מה חדש באתר

כלים להתנהלות תקציבית-פרטית

בית פורומים הפורום כלים להתנהלות תקציבית-פרטית

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #13288 הגב
    מודי
    אורח

לאחר ההפרטה אנו נדרשים יותר ויותר לכלכל את התקציב האישי שלנו בתבונה. ולשם כך דרושים כמה עזרים:

א. שנדע בתחילת החודש מה היא ההכנסה שלנו. התלושים ("פרטני" ו"מצרפי") מגיעים בסוף החודש העוקב; כדי לדעת מה היתה ההכנסה שלי בסוף מרץ, אני צריך לראות אותה בתחילת אפריל. מתי אני רואה את ההכנסה – נכון, בסוף אפריל. מדוע?

ב. כדי לערוך קניה נבונה (וגם עפ"י חוק) צריכים להיות מחירים רשומים למצרכים במרכולית. שנים אני מחכה שם למהפכת המחירים (לאו דווקא הורדה, אלא רישום).

ג. האם ניתן לראות את הקניות שלנו, יום יום ביגור, במערכת ה COMAX, כל אחד במחשבו האישי?

תודה.

#13322 הגב
    אילי כספי
    אורח

אני עונה על סעיף ג

האם ניתן לראות את הקניות שלנו יום יום בקומקס?

לא ניתן לראות את הקניות שלנו מערכת הקומקס כמו שהיה ניתן לפני 5 שנים.

החלטה זאת התקבלה כיוון שעלות החזקת שירות זה עולה כמה עשרות אלפי שקלים בשנה ובפועל היו רק 13 חברים כולל ענפים אשר השתמשו בשירות זה.

מה שכן ניתן לראות הוא את יתרות קניות מתחילת החודש בפיתקיות אשר יוצאות בקופות.

תמיד ניתן לפנות אלי במייל ILLIC@YAGUR.ORG.IL  ולבקש פירוט קניות.

עם זאת אנו בוחנים מעבר למערכת מיחשוב חדשה אשר אחד מהסעיפים אשר אנו בודקים הוא שיפור השירות בנגישות לנתונים לחבר ולענף.

#13332 הגב
    בועז אוחנה
    אורח

הי מודי,

אנחנו עושים ככל יכולתנו לצמצם את זמן הוצאת תלושי התקציב כולל ההכנסות, יחד עם כך, יש ביגור מעל 300 חברים העובדים בחוץ, ברוב המשק הישראלי התלושים מופקים ב-10 לכל חודש. אצל חלק מהמעסיקים אף יותר מאוחר מכך. ולכן אנו תמיד מגיעים לשליש האחרון של החודש בהפקת התלושים. בנוסף לכך, מנגנון המיסוי ביגור הוא לבית אב, לכן חייבים לקלוט את כלל ההכנסות כדי לחשב את המיסים לבית האב, כך שאין אפשרות להפיק חלק מהתלושים.

מעבר לזאת, ההכנסות של מרבית החברים (בוודאי הגימלאים) די קבועות, כך שאפשר לנהל תקציב של משק בית יחסית בקלות.

בועז

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
מענה ל־כלים להתנהלות תקציבית-פרטית
פרטים: