יו״ר אחיג- מעשים וחזון (נוקי)

בית פורומים הפורום יו״ר אחיג- מעשים וחזון (נוקי)

מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #24703 הגב
    נוקי נויפלד
    אורח

קצת ארוך אבל שלוש שנים לא ניתן לסכם בשלושה משפטים…..

בחוברת השינוי שיגור הציבה לדרכה החדשה בתחילת 2018 קרוב לכניסתי לתפקיד, הוגדרו בפירוש ארבעת הסעיפים שהם עמודי התווך של יגור: בריאות , חינוך, תרבות ועזרה הדדית. כל אלו לא יוכלו להתקיים ללא כלכלה חזקה שנשענת על עסקיה של יגור.
    אחת המטרות ואולי העיקרית שבהן, שלשמה לקחתי את התפקיד הייתה ועודנה: העברות רווחים לבעלים מעסקי יגור ובמקביל הורדת החוב במטרה לעמוד במשימה ולהבטיח כי ארבעת עמודי התווך שהזכרתי יתקיימו.
    כיום, שלוש שנים מכניסתי לתפקיד, אחי"ג ממוקמת במקום אחר מבחינה עסקית, כלכלית וארגונית. מוקיר ומעריך את שיתוף הפעולה והפעילות של כלל המנהלים.

אפרט את עיקריי העשייה והתוצאות:
    • קידמנו, פיתחנו והענקנו כלים חדשים למנהלים להתמודדות עם עולם העסקים המשתנה.
    • קיימנו בחינה ובקרה של כל פעילות עסקית ביגור והיתכנות הצלחתה או אי הצלחתה לשנים הקרובות.
    • הצבנו יעדים ברורים בבניית התקציבים לעסקים השונים על מנת להפיק את מירב הרווחיות מפעילותם. יתרה מזו, בעסקים שלא עמדו או יעמדו במטרות ובתקציב (שנבדק חודש בחודשו) תישקל המשך הפעילות.
    • ביצענו תהליך ביקורת פנים יסודית על ידי מבקר הקיבוץ החיצוני בשיתוף ועדת הביקורת בכל הפעילויות והתאגידים, הוסקו מסקנות וקיים מעקב אחר ביצוע כל הטעון תיקון.

עיקרי הפעילות בעסקים:
    באלגן
    לאחר משא ומתן ממושך, אנו קרובים ב"ספייס" לחתימה עם חברת "גרייט שייפ", שתכנס כשותפה. סוכם כי חברת בא-לגן תהנה מהחזר חוב שנתי קבוע ע"ס 300,000 ₪.
    לצערנו, בא-לגן היה סגור וחזר לפעילות רק בשבוע שעבר, אולם גם שם ניצלנו את תקופת הקורונה לארגון ובנייה מחדש של הצוות הניהולי.

יח"ס
    שינוי תמהיל הגידולים בגד"ש וכניסה לתחום האריזה הסופית ללקוח (כמו בצל, תירס מתוק ועוד) . המשך נטיעות מטעי האבוקדו והפיכת המטע לענף עצמאי ללא שותף.

שינינו את תפיסת העבודה והמכירות בענף העלים ובתוך שלוש שנים עלינו מ- 2.5 מיליון ₪ ל – 9 מיליון ₪. בימים אלו ממש אנו מנהלים משא ומתן עם חברת העלים של קיבוץ הזורע שמטרתו איחוד הפעילויות והעברת הפעילות המשותפת לתחומי יגור.
    הפעילויות שנעשות בתחום החקלאות ופעילויות נוספות הביאו אותנו למסקנה והבנה כי יש להתכונן לצעד הבא והוא הקמת בית אריזה משוכלל שייתן מענה לצרכים הנ"ל.

הצבנו יעדים חדים וברורים הן לחורשה והן לנגריה. ולשמחתי הרבה, הרבעון הראשון של השנה מראה על קפיצת מדרגה גבוהה בנגריה וכמות אירועים מרשימה שצפויה בגן. היום אנו אופטימיים יותר לגבי הצלחתם.

משתלת יגור ממשיכה להיות גורם מרכזי וחשוב בפעילות העסקית של יגור. בשנה האחרונה, בין הסגרים של הקורונה, המשתלה המשיכה למנף את פעולותיה ואנחנו גיבינו, דחפנו והשקענו: נבנה מחסן גדול לקליטת הייבוא, הוקם חד"א חדש לעובדים, הושלמה בניית השולחנות ומערכות ההשקיה ועוד .

ישנן פעילויות שנאלצנו להיפרד מהן: סגרנו את המסגרייה ובימים אלה קיבלנו החלטה משותפת עם הצוות לסגור את פעילות חוות התוכים.

לגין
    עקב אי הצלחות מסחריות ואחרות בתעשייה, שנמשכות כבר מספר שנים, נאלצנו לקבל החלטות קשות ולא ממש מקובלות במחוזותינו, שחלקן נגעו בחברים שעבדו ועובדים בתעשייה. אני יכול לומר שהפעולות שנקטנו כבר מראות על שינוי מגמה חיובי ברבעון הראשון של שנת 2021, והלוואי שימשיך כך הלאה.

התוצאות של כל מה שהזכרתי לא אחרו להגיע:
    • בשלוש השנים האחרונות הורדנו את החוב של אחי"ג מ 5 מיליון ₪ למיליון ₪ ואנו בדרך לחסל אותו לגמרי בסוף שנת 2021 .
    • בכל שלוש השנים שקדמו לכניסתי לתפקיד העבירה אחי"ג ליגור כ – 1.5 מיליון ₪.
    אחי"ג תחת כהונתי העבירה ליגור בשנת 2019 דיבידנד בגובה של 1.5 מיליון ₪, בשנת 2020 4.5 מיליון ₪ והתוכנית לשנת 2021 עומדת על כ- 6 מיליון ₪ . על כל זה יש להוסיף שמעבר לפעילות העסקית גרידא אנו גובים מהעסקים שכר דירה ושכר דירקטורים, שמועברים ישירות לקהילה ע"ס של כ – 7 מיליון ₪.
    • העברנו את מחסן ל' מלגין ליגור, כך שדמי השכירות עוברים ישירות לקהילה (בוצע).
    • אנו נמצאים בשלב קבלת האישורים הסופי ובחירת קבלן לבניית בית משרדים חדש, כאשר לכל שלושת הקומות המתוכננות קיים שוכר.

פיתוח עסקי – תוכניות קדימה
    בהתאם להלך רוח היגורי, בימים אלו אנו נפרדים מחברת טופולסקי ובמקביל מנהלים בדיקות היתכנות לפעילויות חדשות במתחם. אחת הפעילויות המבוקשת ביותר באזור, לאור כניסת הנמל הסיני, היא מחסור באתרים לקירור עמוק, בין 20- – 40- מעלות. אנחנו בקשר עם חברה מתמחה בנושא, ועובדים על תוכנית עסקית.

אנחנו בשלבים אחרונים לגיבוש והקמת שוק איכרים בשיתוף משרד התיירות והמועצה האזורית. הפתיחה צפויה במהלך הקיץ ולאחר תקופת הרצה הפעילות תועבר לניהול באלגן.

כמו כן, אנחנו נמצאים בשלב של החלפת טיוטות עסקיות ראשונות עם חברת הום סנטר וטויס אר אס לבניית מחסן לוגיסטי בפרדס הישן, בגודל של כ – 18,000 ממ"ר. בשונה מהתנהלות בעבר אני דוגל בהגשת המתווה הראשוני לחברי יגור על מנת לקבל את אישורם להמשך התהליך. ישיבה בנושא התקיימה באחי"ג ביחד עם המזכירות ובקרוב יובא לאסיפה.

חלקה 520 – עקב פעילות שני הנמלים בחיפה מורגש מחסור בשטחי אחסון. בימים אלו הוציא משרד התחבורה מכרז להארכת קו המסילה המזרחי בין בית שאן וגשר שייח חוסיין על מנת ליצור חיבור מסילתי בין נמלי חיפה לירדן. כיוון שמסילת הברזל עוברת בתוך החלקה, היא נמצאת במרכז ההתעניינות בתחום.

יגור נמצאת היום במצב מורכב : אם זה בהקמת עיר החדשנות שתנגוס במירב השטחים החקלאיים , אם זה בתוכניות של איגוד ערים חיפה להמשיך ולפתח את אזור מכון לטיפול השפכים על חשבון שטחי יגור. (תזכורת- רק בימים אלו זכתה קרית אתא בקרקעות ע"ח קיבוץ אושה 11.5% מכלל האדמות של הקיבוץ וכן דונמים נוספים מקיבוץ רמת יוחנן). מצד שני יגור נמצאת היום בלב האזור המבוקש ביותר, בתחום האחסון והלוגיסטיקה ואסור לנו לתת להזדמנויות זו לברוח. אנחנו צריכים להיות ערניים, מהירים וחדים. לא לקפוץ על כל גחמה ומצד שני לא לפספס הזדמנויות. באופן אישי הצלחתי לייצר קשרים אישיים מעולים קודם כל עם הסביבה הקרובה (ראש עירית נשר , המועצה האזורית ועם השר לשעבר כחלון, אשר הביעו התלהבות ורצון רב להיות שותפים לפיתוח האזור). כל זה על מנת לפתח ולהעצים את הפיתוח העסקי האחר שכה חסר לפאזל העסקים של יגור.

לסיום:
    נפלה לידי זכות גדולה להוביל את עסקיה של יגור ולהיות חלק מאותם אלו שמשקיעים ועושים לחיזוק החברה והכלכלה המקומית. אני מודע לכך שלא תמיד הסגנון ההתנהגות והדיבור שלי היו נעימים לאותם אלו שעבדו איתי ומולי אני מבקש להתנצל בפני כל מי שנפגע באופן אישי. אני עדיין חושב שרבים וטובים למדו לקבל שהכול נעשה לפיתוח חשיבה חדשה לדרבון ליציאה מאזור הנוחות ולהבאת תוצאות עסקיות טובות לחברה היגורית.

מי שצלח/ה את כל הפוסט ומעוניינ/ת בפרטים נוספים מוזמנים לפנות אליי – 0547920333
    נוקי נויפלד

#24714 הגב
    אלמוני 10
    אורח

מעט לדייק בעובדות.

מהכתוב ניתן לחשוב כי המצב הכלכלי והעסקי של אחיג הוא טוב עד טוב מאוד.
    מה קורה בפועל ? מי שלא יתעצל וירפרף ממש באתר זה בסיכומי ישיבות אחיג יגלה את סיכום 2019 מתאריך 16.9, את הדיווח מסרו ברית פיקוח שהם משרד רואי החשבון של הקיבוץ, ושם כתוב כך-
    רווח והפסד אחיג :
    2017- רווח בסך 6 מליון שקל.
    2018- רווח בסך 2 מליון שקל.
    2019- הפסד בסך 4 מליון שקל (השנה הגרועה ביותר מאז הוקם אחיג!!! ).
    2020- מדיווחים שנמסרו לנו רק לפני שבועות בודדים באסיפת בזום אנו למדים כי גם שנת 2020 הסתיימה במקרה הטוב בהפסד קטן (השנה כנראה השניה הכי גרועה עסקית מאז שהוקם אחיג)

אז מאיפה מגיע הכסף שעובר ליגור כדיווידנד מהעסקים? הוא נלקח ברובו מחשבון הבנק של לגין, שם יש רווחים צבורים מהצלחות עסקיות בעבר.

להעביר כסף שאינו נובע מרווח שאתה מייצר מפעילות עסקית בהווה, כאשר לפחות שתיים מהחברות המרכזיות של חברת האחזקות במשבר עמוק זה מאוד מאוד לא בריא.

נקודה למחשבה.

#24713 הגב
    אנונימי+30
    אורח

"כמו כן, אנחנו נמצאים בשלב של החלפת טיוטות עסקיות ראשונות עם חברת הום סנטר וטויס אר אס לבניית מחסן לוגיסטי בפרדס הישן, בגודל של כ – 18,000 ממ”ר. בשונה מהתנהלות בעבר אני דוגל בהגשת המתווה הראשוני לחברי יגור על מנת לקבל את אישורם להמשך התהליך. ישיבה בנושא התקיימה באחי”ג ביחד עם המזכירות ובקרוב יובא לאסיפה."

איפה בדיוק הולכים להיות ממוקמים המחסנים האלה? מה זה הפרדס הישן?

אם אני חושב שזה איפה שאני חושב שזה, אז זה בעצם בשטחים האחרונים שהובטחו לבנייה ממשיכה ביגור? האם זה מה שאנחנו רוצים, עוד מליון או 2 בשנה משכר דירה, או בתרגום שיהיה ברור לכולם, 80-160 ש"ח בחודש לחבר, על חשבון בנייה של ילדינו ונכדינו? הרי את המיסים על המשכורות העתידיות שלהם שלא נקבל כי לא יהיה להם איפה לגור פה לא נראה בעוד תוכנית עסקית מהוללת, אפילו שהם ייגמדו את שכר הדירה הפעוט הזה! את העובדה שייאלצו לצאת מהקיבוץ כי העדפנו לשים מחסן של חברות ריטייל משנת התרפפ"ו שהיו כבר לא פעם על סף פשיטת רגל ולא יישארו נזילים בעוד כעשור לא נראה בשום תוכנית כלכלית שנתית.

אני קורא לכל חברי יגור להתנגד בתוקף למהלך הזה שמפקיר את עתידנו בעבור נזיד עדשים דל, גם מהבחינה הכלכלית וגם החברתית!

#24711 הגב
    מיוח"ס
    אורח

נוקי שלום,
    יפה כתבת.
    גם אם רק מחצית מדבריך נכונים או מדויקים עדיין עשיה מרשימה.

רק הערה אחת –
    אם אני הייתי יו"ר יח"ס הייתי לכל הפחות נעלב מכך שאתה מאשר בפה מלא שדרכת על תחומי אחריותו או אפילו מעז ואומר – למה צריך יו"ר ליח"ס אם יו"ר אחי"ג עושה בשבילו את כל העבודה.

#24740 הגב
    חברה שרוצה לדעת
    אורח

נוקי שלום רב.
    אתה כותב – " אנחנו נמצאים בישורת האחרונה ובקרוב יפתח שוק איכרים".
    יש לי חברים גם בהנהלת אחיג וגם בהנהלת יחס וכשביקשתי פרטים על השוק החדש התשובה שקיבלתי היתה שהם לא מכירים את הנושא. ולא ראו או אישרו תכנית כזו.
    שואלת –
    – מי אישר את השוק ובאיזו הנהלה? כמה כסף הושקע עד עכשיו?
    – האם אושר תקציב לשוק הזה ואם כן מתי ומה הסכום? האם יש צורך בהלוואה? כמה?
    – איפה בכלל יהיה השוק?
    – כמה יעלה לנו כל הפרויקט? כעבור כמה זמן הוא צפוי להחזיק את ההשקעה?
    תודה.

#24747 הגב
    מתחיל להתחמם
    אורח

אחרי שנים של קיפאון, מתחילים לראות סימני התחממות.

מצד אחד, מועמד חדש שבא לקדש את הפרוצדורות ומציג אג'נדה של דוח"ות מסודרים, רק שלא נכעס, ומצד שני מועמד עם ראש עסקי, יוזמות חדשות (נכון, מימוש לוקח זמן) והזדמנות למנף פה פוטנציאל רדום.

#24749 הגב
    נוקי
    אורח

אענה על הדברים שהועלו : בעיני חלק נכבד מעבודת היו"ר היא  העבודה מול כל המנכ"לים רני טנא  מול אורי זמיר או יואב גרינברג או אורי שפי  . וכמובן מול כל יו"ר ויו"ר בתאגידי יגור .לטעמי תפקידו של יו"ר אחי"ג היא לדעת ולהבין את כל התהליכים שקורים בעסקיי יגור . כמובן שכל יו"ר או בעל תפקיד כזה או אחר מביא את חשיבתו ודרכי עבודתו לתפקיד אותו הוא מבצע .

שוק איכרים : בימים אלו אנו מסכמים את כל העלויות הכרוכות בהפעלת השוק וצרכיו השונים וכמו שהזכרתי בנושאים ובפרוייקטים אחרים הנושא יובא לדיון והחלטה לאחר שיהיו בידיינו כל הנתונים .

מי שלא יודע מהו פרדס ישן אסביר : החלקה שנמצאת בין לגין לחוצות יגור ( היום גדל בה בצל ) והיא איננה מתוכננת ולא יכולה להיות שכונת מגורים . צר לי שהכותב לא ברר ושאל אותי על פרטי החלקה וגם הגיעה למסקנה " כי מוכרים אותנו בנזיד עדשים "

הלוואי והפרוייקט המתוכנן שיובא לאישור יאושר במוסדות יגור ובזכותו נוכל לרכוש הרבה מאד   " עדשים "  לשנים הבאות

בברכה נוקי

#24768 הגב
    יו"ר או מנכ"ל
    אורח

נוקי שלום

נראה שאתה קצת מבלבל

לכל תאגיד יש יו"ר

אם אתה רושם-

העבודה מול כל המנכ”לים רני טנא (אמר שהוא יו"ר יח"ס) מול אורי זמיר או יואב גרינברג או אורי שפי  . וכמובן מול כל יו”ר ויו”ר בתאגידי יגור

ממה שאתה כותב אני מסיק שאתה עוקף במודע את יו"ר באלגן ואת יו"ר לגין והולך ונפגש ישירות עם המנכלים שתחת אחריותם

האחריות של היו"ר להכווין את המנכ"ל-לא? – יש פה טעם לפגם שכדאי לחשוב עד כמה

אז למה צריך יו"ר בתאגידים האלו אם אתה עובד ומפעיל ישירות את המנכלים

#24776 הגב
    נוקי
    אורח

בולבולן

יו"ר אחי"ג אינו עוקף ואינו נותן שום הוראה לאף מנכ"ל ויו"ר של תאגיד או פעילות עיסקית .

כיו"ר שאחראי כלפי הציבור שבחר אותו לעניות דעתי חייב בעל תפקיד לדעת ולשחות בכל הפעילויות העסקיות שתחת אחריותו .

בתחילת כל חודש מתקימת פגישה אישית שלי עם כל יו"ר ויו"ר וכל מנכ"ל ומנכ"ל בידיעת כל הנוגעים בדבר . בפגישות עוברים על הפעילות על בעיות שמתעוררות והחלפת דעות .כמו כן מתקיימות פגישות חודשיות עם המשרד הכלכלי אנשי הכספים וכל ענף או יחידה שיש לו נגיעה לעסקי יגור .

כך אני תופס את תפקידי כיו"ר ואחראי על עסקי יגור כלפי הקהילה .

בברכה נוקי

מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
מענה ל־Reply #24740 in יו״ר אחיג- מעשים וחזון (נוקי)
פרטים: