מה חדש באתר

תכנית משק 2022

בית פורומים הפורום תכנית משק 2022

• This topic has 2 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 3 שנים by עמוס פרליס.
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #28320 הגב
    עמוס פרליס
    אורח

תכנית משק 2022 תובא מחר לקריאה ראשונה באסיפה כללית.

חיפשתי ולא מצאתי בדפים המונחים ליד תאי הדואר:

– הנחות בסיס לתכנית – מצב התאגידים ב 2021 ותחזית ל 2022, הנחות לחישוב הכנסות והוצאות הקהילה, השפעת המצב הכלכלי במדינת ישראל, השפעת קורונה.

– סיכונים וסיכויים. היערכות לתרחיש פסימי (תכנית ב').

– תכנית תזרים מזומנים

– התחייבויות לבנקים וגורמים חיצוניים, התחייבויות לחברים, התחייבויות חברים ליגור.

התכנית מוגשת לטעמי באיחור וצריכה להיות הרבה יותר מפורטת.

למרות אי ידיעה של ההנחות הבסיסיות וסיכונים/סיכויים – אני מציע שהפחתת המיסוי תהיה לפחות 2.5 מיליון ש"ח (במקום 1.256 מיליון בהצעה המוגשת לאסיפה). המקורות להפחתה יכולים להגיע מצמצום בשירותים – חדר אוכל, חינוך, בריאות. כן גם בתחומי החינוך והבריאות יש מקום להתייעלות והעברת תשלומים מסויימים לחברים.

#28329 הגב
    בועז+אוחנה
    אורח

שלום עמוס,

להציע הגדלת מסגרת הפחתת המיסוי, ללא גיבוי של מקורות זה חצי רעיון

אתה מוזמן להציג מקורות ומשמעויות להצעה שלך.

פחות השקעה בבנייה חדשה? פחות תחזוקת דירות קיימות? הגדלת התשלום על החינוך? על תרופות?

כמה ההפחתה תעלה לכל בית אב ואיך תשפיע על הקהילה?

המזכירות ומנהלי הפעילויות ישבו ובנו תוכנית מאוזנת ששומרת על הקהילה מצד אחד, מתייעלת מצד שני, גם מורידה סבסודים, גם מאפשרת בנייה ותחזוקת דירות. לדעתנו התוכנית טובה, בטח בשנה מורכבת כזאת.

אתה מוזמן להציג הצעות רציניות שכוללות גם את המשמעויות של ההצעה שלך לכל המשפחות ביגור
    בועז

#28346 הגב
    עמוס פרליס
    אורח

בועז תודה,

כתבתי ואני חוזר על כך – ההפחתה הנוספת שאני מציע לבצע יכולה לבוא מהמקורות הבאים:

הוצאות חד"א ואקונומיה – להעלות את מחירי הארוחות כך שיהיו ריאליות ויכסו לפחות 50% מהוצאה מתוכננת של 838,000 ש"ח. חסכון בהוצאה 419,000 ש"ח.

חינוך – לצמצם את הסיבסוד לחינוך – סה"כ ההוצאה היום על חינוך 6.707 מיליון ש"ח. אני מציע להעביר 420,000 ש"ח לתשלום ע"י ההורים (סה"כ 6.2% מההוצאה הכללית להעביר לתשלומי הורים.

בריאות ורווחה – הוצאה מתוכננת 6.945 מיליון ש"ח. אני מציע להוריד 420,000 ש"ח (6% מההוצאה). כמו החינוך גם הבריאות רגיש מאד מבחינת נכונות הציבור לקיצוצים, אבל אני בטוח שאפשר גם להתייעל, וגם במקומות מוגדרים לדרוש תשלומים. כמו למשל מרפאת שיניים שהיא מאוזנת.

בועז – לגבי משמעויות מדוייקות – אין לי את הכלים לבחון, אבל אשמח להיפגש עם המשרד הכלכלי ולבחון את המשמעות האפשרית לכל חבר או קבוצת חברים.

אני חושב שהצגה של הנחות התכנית, היקף תכנית התייעלות, והתייחסות לסיכונים העומדים בפנינו תסייע לחברים להצביע על בסיס מידע מלא ולשקול היבטים אישיים מול היבטי קהילה.

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
מענה ל־תכנית משק 2022
פרטים: