חוג הקוטב

בית פורומים הפורום חוג הקוטב

מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #25551 הגב
    חבר טרי
    אורח

במסגרת הסדרי השינוי, מתוך תפיסה חברתית הוגנת ומקדמת שוויון הזדמנויות, יגור מממנת פעילות חוגים לילדים. החוגים, שהתחדשו עם הקלות הקורונה חווים פריחה מחודשת, חיובית מאוד, וגם תופעת לוואי חדשה ואולי בעצם ישנה – ילדים שנרשמים ואינם מגיעים. סביר להחסיר נגיד עד 20% מהמפגשים. לא סביר להחסיר 80%. הנזק – בראש ובראשונה חינוכי, לגמרי עניין של הורי הילד המחסיר. עד שזה מביא לביטול מפגש, רבע שעה לאחר שאמור היה להתחיל. או אז, הנזק סביבתי, עסק של כולנו.
    המלצה: לשקול סבסוד ולא מימון מלא. דמי רצינות לא רק שלא יפגעו בשיוויון, אלא יקדמו הגינות כלפי הילדים שטרחו והגיעו.

#25566 הגב
    חבר ותיק
    אורח

לשם שינוי הפעם אני מסכים עם חבר טרי. למדנו עם הזמן ששרות שניתן בחינם שכרו יוצא בהפסדו – חברים נרשמים ליתר ביטחון ובסיף לא מגיעים. עדיף שכל חוג או שרות אחר יהיה בתשלום, אפילו סמלי.

#25569 הגב
    במספרים
    אורח

מישהו יודע מה העלות של הפעילויות המדוברות בשנה ?

#25570 הגב
    בועז+אוחנה
    אורח

שלום לחבר טרי,

החוגים לילדים ונוער ביגור מסובסדים. מערכת החינוך משלמת סכום מסוים כל חודש מול קבלה של ההורים

שבוע טוב ובריאות

בועז

#25577 הגב
    חוג ג
    אורח

חושב שצריך להפסיק בכלל את המימון/סבסוד של החוגים, ושכל הורה יעשה את החשבון לעצמו ולילדיו. את התקציב צריך וראוי לנצל בחינוך הבלתי פורמלי לפעילויות משמעותיות של כלל הכתות, ולשיפור אזורי בתי הילדים שהיום נראים די מוזנחים

#25584 הגב
    חבר טרי
    אורח

חבר ותיק, אנחנו לא באמת מסכימים. אני לא רואה בחוגי הילדים "שירות" כמו פתיחת סתימה בכיור או הגשת סלט גזר על מצע עמבה בחד"א, אלא חלק מפעילות ליבה שמוגדרת במסגרת שינוי אורחות החיים. היא חשובה לשוויון הזדמנויות לילדים שגדלים כאן והיא מהותית להבדל שלנו מחוסר השוויון שבחוץ שבולט במיוחד בקרב הילדים.
    אולי על האחראים לכך להדגיש בפני ההורים שדפוס הפעולה הזה פוגע. אולי קנס למצפצפים (נדמה לי שיש כזה למי שמפספס למשל שיננית)
    אז בבקשה אל תסכים איתי יותר מדי כי אתחיל לדאוג ובלעדיך אני חצי בנאדם.
    "אתה לבן אני שחור
    אני חשוך אתה באור
    ואולי יבוא יום ונהפוך שווים
    אתה תהיה לי נחל ואני לך ימים
    ונזרום ביחד עד הסוף
    שנייה לפני שקו החוף מגיע!"
    חזל"ש. אתה תראה את זה כעת בשרשור השיוך.

#25586 הגב
    מצב הנוי
    אורח

איזור בתי הילדים ואיזורים רבים בקיבוץ מוזנחים. ראיתי הרבה מאד דשאים שמיובשים לחלוטין. כאב לב איך שהקיבוץ נראה. מזל שיש כל כך הרבה עצים עתיקים שמצליחים לדאוג לעצמם..

אזורים ושכונות יפות לצד הזנחה

זה לא רק מהכסף של החינוך..

#25595 הגב
    כרמלי מצוי
    אורח

מצב הנוי אכן התדרדר לאחרונה בעיקר בשל מחסור בעובדים שרק לאחרונה החל להפתר. בכלל החשיבה ,לאור כמות המים והתחזוקה של דשא, צריכה להיות יותר בכיוון של גינות עמידות ליובש עם מעט טיפול. דשאים לחתוך בחצי לטובת עוד חניות, להשאיר דשאים רק איפה שבאמת רואים פעילות ילדים עליהם. ניתן ליצור רקע ירוק ואווירה כפרית במעט תחזוקה.

#25618 הגב
    חוג ג
    אורח

מצב הנוי מצויין

יעיד על כך המתחם שנבנה ליד השער
    ==========
    המערכת: לאחר עריכה

מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
מענה ל־Reply #25577 in חוג הקוטב
פרטים: