הצבעת שיוך דירות – הצביעו בעד מכל הסיבות הנכונות

בית פורומים הפורום הצבעת שיוך דירות – הצביעו בעד מכל הסיבות הנכונות

מוצגות 15 תגובות – 61 עד 75 (מתוך 93 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #26292 הגב
    יואב שימשי
    אורח

צוות השיוך ישב ועשה וקיבל נתונים תחשיבים לא פחות מצוות שכר הדירה. תהיה בטוח

#26302 הגב
    אנונימאיש
    אורח

ל"הערה לאנונימיש" – אני חושב שאתה טועה. אנחנו בסוף נלך לשיוך אם נרצה בכך ואם לא.
    חברים חדשים/נקלטים וכ"ו יוכלו גם
    1) לקנות דירה יד שנייה. כשאומרים דירה יד שניה, מדובר פוטנציאלית בדירה בשכונת הכביש, המצוקים או אפילו המשתלה. בתים ראויים לכל הדיעות.

2) לרשת את הדירה של הוריהם.

3) למכור את הדירה של ההורים ובעזרת הכסף לקנות דירה חדשה.

מכיוון שאין באמת פוטנציאל לבניה חדשה בתחשיב האי-שיוך, גם לחברים הצעירים והנקלטים החדשים לא תהיה ברירה אלא ללכת לשיוך.

יכול להיות שלא כולם יוכלו. ונכון, הם לא מקבלים מתנה מהמדינה (אגב, ראוי לבחון מה קורה היום עם ההסכמים הקואליציונים של מפלגת העבודה), הם יצטרכו לשלם יותר.
    אז אולי הם לא ירוויחו פי 5 על הדירה שלהם כמו החברים הוותיקים, אבל הם יקבלו את מה ששילמו עבורו, יוכלו להוריש את הנכס או למכור אותו והכי חשוב, יוכלו לגור בדירה ראוייה, שלא כמו היום שמשפחה עם הורים בני 40 ושלושה ילדים גרים בדירה של 70 מ"ר.

אז מכיוון שלרוב זה משתלם, מכיוון שלנכדנו וילדנו זה מתחייב וגם מכיוון שהמדינה תדרוש מאיתנו או ללכת לשיוך או ללכת להרחבה מבחוץ, אנחנו נלך לשיוך במועד כזה או אחר. לא נישאר במודל של אי-שיוך כקיבוץ לא שיתופי.

ל "על שכר דירה ומשכנתא" – האפשרות שאתה מציג ואשר בעזרתה ניתן להגדיל את קצב הבנייה ליותר מ5 דירות בשנה (קצב אופטימי בצורה מוגזמת. התחשיב שאני ורבים אחרים עושים עם ראייה ריאלית לגובה שכר הדירה שניתן לגבות מביא אותנו לקצב של כ2.5 דירות בשנה או 5 בשנתיים, הווה אומר שמשפחה שכרגע ברשימת קבע במקום 60-70, אנשים בני 30-40, יגיעו לדירת קבע בעוד כ20 שנה) לא קיימת כי אין אפשרות שחבר ישלם על רכישת נכס שנשאר בבעלות הקיבוץ. אין חיה כזאת אצל רמ"י ולא יינתנו היתרים לבתים אלו. הדרך היחידה לבנות ביגור במודל של אי-שיוך זה שיגור תבנה את הבית מכספה ותגבה שכר דירה, מודל זה מאפשר מימון לבנייה של 2-3 בתים חדשים לשנה. קצב בנייה אשר יחריף את מצוקת הדיור לעשורים רבים.
    כל אמירה אחרת במודל האי-שיוך היא בגדר דברים בעלמא וזריית חול בעיניים. יכול להיות שיש חברים שיעדיפו ללכת על מודל אי-שיוך ולעצור בנייה חדשה כי זה לא מעניינם, אני לא רואה איך זה משתלם להם, אבל זאת זכותם המלאה לטעות. מה שאני לא מקבל היא אנשים שחושבים שמודל האי-שיוך יותר משתלם לרוב המוחלט של החברים כיום או יאפשר קצב סביר של בניה חדשה. זה פשוט לא מתיישב עם המספרים.

#26291 הגב
    לידיעת נחן לזר
    אורח

צוות הסדרי דיור קם לאחר שצוות השיוך החליט לפסול על הסף וללא בדיקה את חלופת האי-שיוך. 

#26321 הגב
    הערה לאנונימאיש
    אורח

אני חולק עליך בגדול

איך שלא תסתכל על זה, שכר הדירה הכולל שישולם במודל האי-שיוך יהיה פחות מחצי ואולי שליש מההשקעה ברכישת דירה במודל השיוך, מסיבות שהסבירו כבר לפני. אנסה לתמצת: במודל השיוך משלמים תוך 25 שנה את מלוא עלות הדירה ומוסיפים לזה תשלום היוון קרקע   מעל 300 אש"ח לחברים לפני היום הקובע , קרוב למיליון ש"ח אחרי היום הקובע (וכלום במודל אי-שיוך). יוצא יותר משני מיליון ש"ח (לעתים הרבה יותר), בעוד שלפי כל התחשיבים שפורסמו פה שכר הדירה יהיה באות תקופה בסביבות 600 א"שח.
    את ההפרש שיחסך אפשר להשקיע בנירות ערך למשל. גם אם זה יוצא פחות – אלו מזומנים ביד ולא דירה שגם אם היא שווה הרבה על הנייר, אלוהים יודע מה יהיו הקשייים במימוש הערך – ומה יהיה כאב הראש הנלווה לזה. יש ענף שלם של עורכי דין שמתמחה בתביעות יורשים של דירות בקיבוצים.
    לנקלטים חדשים ההפרש גם יהיה יותר גדול,  בגלל מיליון הש"ח (ולא 300 אש"ח) שהם יצטרכו לשלם עבור הקרקע.

#26322 הגב
    על שכר דירה ומשכנתא
    אורח

אנונימאיש הטענות שלך מוטעות וחלקן מנוגדות למה שמתרחש במציאות.
    מאחר והבאת הרבה כאלו , אתייחס רק לאחת : " אין אפשרות שחבר ישלם על רכישת נכס שנשאר בבעלות הקיבוץ". לא רק שזה לא נכון – זה מנוגד למה שקורה כבר היום: חברים משלמים על דירות ששייכות לקיבוץ, ואם  לא ייהיה שיוך הקיבוץ יחזיר לחברים את עלות הבניה. (אגב דב ישורון תאר מודל דומה). .

#26326 הגב
    אלמוני
    אורח

לא מצליחה להבין למה לא עושים פגישות עם כל משפחה בשביל שכל משפחה תבין האם זה הצעד הנכון לה.

הרי שיוך או אי שיוך הוא צעד מטאורי ושונה לחלוטין לכל משפחה.

לכל אחד יש נתונים שונים לחלוטין ומצריך הרבה יותר מהצבעה שרוב הציבור לא באמת מבין את משמעותה.

לא מבינה את הריצה הזו בכלל להצבעה בספטמבר..

למה לא לעשות את זה מסודר לקרוא לפגישות לכל משפחה לתת להם את הנתונים הנכונים והמדויקים להם.

לתת להם לשאול את כל השאלות שנכונות להם ורק אז לעשות הצבעה.

הרי המלחמה הזו ללכת לשיוך היא צעד עצום.

אפילו כשהיה את עניין השכר ביגור קראתם לחברה מסודרת שבאה ישבה עם אדם אדם ונתנו מקום לשיחה .

לאן אתם רצים ??

#26327 הגב
    בועז+אוחנה
    אורח

שלום לאנונימי,

היום יש ביגור 565 בתי אב.

כולם זכאים לשיוך. השאלה היא כמה נחשבים חברים ותיקים וכמה חדשים.

במרץ 2007 היו כ450 בתי אב ביגור

בחלקת המגורים, נכון להיום יש 585 מגרשים. אפשר להגדיל המספר, אך יש לכך השלכות. מניח שידןנו בכך אם חלופת השיוך תצלח.

לנחן שכתב על כך שהצוות להסדרי הדיור לא עבר קלפי, אין לכך משמעות, כי כל חבר יכול להביא הצעה לדיון. ההצעה לגיטימית ועומדת בקריטריונים הכלכליים והמשפטיים ושומרת על אופי הקיבוץ ולכן אל תמהר לפסול אותה, בטח לא בנימוקים פרוצדורליים.

לדעתי נכון יותר להסתכל על הסוגיה מלמעלה, ברמה הערכית, באיזה קיבוץ רוצים לחיות ולפי זה לבחור.

שבת שלום

בועז

#26343 הגב
    תשלומים עבור הדירות היום
    אורח

על פי החלטות יגור מי שבונה היום על חשבונו פטור ממס איזון. כלומר מכל שקל שהוא משלם, 40 אגורות משלם הקיבוץ כי מס איזון הוא 40%.

להבנתי אם יהיה שיוך הכסף יוחזר ליגור.

אבקש התייחסות מהמתמצאים בהחלטות

#26351 הגב
    אנונמיאיש
    אורח

על שכר דירה ומשכנתא – מצב הביניים של היום שבו החבר משלם והדירה בבעלות הקיבוץ בעייתי מאוד, בלשון המעטה. אני בספק אם בשכונת הבריכה הבנייה תוכל להמשיך באותה המתכונת.

#26391 הגב
    לזר נחן
    אורח

האמירה שלי בדבר פסילת הצעת האי שיוך נבעה מחוסר השקיפות של צוות האי שיוך, ישבתי לתומי במפגש ויצאתי שהבנתי כי הצעת האי שיוך נבחנה וזאת האלטרנטיבה לשיוך. במצגת לא הוזכר מי חברי הצוות ולתת רקע מדוע הוקם , שאני חושב שאין בה פסול לפני שמציגים הצעה לסדר.

אני בעד חשיבה מחוץ לקופסה וכן ירבו צוותים שיתנו דעות שונות וידעו לתקוף בעיות בראיה אחרת, אבל חייבים להיות עם שקיפות מלאה לציבור כי אחרת נהיה כמו שכתב שלום חנוך "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם"

חובה שהציבור יהיה יותר מעורב במהלכים שקורים בקיבוץ וטוב שהמזכירות ביצעה עם עניין השיוך שבוצעו מספר מפגשים שאף יועדו לכל מגזר ומגזר בקיבוץ .

#26395 הגב
    מישהו מצוות האי שיוך
    אורח

להבנתי, לא היה בסמכותו של הצוות הנבחר לפסול אופציה כלשהי. הוא היה אמור להכין דיון ציבורי ולהשאיר לציבור לבחור.
    צוות האי שיוך קם לאחר שהצוות הנבחר הבהיר שהוא כבר פסל, למעשה, את אופציית האי שיוך.

כל זה לא נורא חשוב. חשוב שהדיון יהיה פתוח ושקוף.

#26396 הגב
    על שכר דירה ומשכנתא
    אורח

מוסכם שהמצב הנוכחי הוא בלתי תקין וחייב להיפסק. לכן צריך להכריע בין שיוך לאי שיוך.

כרגע זה חצי חצי – החבר מתחלק עם הקיבוץ בהוצאות על הבניה.

שאלה למזכירות: תנו נתונים מה התחייבות הקיבוץ ומה התחיבות החבר במצב היום. תודה מראש,

#26401 הגב
    מישהו מהצד
    אורח

תומכי שיוך האם תוכלו להתייחס למספרים ששלמה מורן הביא? 7000 שח לחודש תצטרך לשלם משפחה שתבנה שיכון קבע בשיוך דירות? 

#26404 הגב
    מודי
    אורח

יואב, לא הבנתי,
    כולם חושבים שהסבות שלהם נכונות.
    אז?

#26414 הגב
    משה
    אורח

לדייק, פטור ממס עד 3000 ש"ח ורק בניה חדשה

אם אני משפץ בית כמו הרבה צעירים שבוחרים במקום לקחת דירה חדשה לא מקבלים שקל פטור.

מוצגות 15 תגובות – 61 עד 75 (מתוך 93 סה״כ)
מענה ל־Reply #26122 in הצבעת שיוך דירות – הצביעו בעד מכל הסיבות הנכונות
פרטים: