חלון הזדמנויות

בית פורומים הפורום חלון הזדמנויות

מוצגות 15 תגובות – 61 עד 75 (מתוך 116 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #25824 הגב
    חבר ותיק
    אורח

לבמספרים: מבין שתי האפשרויות, הסדר האי-שיוך אמור לאפשר גם לבעלי הכנסות נמוכות יחסית לעבור לדיור קבע, שכן כל שצריך יהיה לשלם הוא שכר דירה. העלויות הכרוכות יהיו נמוכות בהרבה מאשר בשיוך.

לאנונימאיש: זו משמעותו של "היום הקובע". כל מי שנפטר אחריו יהיה זכאי לקבל חלק בכל חלוקת נכסים שתתרחש לאחר השינוי, על פי הותק שהיה לו.

#25829 הגב
    אלמוני
    אורח

חבר ותיק שלום,

אם אני חברה עם הכנסה נמוכה בשנות השלושים המאוחרות לחיי, באיזה גיל להערכתך אכנס לדירת קבע? נניח שאני בסביבות מקום 120 ברשימה

#25831 הגב
    אנונמיאיש
    אורח

חבר ותיק – שוב, תראה לי את ההחלטה הכתובה שאומרת שכל מי שנפטר לאחר ההפרטה מוריש את זכויותיו בדירה.

#25853 הגב
    לא מסתדר לי
    אורח

אלמוני,

החישוב מאוד פשוט. לפי מודל הסדר הדיור (אי שיוך) אשר הבנייה החדשה מבוססת על שכר דירה של חברי הקיבוץ.. מדובר על 5 או אפילו 6 יחידות בשנה.

קח/י את המקום שלך ברשימה תחלקי ב 6 ותקבל/י.

למשל מקום 96 ברשימה, יעבור לבית הקבע שלו בעוד 16 שנה.

נ.ב.    בהנחה שקודם צריך להחזיר את עלות הבנייה ל 14 המשפחות שעברו לשכונת המשתלה + 10 המשפחות שעברו לשכונת הלול החדשה (+ 20 לבלוקונים?) אז תוסיפ/י עוד כך וכך שנים

#25854 הגב
    חבר ותיק
    אורח

לאנונמיאיש: כפי שכתבתי למעלה ההחלטה של יגור היא רק קביעת תאריך היום הקובע. את משמעות היום הקובע בקיבוצים אתה מוזמן לברר בעצמך. בהצלחה.

לחברה עם הכנסה נמוכה: תלוי בקצב הבניה בשנים הקרובות.  במקרה של שיוך דירות, יהיה גם תלוי ביכולתך לממן את עלות הבניה, שתהיה גבוהה מאשר לאלו שבנו עד עכשיו משום שהקיבוץ לא ישתתף וצריך יהיה לשלם עבור הקרקע.

#25856 הגב
    כרמלי מצוי
    אורח

לאלמוני וצעירים נוספים שרוצים לבנות את עתידם ביגור… רק במודל הבנייה הקיים כרגע, בו כסף חיצוני ופרטי משלם על הבנייה, ניתן לקדם את התור לקבע במהרה ולהפחית עומס מרשימת התור לקבע. במצב בו נסתמך על בנייה של הקיבוץ אזי נחזור אחורה לקצב של 2-4 יח' בשנה בממוצע. ושלא ימכרו לכם הבטחות של 6 בשנה כי הכספים היגוריים בסוף הולכים לעוד הרבה נושאים ועיניינים שצצים.

#25857 הגב
    אלמוני
    אורח

שלום ותודה על תשובתך.

למה הכוונה בלהחזיר למי שבנה?

האם ההעלאה ל6 דירות בשנה היא על דעת הצוות?

לאחר קבלת נתוני התמותה, האם ניתן לקבל את נתוני הגירושין הממוצעים ביגור, בשנים האחרונות, על מנת לדייק את החישוב?

האם קבלת המודל תחייב את יגור לעמוד בקצב הבינוי שהתחיינו אליו?

מה אם לא?

#25858 הגב
    מישהו מצוות האי שיוך
    אורח

לא מסתדר לי: ההצעה של צוות האי שיוך לא מגבילה את מספר יחידות הדיור שייבנו כל שנה. נדמה לי שכתבו את זה כבר.

#25859 הגב
    חבר ותיק
    אורח

אני חושש שיש כאן אי הבנה של משמעות ההצעות:

קצב הבניה הוא לא חלק מההצעות.

ההבדל הוא אם מימון הבניה יהיה בשכר דירה או בתשלומים של החברים שיבנו, ואם ישלמו או לא ישלמו על הקרקע. אולי עוד כמה הבדלים אבל לא בקצב הבניה.

#25862 הגב
    מובולבל
    אורח

אמרו 5 דירות ולא 6 אז למה לחלק בשש? אולי שמישו מוסמך יענה?

#25873 הגב
    מישהו מצוות האי שיוך
    אורח

למבולבל ולאחרים: צוות האי שיוך  לא התייחס לקצב הבניה.    הוא לא אמר 5 ולא אמר 6 ולא אמר אף מספר. הוא רק אמר שהמימון יהיה משכר דירה. מציע להמשיך הלאה.

#25875 הגב
    אלמוני
    אורח

לחבר ותיק- איך קצב הבניה אינו חלק מההצעה? היה במצגת. דובר על 5 דירות לשנה. מישהו מוסמך יכול לענות?

#25879 הגב
    במספרים
    אורח

חבר ותיק,

לאור התשובות ובחינת קצב הבנייה העתידי ביגור(עתודות ,היתרים, מימון ועוד) עדיין אתה חושב שצריך לפצות אנשים שחיו את חייהם בדירות שנבנו עח הקהילה?

#25880 הגב
    צעיר בצריף
    אורח

לשלם שכר דירה על דירות סדוקות עם תשתית רקובה וחלודה? בשביל הסיכוי הקלוש לעבור לקבע עוד 20 שנה? לא תודה! אם כבר לשלם אז על משהו ראוי ולא על מבנים משנת 1950 שאבותיי כבר מימנו אותם ושילמו עליהם ממזמן. אם כבר שכר דירה צריך להיגבות רק על בתי קבע משנות ה 80/90 ומעלה. כבר עדיף המצב הקיים או שיוך שבו לפחות נשלם על ראוי למגורי אדם ובסופו של תשלום גם נוכל להוריש לילדינו משהו

#25881 הגב
    בועז+אוחנה
    אורח

שלום לאלמוני,

בצוות הסדרי קבע לדיור ערכנו תחשיב לפי בנייה של 5 דירות בשנה. זה לא מקודש, הכל תלוי במקורות ובשימושים שיוגדרו בהסדר. אפשר גם לצבור הון מספר שנים ואז לבנות במכה שכונה.

חשוב בעייני בשלב זה לעסוק יותר בפן העקרוני והערכי של החלופות ובאיזה יישוב היינו רוצים לחיות. וצה ההשפעה של כל חחופה על יגור בטווח הבינוני והרחוק

שבוע טוב
    <p dir="ltr" style="text-align: right;">בועז</p>

מוצגות 15 תגובות – 61 עד 75 (מתוך 116 סה״כ)
מענה ל־Reply #25831 in חלון הזדמנויות
פרטים: