איך נכון להפחית את מס האיזון ביגור?

בית פורומים הפורום איך נכון להפחית את מס האיזון ביגור?

• This topic has 32 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 6 שנים by שלמה מורן.
מוצגות 15 תגובות – 16 עד 30 (מתוך 33 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #18284 הגב
    אלמוני 9
    אורח

צריך לזכור על 10000 ראשנים של הכנסה לזוג לא משלמים כלל מס איזון ועל ה3500 הבאים(במונחי 2019) משלמים מקסימום עוד כ800שח. והשאר(לפי 2019)לאחר מכן 50%

מכאן השאלה מה זה הכנסה גבוהה ומה לא

ואחרי הכל בכל הכבוד למתדיינים. הציבור הכריע וברוב מוחץ

#18285 הגב
    אלמוני 10
    אורח

המתלוננים שהם שלמים גם כאילו פעמיים לכחלון ויגור צריכים להבין כי חלק גדול מהמס חוזר לחברים בסבסוד האוכל, החינוך, הבריאות, תרבות ,נוי ועוד הרבה דברים ואין שום קשר בין מס הכנסה שאתה משלם למיסוי ביגור שהיא החלטה וולונטרית של הקהילה תחשוב כמה היית משלם מכיסך ללא מיסים כלל

#18307 הגב
    מבין במספרים
    אורח

על סמך הנתונים שבועז הביא, יש בתי אב (לפחות אחד אולי יותר) ששילמו באוקטובר מס איזון בסך 16400 ש"ח. זה מתאים להכנסה פנויה של בערך 35000 ש"ח.

#18312 הגב
    מה זה קשור?
    אורח

השאלה היא מה אנחנו רוצים להשיג.

אם המטרה היא שוויון בכל מחיר – למה עשינו שינוי?

אם המטרה היא להביא להגדלת ההכנסות, כולל ההכנסות לקיבוץ ממס איזון, הרי שהדרך היא בהגדלת המוטיבציה להתפרנסות, וחלק מזה הוא דרך הקטנת מס איזון. ככה זה עובד. לטובת כולם. לחשוב יותר על הגדלת העוגה ולא על הדרכים לחלוקה אחרת של העוגה הקיימת…

#18314 הגב
    שלמה מורן
    אורח

מה זה קשור יקר –   אתה מתפרץ לדלת פתוחה.

אין ויכוח על כך שצריך להקטין מס איזון – השאלה היא רק אם צריך להקטין מס איזון לכולם או רק לבעלי ההכנסות הגבוהות.

#18319 הגב
    אלמוני 13
    אורח

מהם הכנסות גבוהות ומה הן נמוכות נא כתוב את גבולות ההכנסה לגבוהים ולמנועים. בלי זה קשה לקבוע

ב2019 כל מי שהרוויח עד 13500 לבית אב שילם מקסימום כ800 שח וממנו והלאהשילם 50 % כלומר בית אב שהרוויח 30000 שח שילם מס איזון כ8800 שח ובית אב שהכנסתו 40000 שח שילם מס איזוןכ13800 שח ואלה מהגבוהים הנמוכים 13500 כמעט לא משלמים מס איזון לא מבין את המתלוננים

#18322 הגב
    אלמוני 14
    אורח

לאלמוני 13-
    המס לא נקבע לפי ההכנסה לבית אב אלא לפי ההפרש בין התקה של אותו בית אב להכנסה שלו. תסתכל בטבלאות.

#18346 הגב
    שלמה מורן
    אורח

ליחס פערי איזון שלום

על פי הנתונים שבועז הביא לקראת ההצבעה (תודה על שעשה זאת, אבל אם יורשה לי – היה צריך להביא את הנתונים האלה לדיון שהתקיים באספה ולהסביר את משמעותם), יש ביגור בתי אב ששלמו מס איזון של 16400 שח. זה מתאים להכנסה של יותר מ30000 שח לאותו חודש (אוקטובר). על סמך זה הערכתי שיש כאלו שהכנסתם יותר מפעמיים תק"ה.

מעבר לכך אני מסכים עם מה שכתבת – בעיקר לפסקה האחרונה. ובנוסף יש לקיים דיון ציבורי עקרוני על מדיניות המיסוי ביגור, ויפה שעה אחת קודם.

#18372 הגב
    אלמוני 15
    אורח

שלמה לא הבנתי את חישוביך

בשנת 2019. על 13500 מנוסה בית אב כ800 שח(עד תק״ה כ10000 לא משלמים מס כלל ועל 3500 שח משלמים כ800 שח) כלומר בי אב שמביא 30000 שח משלם על היתר16500 כ8000 שח וסך הכל 8800 שח ולא כפי שאמרת. נא הסבר את חישובך

#18395 הגב
    בית אב ,תק"ה והפערים ביניהם
    אורח

שלמה שלום

להבנתי יש פה עיוות של המושג פערים אפילו מעצם הגדרת נושא התק"ה

בפירוש יבש הייתי אומר שהמקסימום צריך להיות עד פי 2 מהתק"ה המקסימלית בקיבוץ

לכל אחד יש את הצרכים השונים שלו ולא באמת חשוב אם זה למשפחה שיש להם 6 נפשות ובנו דירה חדשה וזוכים להקלות מס מפליגות או כל סיבה אחרת

קרי- אם כיום יש בית אב שהתק"ה שלו עומדת על כ- 20 אלף ש"ח … הרי שבית אב שלו ההכנסה הגבוהה ביותר בקיבוץ (ולא חשוב הסטטוס של אותו בית אב) יהיה זכאי להגיע ל- 40 אלף ש"ח פנויים לחודש בתקציב ולפיו יישורו כל המיסים….

זה גם סוג של שיוויוניות והצמדות להחלטות

ותחשבו על זה

#18396 הגב
    שלמה מורן
    אורח

שלום אלמוני
    הסכום עליו משלמים מס איזון הוא הסכום שמעל תק"ה. גובה התק"ה תלוי בהרכב המשפחה – למשל מספר הילדים וגיליהם.

על פי כללי מס איזון מ2019, בית אב ששילם 16400 שח מס איזון באוקטובר 2019 הכנסתו מעל התק"ה באותו חודש היתה כ35000 (שלושים וחמש אלף) שח.
    להמחשה, אם  זהו זוג עם שני ילדים מעל גיל 6, התק"ה שלו על פי הנתונים שבידי וההגדרות בחוברת השינוי הוא כ 13280 שח (משרד כלכלי  \ הנהח: אתם מוזמנים לתקן אם יש צורך),   ולכן הכנסתו הכוללת היתה מעל

13280+35000  =  48280 שח

אם היו לו סכומים נוספים פטורים ממס איזון (הוצאות רכב למשל) הכנסתו היתה גבוהה יותר.
    כל הנל כמובן בהנחה שלא טעיתי בחישובים.
    וכמו קאטו הזקן אני מבקש פעם נוספת לקיים דיון ציבורי (באספה) על מדיניות המיסוי ביגור.

#18404 הגב
    אנונימי -100
    אורח

ניראה לי שנישכח גם הצד השני  .

אותו בית אב שמכניס כ 200,000 ש"ח במיסי איזון לקיבוץ . יותר מענפים כמו לול או נגריה

יכול להגיד שנקעה נפשו והוא עוזב .

גם כלפיו צריך לגלות הוגנות .

#18417 הגב
    שלמה מורן
    אורח

משום מה התשובה ששלחתי אתמול לא עלתה. אנסה פעם נוספת, ויותר בקיצור:
    —————-
    שלום אלמוני:
    מס איזון מחושב לא לפי ההכנסה הנקיה, אלא לפי ההפרש בין ההכנסה הנקיה לתק"ה.

לפי טבלת המס של 2019, 16400 מס איזון מתאים (בקרוב) ל 35000 מעל תקה

ולכן אם התקה הוא 10000,   כדי לשלם מס איזון של 16400 שח צריך הכנסה נקיה של 45000: 10000 תקה ועוד 35000.
    מקווה שיותר ברור

#18422 הגב
    אלמוני 16
    אורח

אם הייתי יודע שיש "תקרה" ומעליה על כל שקל אני אקבל 0.2 ש"ח והקיבוץ 0.8

הייתי מעדיף לקבל פחות ולא להעביר את הכסף.

אין סיכוי שאני אעבוד בחינם

#18431 הגב
    פנסיונר
    אורח

אנונימי 100 – גם הנקודה שאתה מעלה נדונה בתהליך השינוי.

ההחלטה שהתקבלה בסופו של דבר ומופיעה בחוברת השינוי יותר מפעם אחת היא לשמור על פערים סבירים בין הכנסת מקסימום להכנס מינימום, ולשם כך נקבע מס מיוחד – מס פערים.  כל  זמן שההחלטה לא בוטלה יש לקיימה.

מוצגות 15 תגובות – 16 עד 30 (מתוך 33 סה״כ)
מענה ל־Reply #18431 in איך נכון להפחית את מס האיזון ביגור?
פרטים: