עובדים תאילנדים ביגור

בית פורומים הפורום עובדים תאילנדים ביגור

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 18 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #19167 הגב
    מודאג
    אורח

חברים, אני מודאג.

איך הגענו למצב כזה, מתי החלטנו על העסקת עובדים זרים?

מה ההשלכות של אוכלוסיה כזאת? בלי להכנס לפרטים כבר היה רצח ואונס במקומות אחרים.

דווקא בקיבוץ מופרט, איך זה שאין מי שיחלוב?

אני חושב שזה צריך לעלות לדיון ציבורי מסודר, ולא לעבור כך מתחת לראדר. על דברים הרבה פחות חשובים אנחנו דנים ומצביעים ופה מה?

בחיפושי בארכיון היומן מצאתי מלפני מספר חודשים את הקטע למעלה , שפו לדליה לויתן

#19191 הגב
    עכשיו גם אני מודאג
    אורח

מודאג יקר
    אהבתי את "בלי להכנס לפרטים כבר היה רצח ואונס במקומות אחרים."
    יש לך עוד קצת מהגזענות הזו?

#19208 הגב
    זורבה
    אורח

אכן מדאיג שעל מזבח הקפיטליסטיות אנו רומסים את מבקשי הפרנסה הצעירים מקרבנו, ועושים זאת ללא הצבעה ציבורית. זהו נושא המשנה אופי קהילה, ומכניס לתוכה עובדים ותושבים זרים. חייבים ללכת לקלפי בנושא מהותי זה. האם אכן מתוכננת הצבעה או שההנהלה חושבת להחליק את זה בשקט?

#19210 הגב
    חבר טרי
    אורח

"היה רצח ואונס…" הפך את הכתיבה שלך לגזענית. לא אזכיר מה התרחש אצלנו, ולא על ידי תאילנדים. אל תתן לדאגה להשתלט לך על החיים. אותה דאגה שמביאה אותנו גם להחלטה לשכן בני אדם שעובדים עבורנו באקס טריטוריה ובתנאים שמהר מאוד יהפכו ללא ראויים למגורי אדם. גם אם כך מקובל במגזר החקלאי. איפה שאתה לא מוכן לגור בעצמך, אל תתן לעובד שלך לגור. יחסי אנוש – טעון שיפור.

#19301 הגב
    אלמוני 36
    אורח

עובדות לא גזעניות

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=72964

ביהמ"ש גזר מאסר עולם ועוד 16 שנים על התאילנדי שאנס ורצח את ימית רגב בנען

#19303 הגב
    אלמוני 37
    אורח

אני מתנגד להבאת עובדים תילאנדים בכלל. איך זה שאני מציין שהיה מקרה נורא בקיבוץ נען,  מביא אותך מצד אחד להסיק שאני גזעני ומצד שני להגיד שאני תומך באכלוסם במגורים שאינם ראויים?

אני חושב שתמיד ידענו לתמחר את החליבות במיוחד לילה לשעות יום עבודה, וכך תמיד היו חברים ששמחו לחלוב. מרגע שהתחילה ההפרטה התחילו לחשוב על החור שבלירה וכך איבדו חברים מסורים שתרמו הרבה מאוד שנים.

אני קורא פה להחזיר את הנוהג שהיה תמיד ולהחזיר לנו את הגאוה להיות חקלאים. אי אפשר לבוא לאסיפה ולזרוק האשמות ורפש על הרבה חברים שעושים כל יום את עבודתם נאמנה, ואחכ להרוס פה כל חלקה טובה.

#19336 הגב
    עכשיו גם אני מודאג
    אורח

אלמוני 36: לא היו מעשי רצח על ידי לא תאילנדים?
    התנגדות להעסקת תאילנדים (או כל קבוצה אחרת) משום שאחד מהם היה פושע היא גזענות נטו.

#19359 הגב
    אחד
    אורח

לא הגיוני לאכלס מבנים בלב יגור בעובדים זרים. לא בגלל שהם תאילנדים ולא בטיח, אלא בגלל שאף אחד לא יודע מי הם בדיוק, אף אחד לא יודע איך הם מתנהגים ביום יום ואף אחד לא יודע מה המחויבות שלהם לאורח החיים היגורי ומה תהיה ההשפעה שלהם על הסביבה.

לשכן אותם ליד משפחות וליד נערי הבלוקונים בגלל שכמה עסקים רוצים לחסוך קצת גרושים שגם ככה לא יגיעו למשפחות? לא הגיוני בעליל ולא יקום ולא יהיה.

#19383 הגב
    אלמוני
    אורח

אחד – כמה קל להחליט כשהאחריות לא עליך…
    ואגב – האם ידוע לך שכבר היום (אוי ויי) גרים כמה תאילנדים (ותאילנדיות) ממש בתוך יגור?

#19388 הגב
    רמי זלינגר
    אורח

עובדים זרים

היום ביגור מועסקים כ 10 עובדים זרים שמטפלים בחברים המבוגרים שלנו ( פיליפינים,הודים ואולי תאילנדים )

במה הם שונים ?

האם גם עליהם צריך לקבל החלטת אספה ?

האם " כמה גרושים " שחוסכים כשלא מעסיקים כוח עזר מקומי גם הוא שולי ?

#19389 הגב
    חבר טרי
    אורח

אלמוני 37, לא טענתי שאתה גזען, אלא שהתפלקה לך אמירה גזענית, לי נראה שלגמרי שבטעות. השיח כאן, מבלי משים, ממשיך להיות גזעני ולדעתי מצריך מעורבות העורך.
    נושא המגורים של הפועלים לא יוחס אליך, אבל אני חושב שבמדינת ישראל, בכלל, התפתחה במשך השנים מערכת משומנת של ניצול אנשים ממדינות מוחלשות. המטפלת הפיליפינית שנזרקה מהארץ לאחר פטירת המטופל שלה, פועל הבניין הפלסטיני, ובהמשך הטורקי והסיני, שאיש לא ממש ספר אותו כשנהרג באתר הבניה, הבחורות שהוברחו ממדינות שונות לפרנס את צרכי המין שלנו. למזלינו המדינה התקדמה מאוד בעשור האחרון, ממשלת ישראל עצרה את הסחר בנשים והחילה את חוקי העבודה גם על המנוצלים. אל לנו לשכן עובדים שלנו בסלאמס, ליד הפרות. עצה חינם שקריאת עיתון בבוקר תאשש ככדאית ליישום: אל תחשוש מהפועל הזר, שיפגע בילדיך, יותר מאשר מהשכן, או אפילו מבן משפחה.
    אני חושב שמודל חוטבי העצים ושואבי המים שיעשו עבורנו עבודה שאף אחד מאיתנו לא מוכן לבצע, ויחיו כמו חיות במתחם הרפת – לא מתאים לנו.
    בעיני, פרנסה מניצול, רעה לחברה שלנו ואין בה ברכה. כך אני מאמין.

#19412 הגב
    אחד
    אורח

חבר טרי, המון תודה על הטיפים החשובים. אם יורשה לנו, אנו נחליט ממה לחשוש יותר וממה פחות. וכמובן שהחשש המרכזי הוא לא מרצח, אונס ושאר מרעין בישין קיצוניים, אלא מיצירת איזור סלאמס לא ליד הפרות, אלא ליד חברים. שוב תודה.

וכמובן שיש הבדל בין עובדים זרים אשר מפוזרים ביגור לבין מקבץ עובדי חקלאות עתידיים במקום אחד מרוכז.

רמי – שקיפות. אם טוענים שההפרשים בין העסקת עובדים זרים למקומיים לא שולי, תבוא המזכירות וההנהלה הכלכלית של יגור ותציג את הנתונים המלאים כדי שנוכל לדעת האם ההפרש בין העסקת העובדים הזרים (כולל תשלומי הפנסיות שלהם, כולל התשלום על מקום מגוריהם ומחייתם וכל תשלום נוסף כלשהו אשר נכפה מתוקף העסקת עובד זר) לבין העסקת כוח מקומי אכן כזה לא זניח.

#19418 הגב
    חבר טרי
    אורח

אחד יקר, הוצאת דבר מהקשרו. הבעתי דעתי ביחס לתגובה גזענית, בנויה על מסד מקרה אונס שנטען כי התרחש. טיפים? הפרשנות שלך לקויה וגם קשה להבין מתגובתך מי זה "אנחנו" ב"אנחנו נחליט" ומי לא. מכל מקום, גם אם אתה מייצג את הרוב ואולי אף אחד ממקבלי ההחלטות כאן, ההתנשאות לא קידמה את עמדתך.
    לגופו של עניין, אני חולק עליך מהותית. בעוד לך מתאים סלאמס, ובתנאי שלא ליד מגורי החברים, אני שולל סוג כזה של מגורי אדם מכל וכל. בעיקר לא למגוריו של העובד לפרנסתינו, גם, ובעיקר לא במתחם שיאפיין אותו כאדם נחות. אני מבין שאתה לא שם עדיין, אך בעיני, זו בדיוק הנקודה שתהפוך את הפרנסה החקלאית שלנו ממכבדת את בעליה למשחיתה. המגמה בחברה הישראלית הפוכה. בשנים האחרונות מתקיימת רגולציה (מגורים, שכר ופנסיה כחוק) שלא מאפשרת את הגזענות הזו. מפלגת ימינה מנסה לבטל אותה. סיבה מספיק טובה שלא להצביע עבורה, אם כך שקלת. להזכיר כי חברינו המושבניקים משכנים את העובדים שלהם במבנים ראויים בחצרם, ולא בפאת השדה, הדיר או הלול.
    שים לב, שלמרות המופע המרהיב בכל שבועות, אנחנו מרוויחים מעט מאוד מחקלאות, פחות מ3% מכלל הכנסותינו. אם גם להשחית אותנו, אז עדיף שממשלת ישראל כבר תבטל את המכסים על תוצרת חקלאית מבחוץ. לפחות יהיה כאן זול יותר. אולי גם יחסים טובים יותר עם שכנינו הערבים.

#19441 הגב
    מודי
    אורח

לא זכור לי שפורסמו ביגור מודעות דרושים לחקלאות בשנה האחרונה.

למיטב ידיעתי – עפ"י נהלי ההפרטה (וגם לפני זה) החובה היא לחפש עובדים ביגור לפני שפונים לאחרים.

מבקש למצות את הנוהל.

#19440 הגב
    אחד
    אורח

כשאני אומר "אנו", בהתייחס לדבריך: "עצה חינם שקריאת עיתון בבוקר תאשש ככדאית ליישום: אל תחשוש מהפועל הזר, שיפגע בילדיך, יותר מאשר מהשכן, או אפילו מבן משפחה.", אני מרשה לעצמי לענות בשם האנונימי כי אני מתכוון לכל בן אדם בכדור הארץ, וגם הבודדים שנמצאים בISS. גם אם סטטיסטית מה שאתה אומר הוא נכון,  עדיין אין לך כל זכות לקבוע לבן אדם ממה לחשוש וממה כן. בייחוד כשהחששות לא סותרים אחד את השני ועצם חומרתם ביחס האחד לשני לא שייך לדיון.

"בעוד לך מתאים סלאמס, ובתנאי שלא ליד מגורי החברים, אני שולל סוג כזה של מגורי אדם מכל וכל."

אני טוען שקיבוצם של עובדים זרים במתחם מגורים ייעודי בהכרח יהפוך את המתחם לסוג של "ישוב בתוך ישוב" אשר לא מזכיר את אופי החיים בשאר הקיבוץ ולא משנה אם זה נמצא ברפת, ליד לגין או בעיגול. אם לא רוצים לשכנם במתחם בחוץ, אז אדרבא, שיפזרו אותם בין דירות בקיבוץ, מעדיף דלת לידך. אם ברצונם לגור ביחד, מסיבות מובנות, אז יצירת איזור מגורים ראוי במתחם עבודתם היא האופציה המקובלת עליי ואני מאמין שעל עוד רבים אחרים.

באם זה יהיה סלאם או לא זה כבר סיפור אחר שתלוי בענף ובעובדים עצמם.

אגב, אם תיתן את כל התנאים המחויבים בחוק של עובדים זרים לצעירים אחרי צבא, כולל מגורים בחינם (או בעלות המינימלית של 160 ש"ח), אני חושב שנופתע לגלות שיש עוד "כמה" ישראלים שיסכימו לעבוד איתנו.

הסרת מכסים לא תוביל להוזלת מוצרים, כצפוי וכפי שהתברר כבר, היא תוביל להעשרת מקורבים/יבואנים ולאיבוד החקלאות הישראלית שהיא נכס גם אסטרטגי-ביטחוני מעבר להיותו כלכלי.

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 18 סה״כ)
מענה ל־Reply #19208 in עובדים תאילנדים ביגור
פרטים: