תגובה לכתבתו של אורי זמיר בנוגע לה(א)דרת נשים

בית פורומים הפורום תגובה לכתבתו של אורי זמיר בנוגע לה(א)דרת נשים

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #2911 הגב
    תמר
    אורח

אציין שהסיבה שאני כותבת פה ולא בתגובה, היא שאני מצרפת את מאמרה של הסופרת צ'יממנדה נגוזי אדיצ'יה, צריכים להיות פמיניסטים, וזה לא ניתן לעשות שם. https://docs.google.com/file/d/0B-KSDskZcIziSmV6R2VISlJfRjIwMmlnWlhReEVudGtxUUow/edit?usp=docslist_api&filetype=msword
    אפשר גם לראות את ההרצאה שלה בTED.

אורי, כוונתך טובה, אין לי ספק. בהתחלה קצת התקשתי להבין מה מטרת הכתבה, כלומר חשבתי לתומי שתציע למשל שכמו שנהוג כבר מספר שנים בדירקטוריונים בחברות ציבוריות ובגופים מוסדיים, העדפה מתקנת לנשים. רק זאת הדרך בצורה מלאכותית להביא לשינוי. אבל בסוף עשית חיבור לשינוי ביגור (כך לפחות נדמה לי) , ונשארתי מבולבלת

רבות אני יכולה לכתוב בנושא, ואולי אכתוב בשלב יותר מאוחר, כרגע אני רוצה להאיר ולהעיר מספר נקודות מנסיוני האישי:

1. תקראו את המאמר שצירפתי למעלה, אנחנו לא מאוד רחוקים מניגריה, רק צריך לקרוא עיתונים ולשמוע את הרבנים

2. יגור מעולם לא תמכה בבני זוג שרוצים לנהל קריירה, במשך שנים רק הודות להורים הנפלאים שלי ושל דורון, יכולתי לעבוד עד קצת יותר מאוחר משעה ארבע שאז נסגרים שערי החינוך. אוסיף בנושא שלא ראיתי שום הצעה על הפרק לשינוי ופתיחת בתי הילדים עד חמש למשל כחלק מתהליך השינוי, ולכן נראה לי סביר שהשינוי שאתה מיחל לו רחוק רחוק

3. ההפרטה יוצרת לחלק מאיתנו רק מצב הפוך, הנה מה שקרה לי, גיליתי שלא משתלם לי לעבוד והורדתי שעות עבודה בצורה משמעותית בשנה האחרונה לאור התקציבים היבשים

4. אספר אנקדוטה, כאשר סיימתי את לימודי תעשיה וניהול בטכניון, ניגשה אלי אחת מהמטפלות בבתי הילדים ואמרה לי (היא חשבה שהיא מחמיאה לי) שאיזה יופי שסיימתי את הלימודים ועכשיו אני יכולה להצטרף אליה בתור מטפלת בבית הילדים

5. אמר לי פעם מנהל בכיר בלגין כשהייתי מנהלת תפעול, את לא אישה כי יש לך ביצים. כלומר נשים הן כנועות וחלשות ונחמדות, ממושמעות, ומדברות חלש

לסיכום אומר שאם אתה רוצה אורי לעשות שינוי אז תעשה, תאפשר פתיחת בתי ילדים עד חמש, תבצע העדפה מתקנת (תתחיל בועדה שלך שאין שם ולו אשה אחת!!!), תקים צוות לקידום מעמד האשה ביגור ועוד. אין לכך שום קשר לתהליך השינוי, נהפוך הוא, אם היום כולנו חולקים תקציבים שווים, לאחר השינוי הפערים יגדלו בצורה משמעותית  הרי פרסמתם שכר מנהלים בתאגידים, כמה נשים הופיעו ברשימה הזאת?

#2914 הגב
    בן קול
    מנהל בפורום

כן ניתן לעשות שם.

פשוט תדביקי את הכתובת בתוכן התגובה והיא תהפוך להיות קישור פעיל.

#2920 הגב
    אורי זמיר
    אורח

תמר שלום ותודה על התגובה המנותקת. שמח לראות שמתפתח כאן דיון. לגופו של עניין אתייחס לשני דברים מרכזיים שהעלת ואומר כך: 1.בשביל שתתקיים העדפה מתקנת או שיריון נדרש תחילה שנשים בעלות זיקה ניהולית כלכלית (ויש לא מעטות כאלה בחצרינו לשמחתי) יגישו מועמדותם ויגלו נכונות למלא תפקידים מסוג זה. בתור מי שיש בצוותי איתור רבים במרוצת השנים האחרונות לא רק שמעטות הנשים המגישות מועמדות לתפקידי ניהול מסוג זה אלה שגם מסעות גיוס, הפצרה ושכנוע על מנת לגייס נשים שכאלה כושלות לרוב. כך שהבעיה לא ברצון או הכרה של צוותי האיתור בצורך אלה דווקא בנכונות כיום של נשים להציג מועמדות ולכהן בתפקידים מסוג אלה במציאות הנוכחית. 2.לגבי הקשר בין תגמול כספי למילוי תפקיד ניהולי כזה או אחר, אין לי ספק שמדובר בכלי ראשון במעלה על מנת לתמרץ, להסיר חסמים ולדחוף נשים נוספות לקחת תפקידים ואחריות מסוג זה. גם אם אני מוצא דברי טעם בטיעונים שהעלית בנושא בניית מערכות תומכות לנשים וגברים עובדים ועובדות אין לי כוונה במעמד זה להתלפמס בנושא הסדרי השינוי. אך אומר רק שאני מוכן לחתום על כך שיגור לאחר שינוי, כפי שקרא בקיבוצים אחרים שעברו תהליך זה, מספר המועמדים כמו גם המועמדות לכל משרה ניהולית מתוך חברי הקיבוץ עולה משמעותית כבמטה קסם.

#2929 הגב
    תמר
    אורח

לא מובן לי למה צריך לחכות להפרטה על מנת לעשות שינוי במוסדות החינוך שיאפשרו ל-2 בני זוג לפתח קרירה. צריך לעשות שינוי עכשיו בלי קשר.  זה הרי ברור שמרגע תחילת הדיונים בנושא עד לביצוע יקח קצת יותר מיום, שבוע וחודש.
    אני בטוחה שפניתם למיליון נשים, כאנקדוטה אציין שאת הטלפון שלי כנראה לא מצאו, ככה שתרשה לי לא ממש להתרשם מהמאמצים הרבים שהושקעו ולהיות סקפטית
    ציינת שפניתם לנשים עם זיקה כלכלית, מעניין איזה מבחנים אתם מעבירים את הנשים למציאת הזיקה הזאת, אני בטוחה למשל שלנורית שכתבה תגובה בחצר יגור בנושא יש זיקה כלכלית והיא מצליחה עם הזיקה הזאת לנהל נפלא את התרבות ביגור, אבל בחונטה הגברית לא רואים את הזיקה הזאת.
    אני לא יודעת למה נשים סירבו, לא ציינת, אולי למשל הפגישות בשעות לא שגרתיות ואז שוב חוזרים לכך שחסרה תמיכה מערכתית , אם זה חשוב תבדוק ותשנה.
    בחברות ציבוריות שיש חובת העדפה מתקנת לנשים, אז תמיד אפשר להביא דירקטוריות חיצוניות בשכר. כך משנים תרבות חברתית ארגונית, וכך צריך להתחיל להנהיג ביגור. העדפה מתקנת מחייבת, לא מצאתם ביגור תביאו דחצית.
    לסיום מעניינת הטרמינולגיה שבחרת, מנותקת. כן התכוונת לכך שזה לא בתגובה לכתבה שלך, אבל….
    אורי, אתה רוצה לשנות תשנה. אל תחבר להפרטה, אל תטיל על הנשים את האשמה. פשוט תעשה.

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
מענה ל־תגובה לכתבתו של אורי זמיר בנוגע לה(א)דרת נשים
פרטים: