עסקים קטנים – לרני ונועם

בית פורומים הפורום עסקים קטנים – לרני ונועם

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 22 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #22208 הגב
    כמו פיטריות אחרי הגשם
    אורח

<p dir="ltr" style="text-align: center;">אז רציתי לדעת…</p>
    האם כל העסקים הקטנטנים שמוכרים כרגע ובכלל את מרכולתם ממוסים ופתוחים בתור עסק זעיר.. או משלמים מיסים על מרכולתם לקיבוץ?

האם כל הפיצות חומוס קרמים ממרחים

וכו.. משלמים מיסים ופתוחים בתור יזמויות בקיבוץ?

#22227 הגב
    רני טנא
    אורח

ל"כמו פטריות אחרי הגשם" שלום,

באופן כללי עסקים ביגור עובדים בצורה מסודרת מול המערכת הפנימית שלנו או מול רואה חשבון חיצוני בתאום מולנו.

אכן לאחרונה מפורסמים  שרותים ומוצרים שונים ברחבי המשק שחלקם מסווגים מבחינתנו כמלכ"ר (חבר משמש כאיש קשר ללא רווח לחומוס/פרי כלשהו/גלידות וכו') או כמיזם חד פעמי להעלאת המצב רוח (מזון כזה או אחר בעיקר) .

במקרה של פעילות ממוסדת אשר מתקיימת באופן רב פעמי אנו פונים לחבר ומבקשים להסדיר את הנושא.

אנצל במה זו לקרוא לחברים אשר מפעילים פעילות עסקית שאינה חד פעמית, ליזום פניה למי מהגורמים ולהסדיר את הנושא.

גמר חתימה טובה.

רני

#22229 הגב
    כרמלי מצוי
    אורח

אם החברים המוכרים את תוצרתם אינם לוקחים נדל"ן או משאבים אחרים מהקיבוץ, אז מדוע עליהם לשלם מס? בסופו של דבר מי שעובד ומוכר ב"שחור" אמור לדעת גם שאם העסק מסתבך ותעמוד מולו תביעה על רשלנות או מס הכנסה, הוא יהיה בודד במערכה המשפטית ולא יזכה להגנת הקיבוץ. מי שמסדיר את עינייניו דרך יזמויות יגור כן יזכה לכך. הלא כך?

#22232 הגב
    אלמוני
    אורח

קודם כל כל פעילות הנעשית על קרקע שיגור שוכרת משמעותו הוא לוקח נכסים שלא שלו לשימושו התלונה על ידי רשות המיסים היא נגד הקיבוץ שאותו הוא מכיר כישות משפטית ולא חבר זה או אחר, ובכך כל חבר ביגור עשוי להפגע (קנס לקיבוץ וכו׳) וזה מעבר לכך שמופקרים כללי ההתנהגות ולכן מוזרה בעיני קריאתו של מרכז המשק שאומר״נו נו נו ילדים ״ תספרו לאבא

#22234 הגב
    חבר 1
    אורח

לכמלי מצוי: כל חברי יגור צריכים לשלם מסים פנימיים על הכנסותיהם כדי לקיים את חיי הקהילה ולממן חלק מהשרותים (בריאות חינוך תרבות…). למה שאלו המוכרים את תוצרתם (כן ירבו!) יהיו פטורים?

#22239 הגב
    כרמלי מצוי
    אורח

חבר 1 ואלמוני הכוונה שלי היא שהם פועלים מבתיהם, במעין תחביב, אחרי שעות העבודה שעליה הם משלמים מס. הם לא לוקחים שום משאב קיבוצי/קהילתי, הם אנשים המפרנסים את עצמם ומפרישים מס אך פועלים בתחביבם בשוק השחור. לדעתי עדיף שיפעלו דרך יזמות ויהיה פיקוח מסוים על פועלם. על המערכת לפנות בעצמה לאנשים אלו או לפרסם נוהל ברוג בו הקיבוץ לא ישא בעלויות משפטיות אם מישהו חוטף קילקול קיבה.

#22348 הגב
    כמו פיטריות אחרי הגשם
    אורח

לרני ונועם שלום,
    מה עם נוהל ברור בלי יחוס לשם משפחה כזה או אחר?

מה עם נוהל אחיד לכולם?..

כזה שלא יגרום לאיפה ואיפה בין חברי המשק..

#22356 הגב
    שאלה לרני טנא
    אורח

לרני שלום,
    אני מבין מכתיבתך כי תקבול חד פעמי המגיע למי שעוסק בעבודה זמנית וחד פעמית, אינו מצריך דיווח לרשויות יגור, גם אם חובתו האזרחית כמובן לעשות זאת כחוק.
    אם לא הבנתי נכון, הייתי מבקש שיובהר מה כן מותר (למשל, מה זה בדיוק שיפור מצב הרוח לחברי יגור?).
    ובבקשה, שיהיה מנוסח כנוהל החל על כל החברים, ללא יוצאים מן הכלל.
    תודה.

#22366 הגב
    חברה
    אורח

עוד שאלה:

אם אני רוצה לעבוד מול רשויות המדינה, מטעמי פרטיות (פרטים מהמשרד יוצאים לצערי החוצה כרכילות בין חברי הקיבוץ) יש עם זה בעיה שאני לא מדווחת לקיבוץ על עיסוקיי וכמה אני מכניסה לחשבון הבנק הפרטי שלי?

#22368 הגב
    כרמלי מצוי
    אורח

חברה יקרה,
    זה אומר שאת מעלימה מס מהקהילה, כמו שגם בקיבוץ של פעם חלק מהחברים דאגו להעביר משכורת ב' לחשבונם הפרטי.
    כשאת עובדת מול המשרד הכלכלי של יגור את משלמת לו דמי ניהול, שהם סוג של מס קהילה,
    גם אם את לא ממש מפרישה משכורת מהיזמות אלא פועלת כעסק מיניאטורי/חובבני.

#22379 הגב
    רני טנא
    אורח

אנסה לענות,

בהכללה כל הכנסה מחויבת בדיווח כחוק.

דין הכנסה חד פעמית כדין כל הכנסה אחרת.

עם זאת אתן לדוגמא את אירוע שבועות האחרון או לחילופין את יריד האוכל שהתקיים ביגור כבר פעמיים או יותר, באירועים אלו החברים ומרכולתם הם ליבת האירוע וספק אם יש באירוע קהילתי חד פעמי שכזה רווח כספי למפעילי הדוכנים (סביר יותר כי מדובר בכיסוי הוצאות אם בכלל).

במקרה מעין זה אינני בטוח שעלינו לשלוח את החברים הנ"ל לפתוח תמחירים וחשבונות הכנסה והוצאה בהנהלת חשבונות.

ל"חברה": בהחלטות השינוי קיימת אפשרות לעבוד מול רואה חשבון חיצוני (קיימים שלושה רואי חשבון  שיזמי יגור עובדים מולם), המידע מועבר לרואה החשבון באופן שוטף ובסוף שנה לאחר סגירת הדוחות הכספיים עובר הדוח להנהלת חשבונות ביגור לצורך התחשבנות מס. בשתי דרכי העבודה הקיימות לא דולף מידע עסקי לשבילים.

כל נושא תזרים המזומנים של העסק היזמי מנוהל על ידי החבר  ללא קשר לחשבון הבנק של הקיבוץ.

רני

#22388 הגב
    אלמוני
    אורח

רני על איזה דוחות אתה מדבר דוחות 2019 של יגור לא הוצגו לציבור כפי שהוצגו דוחות אחיג בליווי רואה החשבון של יגור. מתי???

#22396 הגב
    חברה
    אורח

תודה על התשובה.

ולמען הסר ספק- מטרתי לא הייתה לפגוע עם האמירה שדולפים פרטים לרכילות הקיבוץ, אין פה אצבע מאשימה עלייך.

#22403 הגב
    אלמוני
    אורח

אני מקבל שרות מחבר(באמת) אני מחויב בתקציב והוא מזוכה בו.שתי הפעולות נעשות בחשבון יגור היכן שהתקציבים של החברים מוחזקים. לזה אתה קורא נהול המזומנים לבד?

#23099 הגב
    אודי
    אורח

מבקש להבהיר שהחומוס שנמכר במועדון על ידי בעת הסגר לא היה למטרת רווח ולא גילם רווח בכלל . המכירה היתה עזרה למסעדה שחא היו לה מקורות הכנסה ובשביל הנאת החברים.

באופן אישי ההתעסקות עם זה לוקחת לפחות חצי יום עבודה אך עשיתי את זה בכיף עבור הקהילה שלנו.

במקרה כזה אני לא חושב שהיה נכון לגבות שכר עבור השימוש של השעה במועדון.

אגב גם מכירת המנגו אינה למטרת רווח.

החקלאים מביאים ארגז נוסף על כל 20 שקונים בשביל להחליף פגומים ואם נשאר מזהה משהו אז המחלק ( אני😊 ) לוקח את מה שנשאר.

גם כאן זה עבור עזרה לחקלאי ועבור החברים.

בודאי שאין כאן רווח מעבודה.

לחבר השואל, זה נחמד לעשות לפעמים משהו סתם מתוך כוונה טובה. תנסה ותיווכח בעצמך.

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 22 סה״כ)
מענה ל־Reply #22229 in עסקים קטנים – לרני ונועם
פרטים: