שאלה למזכירות: מס פערים

בית פורומים הפורום שאלה למזכירות: מס פערים

• This topic has 5 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 6 שנים by רק שואל.
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #18260 הגב
    פנסיונר
    אורח

בחוברת השינוי כתוב (ההדגשה שלי)

"תקציב המקסימום של בית אב לתקן בכסף ושווה כסף יהיה כפול מתקציב הבסיס המינימאלי. מעל לתקציב המקסימום יוטל מס על הכנסת הנטו של המשפחה ב"מס פערים" פנימי של 80%."

שאלתי:  האם מקיימים את הסעיף הזה? הוא לא הוזכר כלל בדיון על מדיניות המיסוי

#18263 הגב
    אלמוני 8
    אורח

בוא ולדייק בעובדות

הנה קטע מהחוברת

המזכירות פועלת בדיוק מוחלט של מה שכתוב פה

ממולץ לקרוא היטב את החוברת לפני שמפרסמים מידע שגוי

#18272 הגב
    פנסיונר
    אורח

לאלמוני 8 – אני דייקתי בעובדות.

המזכירות צריכה לקיים את כל מה שכתוב בחוברת, ולא רק את מה שמתאים לך. לפי מה שידוע לי, את הסעיף שאני הבאתי היא לא מקיימת. במיוחד בשבילך אני מעתיק את הסעיף במלואו:

3.1.16 שמירה פערים בין תקציבי בתי האב – תחשיב הפערים מתבסס על הכנסת המשפחה – בכסף ובשווה כסף לתקן. התקנים מוגדרים בהגדרת תקציב הקיום ההוגן: 1 ליחיד בזוג, 1.2 ליחיד, 1.4 לחד הורי, 0.5 לילד עד גיל 6 ו 0.4- לילד מגיל ביה"ס ועד סוף שירות החובה. תקציב הבסיס המינימאלי של בית האב לתקן בכסף הוא שכר מינימום נטו – 4,300 ש"ח. תקציב הבסיס המינימאלי של בית אב לתקן בשווה כסף יהיה סך הוצאות הקהילה חלקי סך התקנים בקהילה כפי שיחושב כל שנה. תקציב המקסימום של בית אב לתקן בכסף ושווה כסף יהיה כפול מתקציב הבסיס המינימאלי. מעל לתקציב המקסימום יוטל מס על הכנסת הנטו של המשפחה ב"מס פערים" פנימי של 80% .

#18306 הגב
    אלמוני 11
    אורח

פנסיונר יקר, החוברת מלאה בסתירות ואי התאמות שהיה נדרש לקבל עליהן החלטות מאחר ולא היה ברור מה כוונת המשורר (יש הרבה מקרים)

גם פה יש מקרה של אי התאמה וסתירות בחוברת  ולכן נבחרה התאמה (שכנראה אתה לא אוהב). מעניין לציין ש81% מהמצביעים כן אהבו.

ברור שלא ניתן בכפיפה גם להפחית מס איזון וגם לשמור על יחס כפול! זה אוקסימורון.

מעניין אותי להבין למה הצבעת על החוברת מראש כאשר נקבע מס איזון של 60% ולא 80% כפי שאתה מצוטט מהחוברת? כבר אז הייתה סתירה.למעשה תחת ההנחה שהשכר הנמוך הוא שכר מנימום (למרות שיש יותר נמוך) אז המקסימום המותר הוא שכר מינימום כפול. כלומר אם שכר מנימום הוא 5,000 ש"ח, ההכנסה המקסימאלי המותרת למשפחה אחרי מיסוי היא 20,000 ש"ח. אני לא חושב שמישהו מגיע לזה.

ד"א אני חושב שתקנון הפנסיה שגוי והיה צריך לאפשר להכניס פנסיה כפי שהיא באמת ואותה למסות לפי כללי המיסוי.

מעניין איך יחשבו נניח לחבר 5 שנים אחרי ההפרטה כאשר 5 שנים הפנסיה שלו (המותרת) כבר הרבה יותר גבוהה. זה נראה לי מאוד מסובך

#18345 הגב
    פנסיונר
    אורח

אלמוני 11 –
    דווקא  ניתן בכפיפה אחת גם להפחית מס איזון וגם לשמור על יחס כפול.   מס פערים שמוזכר בסעיף שהבאתי (ושממנו המזכירות מתעלמת) מאפשר זאת.

בניגוד לדבריך גם אין סתירה בין כך שמס פערים הוא 80% ומס איזון הוא 60%. זה לא אותו מס.

אגב: בדבר אחד אנחנו מסכימים – שצריך להתייחס לפנסיה כמו אל משכורת. אם כבר מתעלמים מסעיפים בתקנון, סעיף הפנסיה הזה היה הראשון שצריך להתעלם ממנו.

#18334 הגב
    רק שואל
    אורח

מזכירות זה שאתם לא עונים אומר שאתם מאשרים שאינכם מקיימים מה שכתוב בחוברת השינוי?

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
מענה ל־Reply #18272 in שאלה למזכירות: מס פערים
פרטים: