עוד ציטוט, עוד תיקון

בית פורומים הפורום עוד ציטוט, עוד תיקון

מוצגות 13 תגובות – 1 עד 13 (מתוך 13 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #27303 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

ציטוט (מפוסט של יואב הבוקר):
    "הצעת שכר הדירה/אי שיוך, שאינה מובאת להצבעה מול השיוך ואתם יכולים לשאול את עצמכם מדוע, גורסת שתהיה לכם זכות הורשה של 100 אלף שח. "
    תיקון:
    "נכון אבל לא מדוייק": הצעת שכר דירה מבוססת על הבטחת הורשה של כ 250,000 שח לחבר עם ותק מלא, 500,000 לזוג. מתוכם 100,000 שח ימומנו בשכר דירה והשאר בהוצאות שיחסכו מהקופה הציבורית אם לא נלך לשיוך. יוצג לציבור בקרוב.
    היו עוד אי דיוקים באותו פוסט – נחזור אליהם בהמשך

#27308 הגב
    שוויצרי
    אורח

מודל נהדר…אז חוץ מהסיכון שאנחנו חשופים מול עצירת היתרי הבניה מול רמ"י, עכשיו גם נגדיל את הסיכון על האיתנות הפיננסית של יגור עם התחייבויות להורשה של עשרות רבות של מיליוני ש"ח שישבו על הקהילה…

איזו המצאת גלגל…

חברים- רק השיוך זה הביטחון הכלכלי של כולנו.

#27309 הגב
    צעירצ׳יק
    אורח

יש יותר ברור מזה ?

אחיי/אחיותיי/חברי/חברותי הצעירים/צעירות

צאו מהאדישות אחרת את החשבון כולנו (הצעירים כמובן) נשלם !
    ==============
    אחרי עריכה

#27310 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

הבהרה בעקבות שאלה:
    יגור קיבלה את ההחלטה הבאה ברוב מיוחס (חוברת השינוי):
    —————-
    " ככל שלא יוחלט על הקניית זכויות בדירות לחברים בתוך 5 שנים ממועד אישור חוברת השינויים, או עד מועד מאוחר יותר שיקבע על ידי האסיפה, ייקבע במקום זאת על ידי האסיפה הסדר המקנה למי שהיו חברים במועד אישור חוברת השינויים, זכויות הורשה בגובה מחצית מדמי העזיבה שהיו מגיעים להם אילו חברותם הייתה נפסקת בעת אישור חוברת השינויים, בכפוף ליכולתו הכלכלית של הקיבוץ, למקורותיו השוטפים, ולמדרג השימושים כפי שיקבע על ידי האסיפה."
    ————
    דמי עזיבה היום כ500 אלף שח. מכאן שהתחייבות להפקדה של 250 אלף שח דמי הורשה לחבר בעל ותק מלא, בקצב שייקבע על ידי האספה ועל פי יכולת יגור,  היא חלק הכרחי בהסדר דיור, שמוכתב על ידי החלטת אסיפה ברוב מיוחס

#27317 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

שוויצרי יקר
    את הטענה שאם יוחלט על הסדרי דיור פנימיים ולא על שיוך דירות תהיה עצירת בניה הכחישו גם תומכי שיוך מובהקים, אז בבקשה – נסה משהו אחר.

ולגבי ההשקעה בדמי הורשה – בניגוד לתשלומים הלא פחות גבוהים שיוטלו על יגור  על ידי רמי ואחיותיה אם יוחלט על שיוך דירות (5% מערך הקרקע לדירות לא משוייכות, מימון דירות לעשרות יורשים שיקפצו לראש התור, ועוד היד נטויה),
    ההשקעה בדמי הורשה נתונה להחלטות יגור, שיכולה להאיץ או להאט את קצב התשלומים לפי יכולותיה.
    בתשלומים לגופים חיצוניים אין ליגור את החופש הזה. כך שהסיכונים הפיננסיים בשיוך דירות גדולים פי כמה..

#27318 הגב
    משוייך
    אורח

לשלמה

It’s all about the money

אז בסופו של דבר אנחנו מגיעים לעיקר: כסף ! (לא אידאולוגיה)

אולי תגלה לנו מי יממן את 250 אלף שח לפנסיונר (חצי מיליון לבית אב) ?

בעצם, לא צריך, נראה שהתשובה ברורה לכל..

רמז: אם קבוצת גיל מסויימת מקבלת כנראה שקבוצת גיל אחרת משלמת.. !

מציע שכל אחד יבדוק איפה הוא נמצא

#27346 הגב
    אלמוני
    אורח

במקרה הזה של פיצוי הרי המבוגרים משאיריםדירתם העולה על חצי מיליון לזוג כך שיש מקור בטוח וזה עוד לפני שקיבלו משהו על פירות הנכסים שנוצרו לפני השינוי ולמעשה פירות הנכסים משולמים לריבית של בניית התשתית והקרקע לצורך בנייה חדשה כך שהסכום לא יתקבל בשנה אחת אלא לאורך הזמן ויבוא גם ליורשי ההורים

#27350 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

למשוייך – לא חושב שהנימוקים האישיים שלי נגד שיוך מאד מעניינים, אבל אם כבר שאלת, הרי הם, לאו דווקא בסדר חשיבות::

א. חשש מאיבוד איכות חיים וחיי קהילה שעלולים להיפגע קשות אם נלך לשיוך

ג. העדפה חד משמעית של הורשת מזומנים ולא דירה

ג. חוסר רצון חזק לשלם לרמ"י "רק" 95,000 שח במהרה ובימינו (חברים צעירים יותר יצטרכו לשלם 400,000 שח).

הייתי מחזיק באותן דעות גם אם ההורשה שיגור מחוייבת לה אם לא יהיה שיוך היתה קטנה יותר.

יום טוב.

#27353 הגב
    כסף או לא כסף
    אורח

מצחיק לראות דיון עקר

חברים … כולם בסוף מסתכלים אך ורק על דבר אחד

כל אחד רוצה לראות כמה כסף נשאר לו בסוף היום בכיס במידה ויצביע כך או אחרת

============
    אחרי עריכה

#27354 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

הבעייה היא שאם נלך לשיוך, יעמוד לפתחנו הצורך להעמיד 36 או 68 (*) דירות לרשות יורשים של חברים בעלי ותק מלא שנפטרו ודירתם נמסרה לרשות חברים אחרים (בקיבוצים אחרים – כמו רגבים – הדירות של הנפטרים נשמרו ליורשיהם).

(*) 36 דירות מאז 2014, 68 מאז 2007. עדיין לא הוכרע מה התאריך התופס ליום הקובע.

#27361 הגב
    חלוקת הנכס היא לזוג חברים
    אורח

הרי לא כל חבר מקבל זכות להורשת בית אלא זוג חברים המחזיק בית משותף. היו נפטרים שבני זוגם עדיין עמנו או ששני בני הזוג נפטרו אך רק נכס אחד יחולק לשניהם, לא? אולי זה יוריד קצת את החוב לנפטרים?

#27375 הגב
    עזיבת הקיבוץ
    אורח

למתנגדי השיוך שלום

מכיוון שיש לא מעט שהם נגד ולכאורה על פניו יש להם אינטרס הפוך

אני לא מבין

למה כאלו שנלחמו על העברת השינוי ונלחמים על הורדת המיסים פתאום מתייצבים כנגד העברת השיוך?

מי מכל אלו מרים את הכפפה ונותן הסבר ?

וחוץ מזה- מתי ישלף שפן העדיבה ודמי העזיבה מהכובע? הרי אם תעזבו תקבלו מיליון שקל לזוג לפי כל מה שנכתב כאן- ולא תאלצו להמתין עד אחרי…

#27412 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

שלום עזיבת הקיבוץ

בניגוד למה שרבים כנראה חושבים,  השינוי לא מחייב שיוך דירות.
    אני הייתי בעד השינוי, ואני בעד הפרטת דירות אך לא על ידי שיוך אלא על ידי הסדרי דיור – כלומר תשלום שכר דירה.

אחת הסיבות לכך היא ששכר הדירה יהיה נמוך באופן משמעותי מאשר בסביבתנו הקרובה (נשר, כפר חסידים), מה שיאפשר צבירת הורשה במזומנים בלי לשייך דירות. פרטים בקרוב אני מקווה..

מוצגות 13 תגובות – 1 עד 13 (מתוך 13 סה״כ)
מענה ל־עוד ציטוט, עוד תיקון
פרטים: