוקחת על עצמה יגור ופחות על החוב לחברים. די ברור למה. החוב-תוצר של מעין הלוואה קלילה של עשרות מיליונים בריבית נוחה. אני חושב גם שבחוסר בקרה, פיקוח ואחריות, כשאני לוקח בחשבון שאתה כגזבר "על זה", אבל במקביל, לפי דבריך, כשדעתך כאותו גזבר, שמדובר בהתנהלות בעייתית.
    הנושא החברתי – קל לפטור סוגיות כבדות בעניין החברתי. שהרי מה? נשלח את זקנינו לפתוח חשבונות בנק? דעתי היא שלא. לא מתפקידנו לייעץ לחברים מה לעשות עם כספם. אבל אתה יודע (אני לא, ואודה לך אם תחשוף זאת במספרים כלליים) מה הסכומים וכמה מבוגרים יש ביגור שאינם מקבלים את הריביות העודפות של תוכנית החסכון של יגור, זו שריביותיה נדונות תדיר באתר, וזה כבר לא כל כך חברתי בעיני ולא ממש הוגן כלפיהם.
    נקודה נוספת, "פטור בלא כלום…דיון ציבורי"- לא ממש הבנתי. הפלטפורמה הזאת לא נחשבת? כותבים, מתווכחים, לומדים דבר או שניים, אפילו מסכימים פה ושם. אז אין פינת קפה אבל כן יש אח יקר ואף גדול מהחיים, שעורך את דברינו ובוזק בהם קורטוב של תבונה – שתלמד מאיתנו האסיפה. אז אני יחיד, אתה גזבר – שנינו ביחד ציבור וגם אבישי ועוד. והדיון – ציבורי יעני.

#31135 הגב
    לחבר טרי
    אורח

כתבת: יגור תעשה עם עצמה חסד לו תבטל את ריביות הזכות, ואף תקבע ריבית שלילית לבעלי יתרת זכות. או אז, תיגמל מאשראי מסוכן שהיא מרשה לעצמה – חוב של קרוב ל70 מיליון שקל לחברים. בלתי נתפס – למעלה מ150% מהתקציב השנתי (!)

רעיון פשוט נפלא…

ואני מוסיף שמי שבמינוס יקבל חודש מענק עידוד

#31141 הגב
    חשבונאי
    אורח

האמת גם אני לא מצליח להבין מה חבר טרי רוצה, ועוד פחות למה נועם כותב שהוא מסכים אתו:

למה שחברים יפקידו כספיהם בבנק ולא יקבלו ריבית על השוטף, ולא יפקידו לתקציבם ביגור ויקבלו ריבית זכות? למה שהבנק ירוויח ולא יגור והחבר?

#31399 הגב
    אלמונימי
    אורח

שלום נועם וכולם,

נועם,בהמשך לשקיפות המתבקשת והמבורכת בנושא הריביות בתקציב,

מאז העדכון האחרון פה, היתה עוד לפחות פעימה אחת של עליה בריבית במשק.

שוב של 0.5%. שוב עליה משמעותית מאוד.

לא עדכנת מאז על עליה בריבית החיסכון והעו"ש בתקציב כפי שהיה כאמור.

מה הסיבה? האם לא התקבל עדכון העליה ע"י משקי עמק יזרעאל?

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 16 סה״כ)
מענה ל־עדכון ריבית בתקציב ובתוכנית חיסכון (27/11/2022)
פרטים: