היקף המשרות בתאגיד המים

בית פורומים הפורום היקף המשרות בתאגיד המים

מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #16895 הגב
    צמאים למידע
    אורח

שלום רב,

תאגיד המים כולל מלבד היו"ר 4 משרות בהיקף מלא, כולל מזכירה.

אנו מבקשים להבין את היקף הפעילות בתאגיד המצריך כמות כזו של כח אדם.

נשמח להתייחסות עניינית.

#16912 הגב
    אורי קינן
    אורח

שלום לצמאים.

אני ממלא את תפקיד היו"ר בכ-20% משרה.

מנכ"ל התאגיד ב-50% משרה.

יש 2 אחראים על תפעול מערכות המים והביוב ואחראית על האדמינסטרציה.

באופן עלויות השכר לא חל שינוי.

היקף הפעילות של התאגיד נמצאת בגידול מתמיד כתוצאה של הוספת פעילויות (בעיקר אספקה לשטחים חקלאים של ישובים שכנים).

תמיד יש מקום לבדוק ולהשתפר.

אני מזמין כל מי שמעוניין לקבל פירוט לקבוע איתי שיחה בנושא.

#16950 הגב
    שקיפות סתווית
    אורח

לאורי קינן שלום,
    אם אתה ב-20% משרה כדבריך, הייתי מבקש לדעת האם גם השכר הנו 20%.
    וזאת בעיקר לנוכח העובדה שמחירי המים טסו לשמיים בזמן האחרון ועל רקע העובדה שביקשת לא לדון באתר במחירי המים, בקשה לא ברורה שלא נומקה בשום סיבה.
    תודה.

#16959 הגב
    אורי קינן
    אורח

שלום שקיפות .

שכר יו"ר מי יגור נקבע לפני השינוי ע"י צוות שכר ופורסם עם יתר נושאי המשרה הציבוריים.  השכר הינו 3,000 ברוטו ובהחלט מייצג (לדעתי) את ההשקעה של יו"ר בהיקף של 20%.

לחלק השני שכתבת אין קשר . כפי שהוסבר, את מחירי המים קובעת ומפרסמת רשות המים (בדומה למחירי החשמל אותם מפרסמת רשות החשמל ). המחירים מתעדכנים פעמיים בשנה- ינואר ויולי (לפי הפרסומים, בינואר 2020 צפויה התייקרות נוספת). על מחיר המים מתווספים מרכיבים קבועים של אגרת ביוב, אחזקת רשת ושיקום תשתיות שלא השתנו במשך כמה שנים טובות ובתשובתי בעבר התכוונתי שאת הדיון על המרכיבים אלו לא ניתן לבצע באתר, אלא במסודות הניהול הכלכלי של יגור.

אני מציע (אפילו בשביל הספורט) שכל חבר שמעוניין יברר אצל קרוביו ומכריו בחוץ כמה הם משלמים על מים וביוב ותשוו למחיר שמחוייבים ביגור. אני די בטוח מי משלם פחות וזאת מתוך הרצון שבצד שירות טוב לחברים יישמר המחיר הכי נמוך שניתן לחייב.

בשמחות.

#16957 הגב
    לאורי קינן…
    אורח

הערת המערכת

=============================================================

הערת המערכת: הדיון על עליית מחירי המים מוצה. בשאר שאלות ובירורים אנא פנה באופן ישיר לבעלי התפקידים הלבנטיים ומש"א.

#16978 הגב
    למערכת.
    אורח

הדיון ממש לא מוצה ויש עוד המון שאלות שלא קיבלנו עליהן תשובות. תאגיד המים צריך לתת לנו תושבי יגור מידע על למחירי המים ועל עליית המחירים. וכן, גם על המשכורות שהוא מעביר ולמי ועל מה. אז לא הדיון ממש לא מוצה.

ואין שום הגיון ללמה הדיון צריך להסתיים פה. כל תושבי ובני יגור צריכים לקבל את המידע הזה ואין שום סיבה נורמלית ללמה כל אדם צריך לגשת אל אורי לקבל את המידע.

#16987 הגב
    גדי רביב
    מנהל בפורום

לאנונימי

תגובתך לא פורסמה כיוון שלא עמדה בכללי האתר

סעיף 13 (לפחות חלקו) – כותב בשפה בוטה, מכניס נושאים אישיים.

"13. שאילתות והצעות – תתאפשרנה שאילתות והצעות הכתובות בשפה מנומסת בלבד. השאילתה/הצעה תופנה לבעל התפקיד האחראי. גוף השאילתה/הצעה יהיה קצר, ענייני ולא ווכחני. "
    שנית, לפחות כעת חובת גילוי משכורות חלה רק על מזכיר, גזבר, מרכזת צריכה ושרותים ומרכז משק. כל השאר יכולים לגלות אך אין חובה.

שלישית, בשלב זה אין בסמכותנו היכולת לחייב בעלי תפקידים לענות מעל דפי האתר.
    זה צריך להיקבע בהמשך בהבנה והסכמה ותוך התחשבות בצנעת הפרט ובשיקולים נוספים.

#17002 הגב
    שניר
    אורח

אורי שלום אני לא מבין למה משלמים על נהול  הפעילות של ענף המים ביגור יש דוגמאות רבות של ענפים וועדות מתנהלות בהתנדבות מספיק החברים משלמים הרבה כסף על שמוש  במים אז צריך גם לשלם על ניהול יש עובדים בענף  שמשולמים מיגור  צריך לברר אם יש לזה מקום ואם לא ? ההכנסה שלך יורדת בעצם מחברי יגור במקום להוריד את מחירי המים זה לא תקין

===============================================================

לשגיא שלום, שאלה כללית ומבנית ליגור ומוסדותיה ולא איזה פרט ומידע. ולכן התגובה תתעכב. הועברה לנוגעים בדבר.

#17011 הגב
    אורי קינן
    אורח

אני רק אחדד נקודה שמשום מה לא מצליחה להתקבל .

את מחיר המים קובעת רשות המים. הם מפורסמים לכל הציבור במדינת ישראל. מוזמנים להיכנס דרך GOOGLE לאתר רשות המים ולקרוא על התעריפים.

את התוספת של אגרת ביוב +אחזקת רשת קבעו במשרד הכלכלי של יגור (עוד בטרם השינוי) וביחד עם המחיר של רשות המים כל חבר מחוייב  בתעריף של הכמות המוכרת (3.5 מ"ק לנפש) ובתעריף מעל הכמות המוכרת.

לשם המחשה אם מחר אני אקבל 0 ש"ח או 1 מיליון ש"ח על ביצוע תפקיד, מחיר המים לחיוב  לא ישתנה. השינוי יהיה כאשר רשות המים תודיע על שינוי (כפי שנאמר בינואר וביולי נעשית ההודעה)… אגב שמחיר המים ירד (למשל ביולי 20179, לא שמעתי קריאות לתת תוספת שכר…זה כמובן בציניות גדולה.

לעלויות השכר וליתר העלויות וההכנסות של התאגיד יש השפעה על שורת הרווח והחלטות אם לשלם שכר לבעלי תפקידים או לא לשלם שכר זה כבר החלטה ארגונית ברמת בעלים (האסיפה).

שתיהיה לנו שנת גשמים ברוכה.

#17020 הגב
    בועז אוחנה
    אורח

שלום לשגיא,

מי יגור הוא לא עוד ועדה ביגור. תפקיד הניהול שלו (יו"ר במקרה דנן, לפי שאלתך) הוא לא תפקיד בהתנדבות, זו משרת ניהול ותפקיד מקצועי לחלוטין. התפקיד דורש השקעה לא קטנה של משאב הזמן, קידום פרויקטים, הגדלת הכנסות, התייעלות, חשיבה ותכנון לעתיד, היערכות לחירום ועוד. העיסוק בתאגיד הוא יומ-יומי גם אם היקף המשרה הוא 20%. בנוגע למחירי המים, כאמור, ביגור הם נמוכים ביחס לסביבה. זאת ועוד, זהו אחד התאגידים היחידים ביגור שבשנים האחרונות גם מעלה רווח של כמה מאות אלפי ש"ח לקיבוץ.

והיה ונניח לרגע שהיינו מקבלים את הצעתך, ההשפעה שלה על הורדת מחירי המים לחברים היא זניחה עד זניחה מאוד.

חג שמח

בועז

#17025 הגב
    גדי רביב
    מנהל בפורום

אורי קינן:  צריך לזכור שעם כל השירות שהתאגיד נותן לחברי יגור, מרבית הפעילות שלו היא עסקית באספקת מים חקלאיים…מחיר המים לחברים לא ישתנה אם יהיה תאגיד או לא וכנ"ל גם משכורות של העובדים. קיבוץ יגור מקבל מהתאגיד מאות אלפי ש"ח דמי שכירות, עוד עשרות אלפי ש"ח דמי ניהול ועוד עשרות אלפי ש"ח שכר דירקטורים וכמובן את הרווח…כל אלו מסייעים להקטנת עלויות מס הקהילה…אז באמת שהתועלת עולה על העלות…

#17026 הגב
    אלמוני
    אורח

<p style="direction: rtl;">נכון שמחיר המים לא ישתנה אם צרכנו במסגרות השונות של חוק המים אבל ביגור יש לבדוק את השכר מול הצריכה משום שכל הוצאה כזו לא משנה את מחיר המים לחבר אבל משנה את כמות המיסים שהוא משלם למערכת ומכאן הקשר של השכר למחיר המים</p>

מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
מענה ל־Reply #17020 in היקף המשרות בתאגיד המים
פרטים: