הגיע הזמן שנחזור לנצח!

בית פורומים הפורום הגיע הזמן שנחזור לנצח!

• This topic has 5 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 6 שנים by אלמוני 2.
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #17649 הגב
    תקמניק'
    אורח

ליאור שמחה לראשות התנועה הקיבוצית

הגיע הזמן שנחזור לנצח!
    הפסדנו קרקעות, הפסדנו זכויות, הפסדנו בדעת הקהל. בקיצור אנחנו מפסידים. אנחנו מאוכזבים.

אני ליאור שמחה, בן וחבר קיבוץ נצר סירני, ויו"ר הקיבוץ בשש השנים האחרונות. ואני מתמודד להנהגת התנועה הקיבוצית בבחירות הקרובות.

אני רוצה שנחזור להוביל, ונחזור להיות גאים בתנועה הקיבוצית ובהיותנו חברים בה.

החלטתי להתמודד בבחירות לראשות התנועה הקיבוצית בדצמבר הקרוב מאותה הסיבה שהביאה אותי לעזוב קריירה מבטיחה במשרדי הפרסום שניהלו את הקמפיינים לחברות המובילות במשק, ולחזור הביתה: אהבת הקיבוץ, החברים ותחושת שליחות.

המציאות בקיבוצים משתנה והכוחות המקומיים מקבלים לידיהם את האחריות על ניהול הקיבוץ – בעזרת מאמץ מקומי רב הקיבוצים חוזרים לפרוח. מנהלי הקיבוץ החדשים יודעים לחשוב מחדש ולהתאים את עצמם לעידן המודרני אולם לצערי יש פער גדול בין הנהגות הקיבוצים לבין התנועה הקיבוצית.

נותרנו מאחור כתנועה וכסקטור. הרלוונטיות של התנועה כלפי משרדי הממשלה בירושלים וכלפי החברה הישראלית נמוכה מאי פעם, בעוד שגם כלפי החברים והנהלות הקיבוץ התנועה לא מייצרת ערך משמעותי.

איני מאלה הנוהגים להרים ידיים, נהפוך הוא. אני מאמין כי משבר הזהות והרלוונטיות שלנו כתנועה הם עבורנו חלון הזדמנויות לדברים גדולים.

רק מנהיגות עדכנית, עם תעוזה וחוצפה, שתשלב בין העושר הרב-דורי בתנועה, תוכל להחזיר אותנו להוביל ולהשפיע ותאפשר ביטוי הולם לחשיבותנו בחברה ובכלכלה הישראלית ולרלוונטיות התנועתית שכולנו מייחלים לה.

הוכחתי זאת במעשים כאן בביתי, במקום שבו נולדתי ושבו אזדקן – כעת בוערת בי חובת ההוכחה ביחס לכל התנועה הקיבוצית וחבריה, שמרכיבים את יצירת המופת מאז ולתמיד הנקראת קיבוץ.

אני בטוח שבעבודה קשה של כל חברי הקיבוץ נוכל לחזור ולהוביל ולהיות שוב בקדמת הבמה של החברה הישראלית.

ואני קורא לכם להצטרף אלי כדי להחזיר את התנועה הקיבוצית למקום בו היא צריכה וראויה להיות.

חברים חדשים מצטרפים אלינו מדי יום, ואני קורא גם לכם לקחת חלק בשינוי הדרוש בתנועה הקיבוצית.

#17826 הגב
    מחזירים עטרה ליושנה
    אורח

חושבים שהקיבוצניקים מנצחים?
    או שהפסדנו יותר מדי פעמים?
    בואו נראה מה אומרות העבודות:

(ראו קישור מצורף)

http://atj.io/twd2Li

#17925 הגב
    חוזרים לנצח עם ליאור שמחה
    אורח

שלום, כאן ליאור שמחה.
    שואלים אותי מה התכנית שלי לשינוי?
    צריך לחזור להעיז, להוביל, ולנצח. קראו את התכנית:
    להלן חברי הקיבוצים השותפים לשרטוט השלב הבא של התנועה

(לפי סדר האל”ף-בי”ת):
    אביטל גבע, עין שמר; אבישי גרוסמן, עין שמר; אורי מרגלית, רמת הכובש; איציק בדר, גבעת חיים מאוחד; אלדד שלם, מעברות; בארי הולצמן, עין חרוד איחוד; גיורא ינאי, עין השופט; דב אביטל, מצר; דובי הלמן, יטבתה; דורון ליבר, מצר; דורית אלמליח, שניר; דיאנה בוגוסלבסקי, אלומות; חן יחזקאלי, ראש הנקרה; כרמל פינק, נצר סרני;  יוסי וסיד, המעפיל; יונה פריטל, מעלה  החמישה; ירון יואל, מעברות; ישראל  רפפורט, גן שמואל; ליאור שמחה, נצר סרני; מאיה  שפיר, יטבתה; מאיר בראון, גן שמואל; מאור מינץ, חולית; נבו זהב, מענית; נדב כהן, רבדים; נגה בוטנסקי, בית השיטה; נועה לברון, גבעת חיים איחוד; נטע אריאלי, העוגן; ניתאי קרן, רבדים; עופר פרג, מעגן מיכאל; עילם ברלב, גן שמואל; עמי רוניס, נען; עמרי פרי, יד מרדכי; פסח כהן, מגל; עטר שנפלד, עין שמר; עתר  גבע, עין שמר; רייפי גולדמן, אורים.

רקע

לאחר שנים רבות מידי בהם הפכה התנועה ממובילה ויוזמת למגיבה ונגררת אחרי האירועים ולשק החבטות של החברה הישראלית, נדרש שינוי.

היום יותר מתמיד נדרשת התנועה הקיבוצית לחשב מסלול מחדש כדי להגדיר את תכלית קיומה, כדי להפיח רוח חיים בערכים המכוננים אותה ולהדליק בקרב חבריה את הניצוץ הפנימי לעשייה משותפת פנימה והחוצה, זאת תוך זיהוי המורכבות ביישום ערכיה המכוננים וגיבוש זהות משותפת אחת לכל הקיבוצים. זאת כאשר מונחי “הקיבוץ השיתופי” ו”הקיבוץ המתחדש” מאבדים את עוצמתם.

מסמך זה הינו תוצר עבודה של צוות חברי קיבוצים שונים, שניתח את האתגרים בפניהם עומדת התנועה היום והגדיר כיווני פעולה נדרשים כדי לשמר את הישגיה ההיסטוריים ולחולל בה תהליכי התחדשות נדרשים.
    לאן אנחנו מובילים?

ייחודיותה של התנועה הקיבוצית נשענת על ארבעה ערכים מכוננים, שקיומם וקידומם מהווה את תכלית קיומה:

שותפות – שותפות חברתית וכלכלית בנכסים כלכליים וחברתיים ובהתחלקות בפירותיהם.

קהילתיות – קיום חיי קהילה המבוססים על דיאלוג, שיתוף פעולה וולונטרי ואחריות ליצירה משותפת של תרבות מקום ומורשת.

ערבות הדדית – סולידריות המבוססת על מנגנוני תמיכה ועזרה הדדית ממוסדים ועל התגייסות לסיוע ולתמיכה בעתות מצוקה.

דמוקרטיה ישירה – ניהול משתף ודמוקרטי, מבוזר בכל הרמות תחת סמכותה של האסיפה הכללית בה שותפים כל החברים.

ערכים אלו הם המגדירים את זהות הקיבוץ כקיבוץ והם באים לידי ביטוי גם בחיי התנועה הקיבוצית ובקשר בין הקיבוצים.

מה הם כיווני הפעולה בהם נפעל?

על התנועה לפעול בשישה צירים להלן:

גיבוש הזהות וחיזוק ההזדהות

שיקום מעמד הקיבוץ בחברה הישראלית

קידום התכנון והבינוי בקיבוצים

תנועות הנוער ושנת שירות

עידוד החדשנות במרחב הקיבוצי

רענון מבנה התנועה

בהמשך פירוט לגבי האתגר בכל תחום וכיווני פעולה נדרשים.

(לפי סדר האל”ף-בי”ת):
    אביטל גבע, עין שמר; אבישי גרוסמן, עין שמר; אורי מרגלית, רמת הכובש; איציק בדר, גבעת חיים מאוחד; אלדד שלם, מעברות; בארי הולצמן, עין חרוד איחוד; גיורא ינאי, עין השופט; דב אביטל, מצר; דובי הלמן, יטבתה; דורון ליבר, מצר; דורית אלמליח, שניר; דיאנה בוגוסלבסקי, אלומות; חן יחזקאלי, ראש הנקרה; כרמל פינק, נצר סרני;  יוסי וסיד, המעפיל; יונה פריטל, מעלה  החמישה; ירון יואל, מעברות; ישראל  רפפורט, גן שמואל; ליאור שמחה, נצר סרני; מאיה  שפיר, יטבתה; מאיר בראון, גן שמואל; מאור מינץ, חולית; נבו זהב, מענית; נדב כהן, רבדים; נגה בוטנסקי, בית השיטה; נועה לברון, גבעת חיים איחוד; נטע אריאלי, העוגן; ניתאי קרן, רבדים; עופר פרג, מעגן מיכאל; עילם ברלב, גן שמואל; עמי רוניס, נען; עמרי פרי, יד מרדכי; פסח כהן, מגל; עטר שנפלד, עין שמר; עתר  גבע, עין שמר; רייפי גולדמן, אורים.

רקע

לאחר שנים רבות מידי בהם הפכה התנועה ממובילה ויוזמת למגיבה ונגררת אחרי האירועים ולשק החבטות של החברה הישראלית, נדרש שינוי.

היום יותר מתמיד נדרשת התנועה הקיבוצית לחשב מסלול מחדש כדי להגדיר את תכלית קיומה, כדי להפיח רוח חיים בערכים המכוננים אותה ולהדליק בקרב חבריה את הניצוץ הפנימי לעשייה משותפת פנימה והחוצה, זאת תוך זיהוי המורכבות ביישום ערכיה המכוננים וגיבוש זהות משותפת אחת לכל הקיבוצים. זאת כאשר מונחי “הקיבוץ השיתופי” ו”הקיבוץ המתחדש” מאבדים את עוצמתם.

מסמך זה הינו תוצר עבודה של צוות חברי קיבוצים שונים, שניתח את האתגרים בפניהם עומדת התנועה היום והגדיר כיווני פעולה נדרשים כדי לשמר את הישגיה ההיסטוריים ולחולל בה תהליכי התחדשות נדרשים.
    לאן אנחנו מובילים?

ייחודיותה של התנועה הקיבוצית נשענת על ארבעה ערכים מכוננים, שקיומם וקידומם מהווה את תכלית קיומה:

קהילתיות – קיום חיי קהילה המבוססים על דיאלוג, שיתוף פעולה וולונטרי ואחריות ליצירה משותפת של תרבות מקום ומורשת.

ערבות הדדית – סולידריות המבוססת על מנגנוני תמיכה ועזרה הדדית ממוסדים ועל התגייסות לסיוע ולתמיכה בעתות מצוקה.

דמוקרטיה ישירה – ניהול משתף ודמוקרטי, מבוזר בכל הרמות תחת סמכותה של האסיפה הכללית בה שותפים כל החברים.

ערכים אלו הם המגדירים את זהות הקיבוץ כקיבוץ והם באים לידי ביטוי גם בחיי התנועה הקיבוצית ובקשר בין הקיבוצים.

תנועות הנוער ושנת שירות

רענון מבנה התנועה

(לפי סדר האל”ף-בי”ת):

רקע

לאן אנחנו מובילים?

תנועות הנוער ושנת שירות

רענון מבנה התנועה

#17926 הגב
    מטפחים את המנהיגות הצעירה של תנועות הנוער
    אורח

אנחנו עדים בשעות האחרונות למתקפה קשה של ניר מאיר על אנשי חינוך והדרכה בתנועות הנוער.

על המדריכים והמדריכות של ילדינו. על העולים החדשים מתנועת הבונים דרור. לאן הגענו שניר מאיר סימן את תנועות הנוער כאויבים של התנועה הקיבוצית?

הקשיבו לדברים הקשים שיש לדובי הלמן, מזכ"ל התנועה הקיבוצית לשעבר להגיד על תפקודו של ניר.

"אני רוצה להגיד שאני מאוכזב מאוד מניר מאיר. מאוכזב כי תמכתי בו והיה לי חלק גדול בבחירתו. עד כדי כך מאוכזב שביקשתי ממנו שלא יתמודד כלל לקדנציה נוספת.

הסיבה המשמעותית ביותר לאכזבה היא הפגיעה הקשה שניר פוגע בתנועות הנוער… הוא איבד את הלגיטימציה שלו להיות מזכיר לתנועה"

#17929 הגב
    הקשיבו לדברים הקשים שיש לדובי הלמן, מזכ"ל התנועה הקיבוצית לשעבר להגיד על תפקודו של ניר.
    אורח

אנחנו עדים בשעות האחרונות למתקפה קשה של ניר מאיר על אנשי חינוך והדרכה בתנועות הנוער.

על המדריכים והמדריכות של ילדינו. על העולים החדשים מתנועת הבונים דרור. לאן הגענו שניר מאיר סימן את תנועות הנוער כאויבים של התנועה הקיבוצית?

"אני רוצה להגיד שאני מאוכזב מאוד מניר מאיר. מאוכזב כי תמכתי בו והיה לי חלק גדול בבחירתו. עד כדי כך מאוכזב שביקשתי ממנו שלא יתמודד כלל לקדנציה נוספת.

הסיבה המשמעותית ביותר לאכזבה היא הפגיעה הקשה שניר פוגע בתנועות הנוער… הוא איבד את הלגיטימציה שלו להיות מזכיר לתנועה"

<p style="text-align: center;">https://youtu.be/gZ__qNPe0Bw</p&gt;

#18026 הגב
    אלמוני 2
    אורח

ברכות לניר מאיר על הניצחון למרות הקמפיין של ליאור שבחר להשמיץ אותו.

ליאור דיבר יפה ופיזר הרבה הבטחות, אבל זה מזכיר לי את ביבי, הרמפיין שלו אחרי רצח רבין היה "ביבי- עושים שלום בטוח"…

לא שמעתי איזה קבלות הוא הביא חוץ ממילים יפות.

יחד עם זאת כמעט חצי מהמצביעים ביגור הצביעו לו, מה זה אומר?

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
מענה ל־Reply #17926 in הגיע הזמן שנחזור לנצח!
פרטים: