בנושא המאגר

בית פורומים הפורום בנושא המאגר

מוצגות 15 תגובות – 31 עד 45 (מתוך 52 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #16907 הגב
    אורי קינן
    אורח

שלום יוחאי.

אני לא מבין מדוע אתה החלטת שהתשובה לא מכבדת או אולי מתחמקת.

הועברה אליי שאילתא ועניתי במדוייק על הסיבות שבגינן נקבעה גודל המערכת הסולארית בדיוק כפי שנשאל. גם לא ראיתי שהשואל ענה כי התשובה לא ענתה על השאלה.

מציע שבאופן חברי, כפי שכתבת, במידה והדברים לא ברורים תרים טלפון ותקבל הסבר בצורה הכי שקופה והכי פתוחה.

שיהיה חג סוכות שמח.

#16915 הגב
    שלמה מורן
    אורח

שלום גדי
    בהחלט סביר אם תחליטו שבעלי תפקידים לא חייבים לענות לשאלות אנונימיות.
    אבל מותר לצפות שבעלי תפקידים יענו לשאלות של  אלו שבחרו בהם המזדהים בשמם.
    במקרה המדובר אגב השאלה שנשאלה  לא היתה אנונימית, וכך גם רב ההתיחסויות שבאו אחריה.

#16916 הגב
    סתם עניין של יעילות
    אורח

לא זכור לי שקיבלתי תשובה, אז אני חוזר על שאלתי מלפני שבוע, אולי גופן עבה ימשוך יותר תשומת לב:
    אם כבר מזמינים מומחה שייעשה סקר על הכניסה למאגר – למה לא לעדכן אותו שעומדים להתקין במאגר קולטים סולאריים, ולבקש שיתייחס גם לזה בסקר שלו?

#16919 הגב
    אורי קינן
    אורח

שלום לסתם עניין של יעילות.

סקר הסיכונים בדק מצב קיים במאגר.

יועץ בטיחות לא יכול לבצע סקר סיכון על סיכון שלא קיים ולא היה ניתן לקבוע הנחיות בהתאם.

בלי קשר למערכת הסולארית, הסקר מספיק מקשה וכפי שנכתב כבר בכמה פורומים יש שינוי בכל ההתייחסות היום למקומות תפעוליים. הנהלת מי יגור תבחן מה ניתן לעשות בעניין זה.

#16930 הגב
    שלמה מורן
    אורח

שלום אורי
    לא ברור מדוע  נושא הלוחות הסולאריים לא הועלה, ולו ברמז, על ידי נציגי התאגיד:
    א. בפגישה עם הסוקר לפני עריכת הסקר.
    ב. בעת ביצוע הסקר במאגר באמצע מאי
    ג. בישיבת הסיכום לאחר ביצוע הסקר.
    התמיהה מתעצמת לאור העובדה שלדעתכם התקנת הלוחות הסולאריים אכן משנה באופן מהותי את המצב.

ויותר מכך – בפוסט קודם שכתבתי (בתשובה לבועז) ביקשתי שאם לדעת מישהו  התקנת הלוחות הסולאריים דורשת עדכון של הסקר – נחזור אל הסוקר ונתייעץ אתו בנושא. אני (כנציג החברים השותפים בהליך ההידברות) עדיין מחכה לתשובתכם.

#16939 הגב
    סתם עניין של יעילות
    אורח

שלום אורי ותודה על ההתייחסות.
    לא מצאתי בדבריך תשובה לשאלתי: מדוע לא הועלה הנושא הסולארי בפני הסוקר כאשר עשה את הסקר?

#16960 הגב
    אורי קינן
    אורח

שלום שלמה וסתם עניין של יעילות.

יועץ בטיחות בודק מה קיים באתר הנבדק ועל זה נותן חוו"ד על הסיכונים.

איזה התייחסות ניתן היה לתת על המערכת הסולארית שלא הייתה קיימת ולא ניתן היה לקבל החלטה מה הסיכון שחל לגביה ומה הפעולות שצריך לתת בעקבות הקמתה?

את עניין השינוי במצב בתוך המאגר לאחר התקנת המערכת העלה ממונה הבטיחות של יגור.

מבחינתי אין מניעה לבקש מיוסי היועץ שיחזור ויעדכן את הדו"ח לאור התקנת המערכת.

זה יכול להתאפשר רק לאחר חיבור המערכת.

מקווה שיותר ברור .

בשמחות.

#16972 הגב
    סתם עניין של יעילות
    אורח

תודה אורי גם על התשובה הזאת

אז מה הטעם לבצע סקר בטיחות כאשר ידוע שהוא לא יהיה רלוונטי עוד מספר שבועות?

כלומר – למה לא לחכות עד שיותקנו הקולטים הסולאריים ולעשות את הסקר אז?

#16976 הגב
    אורי קינן
    אורח

שלום סתם עניין של יעילות.

בבחינת דברים לאחור יש צדק בדברייך. מי יגור, המזכירות וקבוצת חברים מצומצמת נכנסה לתהליך של בירור נושא הגישה למאגר. כפי שעלה בסקר הסיכונים הנושא גם בלי המערכת סולארית מורכב ואינו נותן פתרונות חד חד ערכיים. גם כך יש מי שטוען שהנושא נגרר. כפי שכבר אני אמרתי ועל אף שדעת הנוגעים בתחומי הבטיחות טוענים שהנושא "חלוט" ולא ניתן לאפשר גישה ללא סיבה של תפעול המקום, ההנהלת מי יגור תצטרך לבחון אם ואיך ניתן לייצר פתרונות יצירתיים (ואולי מוגבלים) בעניין.

#16977 הגב
    שלמה מורן
    אורח

שלום אורי

כדי לחסוך התנצחות מיותרת, אתייחס רק לנקודה אחת בדבריך:

אם אמנם עמדתך היא שיש צורך לעדכן את הסקר בעקבות התקנת הלוחות הסולאריים, שיהיה. אחרי כמעט שנה וחצי כמה שבועות נוספים לא ישנו הרבה..
    אבל מאחר ואלו לא הלוחות הסולאריים הראשונים שהותקנו במאגרים בארץ, בא נשאיר לסוקר להחליט אם הוא באמת חייב לחכות ל"חיבור המערכת" (או לכל ארוע אחר) כדי לעדכן את הסקר.

ואפשר רק להצטער שנושא התקנת הלוחות הנ"ל הוסתר ממנו עד כה.

#16983 הגב
    אורי קינן
    אורח

שלמה,

ההתנצחות מיותרת.

כמו שאני לא חושד במניעים שלך לבוא למאגר ככה אל תטיל ספק במניעים שלי לשמור על התנהלות בטוחה וחוקית. אם נצליח (התאגיד, המזכירות וקבוצת חברים) למצוא פיתרון בנושא יהיה פיתרון. ואם לא, אז לא .

כל טוב.

#16986 הגב
    שלמה מורן
    אורח

שלום אורי
    תרשה לי להעמידך על מספר אי דיוקים\חיסורים בתשובתך ל"סתם עניין של יעילות"
    1. בניגוד לדבריך על "דעת מומחי הבטיחות",   מומחה הבטיחות שערך סקר סיכונים (יוסי שחר, שהוזמן בתאום אתכם),  קבע חד משמעית שניתן לאפשר לחברים לבקר סביב המאגר כולו.
    2. על פי הסיכום בינינו, הסקר שהגיש יוסי צריך לשמש בסיס לפתרון מוסכם, שייושם על ידי הנהלת המאגר.

החזרת הנושא להחלטת הנהלת המאגר בלי להנחות אותה למלא את הנחיות הסקר מחזירה את הטיפול בנושא לנקודת ההתחלה, ולמיטב הבנתי מנוגדת לסיכומים אליהם  הגענו.

#16991 הגב
    אורי קינן
    אורח

שלום שלמה,

באמת כדי לא להתנצח, נסכים שאנחנו לא מסכימים בעניין ובפרשנות של הדברים .

#16993 הגב
    אבישי
    אורח

וכל הדיונים האלו למרות חוות הדעת של היועץ המשפטי שלנו

#16995 הגב
    שלמה מורן
    אורח

שלום אורי
    ייתכן מאד שכל כוונתך  מראשית העניין היתה לסיים את הטיפול בנושא בצורה יעילה וחברית (בדגש על חברית).
    אך נראה שחלק מהחלטותיך בשנה וחצי האחרונות לא מתאימות להגדרה זו  (למשל: האיסור לעיין בפרוטוקולים של התאגיד לצורך הכנת האספה שתוכננה לפני שנה).

כל טוב

מוצגות 15 תגובות – 31 עד 45 (מתוך 52 סה״כ)
מענה ל־Reply #16682 in בנושא המאגר
פרטים: