קריאת השכמה לפנסיונרים

בית פורומים הפורום קריאת השכמה לפנסיונרים

• This topic has 17 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 5 שנים by הצבעת ווטסאפ.
מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 18 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #23082 הגב
    פנסיונר
    אורח

חברי ותיקי הישוב

אם עד עכשיו היו רק חששות, תוצאות הבחירות האחרונות ליו"ר ו. פנסיה ולועדת כספים לא מותירות מקום לספק.

אם לא נדאג לאינטרסים שלנו, הפנסיונרים שנשארו מאחור בתהליך השינוי, איש לא יעשה זאת במקומנו.

אבישי ושלמה אמרו שידאגו לזכויות הוותיקים בנכסי הקיבוץ – ושניהם לא נבחרו.

ברור שמי שהצביע נגדם הם הצעירים.

אם היתה השתתפות יותר גבוהה שלנו בהצבעה זה לא היה קורה…

#23087 הגב
    אבישי
    אורח

שלום לפנסיונר

הנקודות שהעליתי נוגעות לכלל הציבור היגורי מבלי לבדל קבוצה זו או אחרת .להפך אם היו הצעותי מתקבלות מי שהיה נהנה היום דווקא הדור הצעיר יותר. אפשר לקרוא זאת בפרוטוקול ביומן והערותי הנוספות באתר

הבעיה היא ,ופה צודק הפנסיונר,שמבלי לחשוב על הדברים ההצבעה בעיקרה ,דורית.

באופן אישי אני יודע לתפעל את מעשי הפיננסים  אבל לא בטוח שכלל הציבור ער לנושאים אלו ובך רציתי להיות פה לציבור. לא צריך אז לא

#23101 הגב
    פנסיונר
    אורח

אבישי  ההצבעה דורית והדור הצעיר מצביע נגד מינוי פנסיונרים לתפקידים מפני שהוא חושש שהם ידאגו לאינטרסים של הפנסיונרים – לדוגמה הורשה – על חשבון הצעירים.

לא מיותר לציין שאלו שלא נבחרו מלבד היותם פנסיונרים, הם גם אינם אומרי הן אוטומטית לממסד. חומר למחשבה על דפוסי ההצבעה אצלנו.

#23131 הגב
    אלמוני
    אורח

סתם הערה קטנה,

===========

הערת המערכת: התגובה נפסלה בכלל שפה לעומתית ופוגענית

ועמך הסליחה

#23153 הגב
    שאלה לאבישי
    אורח

שלום אבישי

אתה כותב שהצעותיך היו מיטיבות עם הצעירים.

ממה שאמרת על פירות נכסים שנצברו לפני השינוי אני הבנתי  שלדעתך צריך דווקא לדאוג לזכויות של אלו שצברו את הנכסים האלו, כלומר המבוגרים (ואני לא אומר אם אני בעד או נגד).

תוכל להסביר אלו הצעות שלך היו מיטיבות עם הצעירים? תודה

#23152 הגב
    פנסיונר
    אורח

שלום מערכת

האם תוכלו להעביר את המסר בהודעה שזה עתה פסלתם, בסגנון בר-פרסום?

התעלמות אינה דרך נכונה לטפל ברגשות ובמחשבות  שכנראה מבעבעות פה מתחת לפני השטח.

==============================

תגובת המערכת: הרגשות מבצבצים והמחשבות משתקפות  מעליהן בדברים המתפרסמים ממילא, בדיון הזה, למכביר!

מבחינה סגנונית, היכן שהדברים מוגזמים, אנחנו משתדלים להנמיך את הלהבות ולרסן את הטון.

#23178 הגב
    לשואל את אבישי
    אורח

פירות הנכסים מוכנסים כבר בחוברת ואי הביצוע פוגע בכל מי שהיה חבר לפני השינוי (2018) וזה כולל גם צעירים. אבל בעיקר חשבתי על הצעירים שחלקם מחזיקים ביגור כמות כסף גדולה ששומרים אולי למעבר לדירת קבע וזוכים לריבית בגובה שליש ממה שיגור גובה מהתאגידים. מקווה שהסברתי עמדתי אם תרצה פרטים נוספים מספר הטלפון שלי ידוע.

#23181 הגב
    זה ששאל
    אורח

אבישי התשובות ברורות ולא שינו את מה שחשבתי קודם.

לדעתי הצעירים חושבים ובצדק שחלוקת פירות נכסים תיטיב בעיקר עם אלו שצברו הרבה ותק כלומר הפנסיונרים.  אם היו חושבים אחרת לא היו מצביעים נגדך ונגד שלמה מורן.

#23188 הגב
    אלמוני
    אורח

ומה הקשר .קודם כל זה לא באשור ועדת כספים  אלא הנושא מופיע בחוברת השינוי .שנית דבריך מוכיחים את טענתו של פנסיונר  תאר לך שהמבוגרים וביחוד אלה שאין להם ילדים כאן ולא נכדים משתתפים במיסוי הכבד שיש לטובת החינוך ,ואתה פותח מלחמת דורות מיותרת ביגור דווקא שהמבוגרים היסכימו למסות את מענק ביטוח לאומי למשך 4שנים בעוד רשם האגודות אסר על מיסוי בטוח לאומי. אם דבריך צודקים אוי לנו שהגענו למצב זה .וחוץ מזה מדוע אף צעיר לא היציע עצמו לועדת כספים?

#23197 הגב
    פירות נכסים
    אורח

קצת מצחיק שרק שלוש שנים אחרי ההפרטה וכבר מתברר שכל הנכסים שהשאירו לנו מדממים – ומתפוצץ לנו מידע שלאורך כל השנים לא עברו כספים מהתאגידים

ופתאום לפתע , בוקר בהיר אחד, בזכות אלו שכבר סיימו את עבודתם, כל התאגידים יתחילו להעביר כספים – ויחלקו אותם, ראה זה פלא, לפי הוותק.

קרי – אלו שדאגו לאורך כל השנים שלא נהנה מהפירות – יהנו מחוטבי העצים ושואבי המים שמתחילים לדאוג שיישאר משהו.

כמה שאני לא הופך במחשבתי על הנושא – אין הצדקה לחלוקת פירות נכסים לפי ותק- אלא ההיפך – הנכון הוא שהכספים יחולקו בצורה שיוויונית ושווה בין כולם.

#23189 הגב
    אבישי
    אורח

נא להוסיף שמי

#23206 הגב
    פנסיונר
    אורח

ממליץ לקרוא את מה שכתב "פירות נכסים".

הוא מסביר שהותיקים שתרמו את כל פרי עבודתם לקיבוץ והקימו את כל הנכסים היצרניים שיש לנו רק הזיקו, ואלו שעכשיו מקבלים את פרי עבודתם אליהם הם שואבי המים של אותם ותיקים, ולכן רק להם מגיע.

מי שלא התעורר לפני זה אולי יתעורר עכשיו.

#23207 הגב
    מבוגר
    אורח

אלמוני נגעת בנקודה חשובה. מילא שמבוגרים ללא ילדים ונכדים בקיבוץ משלמים מס כדי לממן חינוך. הבעייה היא שבנוסף לזה  קצבאות הילדים שאמורות לממן חינוך פטורות ממס איזון ותגיע לאבסורד מוחלט.

חוברת השינוי מוטה ודורשת עדכון ויפה שעה אחת קודם.

#23220 הגב
    לא ילד
    אורח

צודקים המבוגרים והפנסיונר, מוטב לנו ללמוד מקיבוצים וותיקים בהפרטה.

נראה כיצד קהילות שלמות הפנו את משאביהם למקימי הישוב על חשבון דור ההמשך עד שהגיעו למצב שהם ״נאלצים״ לאפשר שכונות הרחבה על מנת לקיים חיים בישוב.

נשמע שהדור הבוגר מרגיש שנעשה לו עוול וכעת הוא בקרב מאסף על ״שאריות״ שכל ייעודן הוא הורשה לילדיו שבחרו לא לחיות בגן העדן שבני הדור הוותיק יצרו פה….

את תוצאות המאבק הזה נוכל לראות ביגור עוד 10 שנים, מי כמובן שיהיה פה לחזות בשינוי.

ובמסר ל״פנסיונר״, אם היינו חיים במשמר העמק/רמת יוחנן/מעגן מיכאל הייתי מבין את עמדתך.

אבל פחיות…. בחייאת.

#23233 הגב
    םנסיונר
    אורח

לא ילד – אם היינו חיים במעגן מיכאל ודומותיה עמדתי היתה מתייתרת. דווקא כאשר המצב הכלכלי הוא לא בשמיים יש צורך לוודא התנהלות הוגנת כלפי כולם

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 18 סה״כ)
מענה ל־Reply #23541 in קריאת השכמה לפנסיונרים
פרטים: