למה זה כלכך קשה להודיע

בית פורומים הפורום למה זה כלכך קשה להודיע

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 15 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #17125 הגב
    אלמוני 3
    אורח

למה כל כך קשה לתת לנו מידע-

הולכים לבנות משהו מתחת לחלון שלנו- תודיעו

הולכים לכרות עצים ב6:30 בבוקר- תודיעו.

הולכים לסגור את המים לצורך תיקון- תודיעו

הולכים לחפור צינור לגז ליד הבית- תודיעו

למה זה כל כך קשה?

#17393 הגב
    אלמוני
    אורח
    1. למה ה כל כך קשה לאנשים  להתחשב
    2. למה אני ממשיך להרגיש שמשא  לא משרתת אותי
    3. למה כל הבחירה של ממלאי תפקיד צריך להיות על צוות איתור באופן שגורם לי להרגיש שהכל מכור מראש וזה חבל
    4. למה התשלום על גז מים רכב  וחשמל כל-כך גבוה המיסים הרי של הקיבוץ גם ככה גבוהים לדעתי צריך להוריד הרבה את תשלומי הגז המים הרכב המזון או שתורידו את תשלומי המיסים אבל גם זה גבוהה וגם זה אז מה נשאר?לא כולם מרוויחים סכומים גבוהים
    5. תודה
    #17394 הגב
    שניר
    אורח

זה לא קשה

צריך להגיד למנהלים של ענפי השרות

• 1.לפני תחילת עבודה לידע את הדייר שכן שכונה תקלה כללית לפחות יום לפני שצצה בעייה צנרת חשמל גינון   ואנחנו מגיעים  לתקן בבוקר מוקדם  באמת הבסיס וצריך לדרוש את זה מהמנהל האחראי.
    #17431 הגב
    חבר טרי
    אורח

המשק הישראלי עמוס בבעלי תפקיד, שרמת ההתאמה שלהם לתפקיד אותו הם ממלאים אינה משביעת רצון. המקרו יודע לבלוע את הנזק (גם במחיר כבד), אבל דווקא בעלי התפקיד עצמם לא מסופקים וההשלכות על איכות חייהם וחיי סביבתם ברורים. לכן, בבואי לבחור בבעל תפקיד, הייתי נמנע (ככל שניתן, אנחנו בני אדם) מלהכניס שיקולים לא ענייניים – חברות אישית, משפחה ועוד..
    כשאני בוחר בקלפי, אני מתחשב מאוד בדעת צוות האיתור, גם לו לא הייתי מסמפט את חבריו, וגם אם בסוף אצביע בשונה מהמלצתו. צוות כזה ממונה על ידי הנהגה נבחרת ומאוד מבוקרת (בבחירות צפופות ביותר, אחת לשנתיים!). צוות כזה נחשף לחומר אישי רגיש על המועמדים, שאינו נגיש לכלל ואמור (כך גם נראה בצוותים האחרונים) לקבל את ההחלטה האופטימלית.
    כשלא אסמוך על ההנהגה, ביחס לראייתה את טובת הקהילה, למשל לעניין זה, אחשוב אולי שכדאי לשנות את מתכונת החיים הקהילתיים שלנו. זה לא קרה עדיין, גם אם יש בי חששות בעניין זה, ביחס לעתיד.
    אני מבין את ההרגשה שלעיתים המשחק מכור. לפעמים יש בהרגשה הזו משהו. אבל מנסיוני האישי (כלומר, כבר קרה לי..) להרגשה הזו מביא לעיתים קרובות תסכול שאינו בהכרח ענייני. תחושת תסכול מהווה את אחת היועצות הגרועות ביותר, ואחת מגורמי הנזק הכבדים ביותר למערכת קבלת ההחלטות האנושית.

#17434 הגב
    אלמוני 16
    אורח

חבר טרי, נראה שהתבלבלת בדיון. הדיון פה הוא לגבי זה שהכל מותר ביגור, שמחר אני יכול להתעורר בבוקר לכל חפירות/ כריתת עיצים ועוד ולגלות שמשהו חפר לנו בגינה,או כרת לנו את העץ ששתלנו, או סגרו לנו את המים ועוד…

#17438 הגב
    קורא יומן
    אורח

חבר טרי – אתה מתעלם מהעובדה שלבעלי תפקידים באופן טבעי יש נטיה לבחור אומרי הן שלא יקשו על עבודתם.

#17453 הגב
    חבר טרי
    אורח

לא התבלבלתי ולא התעלמתי.. נכון יותר להתלבש על השרשור הזה, כשיש כאן מי שהתייחס לנושא. האמירה שלי היא כללית ואינה קונקרטית להצבעה על מצו"ש, לכן היא לא שם. ואם כבר, חברי מזכירות של קיבוץ, צריכים להיות בעלי יכולת הנהגה וניהול עם נטיה לעבודת צוות. כאלה המאפשרים חיבור ושת"פ. אופוזיציה לוחמת זה טוב, אבל למקומות אחרים. כך דעתי, ואני מניח שנבין זאת יותר, כשנגיע לתמהיל לעומתי דומיננטי בקרב חברי המזכירות.
    ואם כבר נוסף, אין בשרשור הזה דיון אלא הבעת תסכול. זה יופי להתלונן, אבל נכון יותר להרים טלפון ופשוט לבקש מאיש השירות לשים לב. ברוב המקרים זה עובד ובכל המקרים זה לא פחות אפקטיבי.

#17462 הגב
    אלמוני
    אורח

חבר טרי. אני אדם פשוט, אדם לא מתוחכם, קיבוצניק שורשי

כשאני קורא את דבריך, אני פשוט לא ממש מבין מה אתה אומר, ואני באמת מתאמץ.

דבר אחד אני חושב שהבנתי (אבל אני רוצה לוודא)-

בסוף דבריך אתה כותב :"ואם כבר נוסף, אין בשרשור הזה דיון אלא הבעת תסכול. זה יופי להתלונן, אבל נכון יותר להרים טלפון ופשוט לבקש מאיש השירות לשים לב. ברוב המקרים זה עובד ובכל המקרים זה לא פחות אפקטיבי.".

אז אשמח לקבל הסבר, אם אני מתעורר בבוקר לקול מסורים חשמליים שכורתים את העץ לידי, מה לטענתך אני אמור לעשות?, שים לב שהנזק כבר נעשה.

#17464 הגב
    קורא יומן
    אורח

חבר טרי – מה בדבר אופוזיציה לא לוחמת, שתקנית אפילו – אבל שמדי פעם חולקת על דעת הראש?

#17456 הגב
    קורא יומן
    אורח

חבר טרי – איפה אנחנו ואיפה אופוזיציה לוחמת? נסתפק באופוזיציה שוחרת שלום שמדי פעם תאתגר את עמדות העומדים בראש.

#17503 הגב
    חבר טרי
    אורח

לשורשי, אני גדלתי עם כבוד רב לעובדי הכפיים, במיוחד ל"שואבי המים וחוטבי העצים", אלה שצריכים להספיק לכמה מקומות עבודה בכדי לפרנס בכבוד את משפחותיהם, ושלעיתים צריכים להקדים את הביצוע בכדי להימנע מהשעות החמות.
    על כן לא אמהר לשפוט אותם, אתעלם אם מדובר בגיזום חד פעמי ואבקש בדיעבד אם צריך. יחד עם זאת, אני מאוד מכבד את זכותך לדבוק בגישתך הקיבוצית השורשית, הלגמרי צודקת.

לקורא היומן, כתבתי שלמזכירות דרושים מנהיגים, על כל התכונות הנגזרות מכך, ואידך זיל גמור. אני חוזר על דעתי. אנשים לעומתיים בתפקידי הנהגה, שמתקשים לשתף פעולה עם עמיתים ולעבוד עימם כצוות, עלולים להוות את אחת הסכנות החמורות ביותר לחוסנה של קהילה מהסוג שלנו.

#17518 הגב
    קורא יומן
    אורח

בכל תולדות יגור לא זכור לי מקרה אחד בו נגרם נזק בגלל מזכירות לעומתית מדי.
    טעויות של מזכירויות אומרות הן אוטומטי היו, ועוד איך.

#17519 הגב
    לחבר טרי
    אורח

אתה צודק ! צריך שכל חברי המזכירות יהיו תמיד בדעה אחת !

וזה נאמר בציניות עמוקה ביותר!!

איפה ההיגיון בלהחזיק מזכירות שלמה בשכר אם כולם חושבים אותו דבר מצביעים אותו דבר ותמיד באותה הדעה ?

אתה לא מרגיש קצת מגוחך לומר בכלל דבר כזה? בשביל מה יש אנשים שונים בעולם אם לא להציג עמדות שונות?

מה שכן חבר טרי אתה לא . אולי חבר שחי פה כל כך הרבה שנים שאתה כבר לא יודע מהי דעתך ומהי דעת מי שנמצא לידך. מה שבטוח שלכל אדם צריך להיות עמוד שידרה משלו.. עם דעות משלו בשביל שלא תאמר כן כן על כל דבר ששמים לך על השולחן. עמוד שידרה זה דבר חשוב.. שלא תהיה לך גיבנת גדולה מידי כשתגדל. מנהיגות זה חשוב אבל גם דעה משל עצמך זה חשוב.

ללכת אחרי המזכירות בעניים עצומות ולצפות לתוצאות שונות כל פעם .. נראה לי שיש לזה הגדרה.

#17541 הגב
    חבר טרי
    אורח

אזהרת מסע, זה הולך להיות ארוך.
    למגיב מנגד, מעודד שבכ"ז יש ביננו הסכמה. אף שאיני מבין גדול באנטומיה, אני נוטה להסכים איתך שעמוד שדרה הוא פריט חשוב, ורצוי שכל אחד יהיה מצוייד בלפחות אחד כזה. האבחנות האישיות שלך ביחס אליי – הוותיקות והטיפשות. בראשונה אתה טועה בוודאות. אני חבר טרי ושמח להיווכח שיש לפחות עוד אחד מהמגיבים באתר שמזדהה ככזה. אין על הטריים. נאיבים מספיק כדי לחשוב שישפיעו.
    משאלותיך, לא הבנת את דבריי. לתפיסתי, חשוב שכל חבר מזכירות יהיה בראש ובראשונה ערכי, וגם דעתן, מוביל, בעל חשיבה עצמאית יוצרת, שקול, מידתי ובעל עוד כמה תכונות שלהבנתי מאפיינות מנהיג. זאת מעבר לצורך בהיותו טכנוקרט מקצוען בתחומי אחריותו. חשוב לא פחות, שיהיה איש צוות, שיידע לעבוד בקבוצה הכי חשובה שיש בקהילה שלנו, זו שמובילה אותנו. שידע לקדם את החלטותיה גם אם התקבלו בניגוד לדעתו.שיראה את יגור מעל לאגו שלו עצמו, ומעל לכל אינטרס צר, גם אם של כאלה שהריצו אותו לתפקיד.
    כתבתי את הדברים לאחר שראיתי כי חלק מההצגות העצמיות של מועמדים בחודשים האחרונים, לא התייחס דיו (ולעיתים אף לא בכלל) לתכונות החיוניות לחבר מזכירות (גם אם התמקד לרוב בתכונות חשובות אחרות).
    כמו כן, חסר עד כה לבוחר ידע חיוני ביחס לתוצאות בחינות ההתאמה החיצוניות (פילת ודומיו) למועמדים בהצעות פרטיות. התוצאות (פרטיים ניגשו בכלל? שאלה להתייחסות) מהוות מרכיב חשוב במערכת השיקולים, גם אם לא היחידי, בבחירת מועמד לחברות במזכירות.
    טיפ לסיכום.
    הייתי ממליץ לכל מועמד, בכל תפקיד שחיוניותו שנויה במחלוקת, להצהיר מראש כי יפעל לממש מיידית כל המלצה רלוונטית של צוות המבנה הארגוני שאמור לקום. גם אם הדבר כרוך ב"כריתת הענף" עליו הוא יושב. להתחייב כי יטמיע את תפקידיו, ככל האפשר בקרב מי שיישאר, במינימום פגיעה בציבור. אני משוכנע כי הציבור יכיר לו תודה. בעת ההצבעה, ובהמשך בהערכתו אותו לקראת תפקידים ציבוריים נוספים.

#17572 הגב
    אלמוני 18
    אורח

חבר, אתה מתעלם מנתון אחד לא שולי בכלל. לאייש בעלי תפקידים הוא דבר מאוד קשה, לכן כאשר צריך לבחור באדם לא מוכר, או במישהי/ו שעשתה/ה תפקיד אחר תמיד יש סיכון. מנהלי מש"א בשביל למזער את הסיכון נעזרים בכלים: ראיון אישי, מבחנים פסיכוטכניים, המלצות, גרפולוגיה… בכל אחד מהכלים יש מקום לטעות. בראיון יכול מישהו לעשות רושם שגוי, למבחנים אפשר להתכונן ולדעת לעבור אותם היטב, המלצות לרוב לא ממש אומרים את האמת…

לא קיים עדיין כלי מקצועי, בו אתה שם את הנבדק/ת מול מכשיר ומקבל פלט מדוייק.

אחד האמצעים של המוסדות בקיבוץ כאשר לא רוצים מישהו, הוא לשלוח אותו "כאילו" לאבחון מקצועי ואז להגיד שיש עליו חוות דעת ניטרלית.

בנוסף, יש בעיה שאם הייתה טעות במינוי ונבחר מישהו/י לא מתאים/ה אזי קשה, עד בלתי אפשרי להודות בטעות ולפטר.

כל מינוי של בעל תפקיד שאינו מיגור, למעשה לחברי יגור אין מה להגיד, אין להם שום מידע על האיש. יש לנו למשל יו"ר לבאלגן/לגין- מה אנחנו יודעים עליהם, מה אנחנו יודעים על התוצאות שהם מביאים?.

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 15 סה״כ)
מענה ל־Reply #17393 in למה זה כלכך קשה להודיע
פרטים: