קופת חולים

בית פורומים הפורום קופת חולים

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #17726 הגב
    אלמוני
    אורח

למען הגילוי הנאות, אבקש לפרסם את המידע לגבי כל אחד מחברי המזכירות או צוות קופת חולים

מי מהם או בן/בת זוגם הם חברי מכבי.

אם יש חבר מזכירות, למשל שאשתו במכבי, ברור שהוא מעוניין אישית במעבר מאחר וכך יחסך ממנו הצורך לנסוע למרפאות מרוחקות.

זכותנו אם כן לצורך הגילוי הנאות. וגם אם אותו חבר פועל לטובת הכלל (אין פה חשד כלשהי או טענה) לדעת על כך וזאת שוב לצורך הגילוי הנאות.

היה עדיף לדעתי שאותו חבר לא יהיה כלל שותף לאותו דיון כי קשה להפריד בין הדברים ולהיות אוביקטיבי.

• הדיון הזה עודכן לפני 6 שנים, חודש 1 ע״יגדי רביב.
    #17743 הגב
    גדי רביב
    מנהל בפורום

לאלמוני, למרות שיש בדבריך ספק האשמה / רמיזה / החשדה של אדם או קבוצה בכוונות שאינן ראויות, קרי, העדפת טובתם האישית על פני "טובת הכלל", פרסמנו את הדברים, שאולי נכתבו בתום לב ולא מתוך קנטרנות וצדקנות.

דעתי האישית, שעדיף היה שלא יכתבו

מן הסתם לכל חבר קבוץ יש מלכתחילה העדפה אישית בכל נושא שעולה בקבוץ, המושפעת מן הסתם, מגילו, מצבו המשפחתי, השכלתו, טעמו התרבותי וכו,  אז נתחיל לנסח גליונות יושר וגילוי נאות לכל החלטה בחיינו, או שנצטרך לכל החלטה אנשים שאינם מיגור? צריך לסמוך על יכולת שיפוט של נבחרינו.
    ובנוסף הרי חברי הוועדה/מזכירות שאינם בעד מכבי הם בעד ה"כללית". אז זה כן בסדר? הרי גם הם עושים זאת, בין היתר, מסיבות נוחיות עבור עצמם,
    והעיקר – הכל יגיע להצבעה בקלפי וברב מיוחס.

#17745 הגב
    אלמוני 21
    אורח

בכלל לא נראה לי שחברי מכבי ביגור צריכים להשתתף בהצבעה שעלולה לגרום לאחרים שינוי כוון. זה ברמה העקרונית משום שאני מניח שחברי מכבי ביגור הם מיעוט שבמיעוט

#17762 הגב
    אלמוני 22
    אורח

גדי, ערבבת פה מין בשאינו מינו

פלורליזם זה דבר טוב, אפילו מצוין

אף אחד לא אמר שמישהו פסול, הדבר היחיד שמבקשים הוא "גילוי נאות" זה כל.

נניח שעכשיו למשל מתכננים שכונה חדשה, ואני בצוות ומיועד לעבור לאותה שכונה. נניח שאני חושב שהתוכנית הנוכחית אינה טובה ורוצה תוכנית אחרת, מן הראוי למען הגילוי הנאות שאציין את העובדה שאני מתעתד  לעבור לשכונה. זה הכל

כאשר אני קורא בפייסבוק שאשתו של חבר ועד מנהל כותבת ומנסה לשכנע את חברי יגור למה צריך לעבור למכבי, אני רק חושב שיהיה הגון למען הקהילה לציין זאת, או אולי אפילו לפסול את עצמך מלעסוק בנושא.

אני דווקא חושב שחברי מכבי צרכים להשתתף בהצבעה, יש להם זכות מלאה לכך כמו כל חבר

מה שמטריד אותי זה שבניגוד לדעתי, הפעילו לחץ מסיבי על בני זוג להתקבל לחברות (אני למשל חושב שלא צריך לקבל אף אחד כמו שנהוג בבית אורן, ואני מצביע נגד כל מי שאינו בן קיבוץ). אותם אנשים ראויים, הופכים לכוח אלקטורלי, והוא שייך לקבוצת גיל צעירה יחסית. התוצאה יכולה להיות קבלת החלטות שיפגעו פה בהרבה אנשים.

יש קיבוץ בצפון ששם קיבלו החלטה בקלפי להגדלה מסיבית של תקציב לחינוך בדיוק בגלל הגדלה של כוח אלקטורלי כזה.

תראו בזה סנונית ראשונה לצפוי לנו ביגור.

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
מענה ל־Reply #17745 in קופת חולים
פרטים: