200 אלף מי יודע

בית פורומים הפורום 200 אלף מי יודע

מוצגות 10 תגובות – 31 עד 40 (מתוך 40 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #30684 הגב
    בנאי
    אורח

לאבישי… הסכום שציינת היה רלוונטי שיגור נתנה מענק בנייה בשכונת המשתלה ול- 6 משפחות בלול החדשה בסך 300 אלף ש"ח למשפחה( שאותם אגב עליהם להחזיר במועד השיוך כנגד זכויות הותק שלהם). בשכונת הבלוקונים ובבריכה העתידית כבר אין ולא יהיה (כי אין כסף) מענק כזה ועלויות התשתיות הן באזור ה 400 אלף לבית, ויתקן אותי הגזבר אם אני טועה.

#30685 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

שלום לחבר\ה   "סליחה"
    הסעיף של התחייבות לאיזונים הוגנים שאני מציע להוסיף להצעת ה"זיקה", אם וכאשר יגיע לידי מימוש, לא ימומן מהקופה הציבורית. לכן אין כרן בעיייה של היתכנות כלכלית. מבחינה הוגנות והגינות בין החברים הוא חיוני.

#30688 הגב
    יש לכם מחלת השיכחה
    אורח

אבישי ואנשים פה שוכחים שלפני שהבנייה הפכה לפרטית, בנו פה רק 2-4 יח בשנה, שבשביל לקבל היתרים היינו חייבים ללכת על שיוך(כי כסף לבנייה שיתופית נגמר), שוכחים שמבוגרים הורישו פה ארוניות וספרים ואולי קצת כסף בתקציב, ומי שותיק וראשון בתור בנו לו בעלות של  מיליון בלי לשאול לתרומתו/משכורתו. אז כן זה מסובך וכן זה קשה ובתקופת הביניים הזו עד שנסתגל לא נקלוט בנים, אבל בסוף נתאזן ונגלה שהיה שווה ואף הכרחי בישראל של 2022

#30689 הגב
    צעיר בצריף
    אורח

סליחה למר סליחה…

הייתי מגדיר את האיזונים כמותרות שכן המבוגרים בבתים הכי גרועים יקבלו זכות הורשה של נכס בשווי שוק של מיליון ש”ח בעלות מינימלית ביותר של כמה עשרות אלפי שקלים אז בוא לא ניהיה חזירים. על מנת לצלוח ולהביא את השיוך לסופו בהחלט רוב המבוגרים יוכלו לבלוע את הגלולה הזו של איזונים דלים, אלא אם שוב רוצים לחזור אחורה ולהוריש חפצים ולא נכס נדלני. ולגבי בתי האב בדירות העלובות, הם היו נשארים בכל מקרה בדירות האלו, לקיבוץ נגמר ההון לבנייה, רק שעם השיוך נגלה להם האור בקצה המנהרה בדמות ירושה או רכישת קבע יד שנייה זול ממישהו תוך כדי שהתור בותק מתקצר מאוד בזכות עשרות חברים שכן בונים חדש. בהצלחה ובריאות לכולם…

#30695 הגב
    סליחה
    אורח

שלמה,

הכוונה שלי היתה שלא יהיה מי שישלם איזונים…

בזהירות רבה, לדעתי יש 3 קבוצות אינטרסים סביב הנושא.

המבוגרים- שחיו שנים רבות בדירות גדולות (לזמנם) אך כיום הדירות עצמן במצב לא מזהיר.

משפחות צעירות ויחידים- שלא גרים בדירות שמעל ל80 מ"ר. שבוא נודה על האמת הם לא המרוויחים הגדולים מהתהליך.

ומשפחות דור הביניים – שכונת המשתלה ואלו שבנו מכספם את הבתים.

לראייתך, מה צריך להתאזן מול מה? הוגנות זה דבר מאד יחסי…

בתקווה שכל אחד יראה את מה שיש לו ופחות נתחרה מול השכן.

#30696 הגב
    נעם
    אורח

הי בנאי,

בתגובה למה שרשמת מעלה- בהחלט מתקן אותך- בשכונת הבלוקונים לצורך העניין יגור תשקיע הרבה יותר מ- 400 אש"ח ליחידה. מזכיר לך את עלויות התכנון שאינן בחישובך. אני מעריך שבסביבות 500-550 אש"ח ליחידה.

לגבי המענק של יגור, אותם 200 אש"ח (או 300 בעבר)- הם באמת צריכים לחזור ליגור (באיזה שלב?). בנאי- רשמת נכון אך הגעת לתוצאה הפוכה- אם הם מגולמים בשנות הוותק אזי לא יוחזרו (בטח לא באופן מלא) והתשלום בפועל באמת ע"ח יגור.

לאבישי- זו לא אומר בהכרח שהמודל שהיה עד כה יהיה גם בעתיד. אולי דומה ואולי לא. אלו חלק מהדברים שנצטרך להחליט עליהם בעתיד הקרוב.

נעם

#30712 הגב
    אבישי
    אורח

נועם אתה יודע ששום דבר לא ישתנה כפי שאתה אמרת לי שאי אפשר להוציא מדירה מי שלא עמד בכללים

#30716 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

סליחה שלא הבנתי אותך חבר סליחה:)
    לשאלה שאתה מעלה – מי ישלם את האיזונים  ייתכנו פתרונות רבים.
    למשל ניתן יהיה למצוא הסדרי תשלום שיתאימו לכל בית אב בהתאם ליכולותיו – לדוגמא על ידי פרישת התשלומים לאורך זמן..

צריך לזכור שאלו שישלמו איזונים הם בתי אב שברשותם דירה  שהוקמה לפני השינוי – כלומר לא מכספם הפרטי. ולכן לא יהיה בית אב שיצטרך לשלם גם משכנתא וגם איזונים.

ונטל האיזונים אמור להיות קטן בהרבה מנטל החזרת משכנתא, ובעל החוב הוא לא בנק מאיים אלא קיבוץ יגור הנחנח.

בפרטים צריך יהיה כמובן לדון במפורט בשלב מאוחר יותר בתהליך.

#30719 הגב
    נעם
    אורח

לאבישי,

אין שום קשר בין הדברים- הדיון הוא על מה וכמה ייתן הקיבוץ לכל משתכן.

גם לנושא שרשמת כעת (להוציא מהדירה)- לאחר שיוך הכללים משתנים. החבר יעמוד עם הנכס שלו והתחייבותו מול הבנק. אני מניח שהקיבוץ עדיין יהיה חלק מהמשוואה. לא יודע לומר כמה.

נעם.

#30720 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

מר סליחה היקר – המשך התייחסות להערותיך:
    אני מסכים בקירוב לתאור קבוצות האינטרסים שלך. יש בינהן כאלו שיצירת הזיקה לא מעמידה בפניהם כל דילמה. דור הביניים שאת מתאר ועוד.
    נבחן את קבוצת הותיקים שגרים בדירות ברף הנמוך יותר. האם עדיף להם לחתום על זיקה לדירתם, שעד ביצוע השיוך עלולה לשמש במשך מספר שנים דירה לשימוש זמני של יגור, שעלול לפגוע בערכה? או אולי עדיף במקום זאת לבקש זיקה למגרש עתידי? המשמעות הכספת עשויה להיות גדולה.
    איזונים הוגנים, מבחינתי, אמורים להבטיח לאותם ותיקים שגם אם ערך דירתם יתדרדר קשות, כספי איזונים יעלו את ערכה לערך ממוצע של דירה ביגור. יש הרבה אפשרויות לממש זאת, שיצטרכו לדון בהן יותר מאוחר. אבל התחייבות לאיזונים כאלו אפשר לתת כבר עכשיו.
    מקווה שהובנתי.

מוצגות 10 תגובות – 31 עד 40 (מתוך 40 סה״כ)
מענה ל־200 אלף מי יודע
פרטים: