מה חדש באתר

שיוך/אי שיוך – נתונים דרושים לצורך קבלת החלטה מושכלת

בית פורומים הפורום שיוך/אי שיוך – נתונים דרושים לצורך קבלת החלטה מושכלת

תגיות: 

מוצגות 15 תגובות – 16 עד 30 (מתוך 67 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #26249 הגב
    דב ישורון
    אורח

למתדיינים

אני רוצה להפנות מבט אל האמירה "היום לא משלמים כלום"…. ובכן, גם היום משלמים על הבניה, שנעשתה ונעשית. יגור משלמת כל שנה בין 5-6 מלש"ח להחזר הלוואות שנלקחו, ונלקחות,  בעיקר לבניה. בנוסף כ 2.5 מלש"ח לשיפוצים ותחזוקת מבנים. אנחנו החברים, משלמים זאת דרך מס הקהילה (אולי 1000 ש"ח לבית אב לחודש). מס זה יופרט ויחסך, בכל אחת מהחלופות: שיוך או שכר דירה.

וליואב: נושא הגבייה מחברים הוא אמנם בעייתי ומורכב, אבל כבר היום, בהסדר הביניים, כשחברים בונים על חשבונם הם לוקחים משכנתא בערבות של יגור, ואם חס וחלילה לא יוכלו לשלם, (מלח מיים..) מי יוציא אותם מדירתם? דווקא בחלופת שכר הדירה, התשלומים נמוכים יותר ואפשר להגיע להסדרים. בסוף, בסוף, אנחנו האחראים.

ואני חוזר על מה שבעיני עיקרי הבחירה: חלופת השיוך עם:  הקניין, מה ששלי-שלי, החופש שלי, ומתנת ההורשה, וחלופת שכר הדירה עם:  הקהילה שלי, הביטחון האישי והתשלום הנמוך יותר.

ואם עוד לא הלאיתי, מבט למרחוק: המחיר הגבוה ששווים הבתים שלנו, שווים בגלל הקהילה. יש ביקוש גדול, לא רק לבית על הדשא, אלא לידיעה שיש לי שכנים כאלה, וחינוך כזה, ותרבות, ועזרה הדדית. אם הקהילה תתפוגג, ערך הבתים ירד. אבל לא לדאוג, זה טווח רחוק מאוד.

דב

#26247 הגב
    אנונימי 7.0
    אורח

יואב כותב "הפחד האמיתי של חלק ממציעי ההצעה הוא שהקיבוץ יאבד שליטה בדירות ואז חברים יימכרו אותם ויתחיל סחר בבתים שאחריתו מי ישורנו. יש לזה כמובן תשובות טובות כולל מגבלת סחרות וחובת קבלה לחברות אבל עם פחדים לא רציונאלים קשה להתמודד בטיעונים לוגים"

מה לא רצינאלי בחשש שלא תוכל למכור את הדירה אם הקיבוץ ישים מגבלות שלא יאפשרו למצא קונה או שוכר שעומד בתנאים?
    או לחילופין שלא יהיו מגבלות אבל אז לא יהיה כל  פיקוח על למי מוכרים או משכירים אותה?

#26283 הגב
    גם היום אין פיקוח והבטחה מי השכנים שלי
    אורח

קשה לי עם הטענה הזו, גם היום אין לנו פיקוח מי נכנס לחברות ועם מי אנשים מתחתנים או אילו בנים חוזרים לגור כאן. מה קובע את איכותו של איש/ה? גם חלק ממי שנולד פה הוא לא טלית שכולה תכלת ואיכות החברה – יש פה מכל הקשת של האוכלוסיה, מאנשים נפלאים, ישרים ותורמים ומתנדבים ועד שלא. דווקא יש לי מעט תקווה ששינוי בחברה יכריח את האנשים לרצות להתחבר אליה מחדש ולעשות אותה איכותית, וזה שהקיבוץ ישתנה לא אומר שהאיכות תרד, יכול להיות גם להפך, שמתוך ה'חופש' האישי שיעלה יהיה לי אינטרס אמיתי לחזור לימיה הזוהרים של הקהילה. לא רק להתלות בסיסמאות.

דב – באמת אני כמהה לשמוע מה שומר/ הופך פה היום את הקהילה לאיכותית? באמת מתוך רצון אמיתי וכן לשמוע. מה נשמר מהעבר עד היום.. אילו איכויות יש שיהרסו לדעתך ומנסיונך באם נהיה בעלי הנכס. אני מרגישה שהלכי הרוח בשנים האחרונות הם איש לביתו יעשה וזה עולה משנה לשנה. כל אחד כמעט רוצה פה יותר ובגדול.. ויותר חופש לצד איכות קהילה, אבל אולי זה קשור גם בסוגיות של משילות ושלטון. לא יודע.

אז להגיד מי ייחרב את החברה והקהילה זו הטעיה בעיניי. מה גם שיש אפשרויות משפטיות לא רעות כפי שציין עו"ד רותם ועוד להגן על החברה עד כמה שניתן.

#26284 הגב
    יואב שימשי
    אורח

שלום לכולם,

מנסה להתייחס כשמתאפשר ולהודעות שרואה.

לעניין נקלטים חדשים – ההצגה לעיל אינה נכונה, לשון המעטה. נקלטים חדשים הם חברים חדשים ואין עקרונית הבדל בינם ובין חברים חדשים שכבר נקלטו. ההבדל הוא בין חברים חדשים לותיקים (שנת 2007 היא הקובעת על פי החלטות המדינה שאינן תלויות ביגור) וגם היא קובעת ומבחינה "רק" לצורך דחיית התשלום ולא נותנת הנחות נוספות לחברים ותיקים על פי חדשים באופציית השיוך הקנייני ה"רגיל" (33% מערך הקרקע ישלמו כולם).

ההבדל בקליטה עתידית או בכל שיוך בעתיד שאין להתעלם ממנו באשר לשווי המגרשים ועלויות התשלום הוא לא מעמד החבר אלא מעמד המגרשים – כמה מגרשים "מוטבים" יש ליגור עם הטבת 33% במקום 91% כפי שנשלם בעתיד (כל חבר) על מגרשים מעבר למכסת המגרשים המוטבים. זה דיון אחר לגמרי, הוא סתם מבלבל והוא אינו רלבנטי לשאלת מועד הקליטה של החבר ישירות.

ההטבה המשמעותית בשיוך ניתנת גם לחברים חדשים וגם לותיקים כל עוד הם משייכים מגרש מוטב. המכסה הזאת ביגור היא, כמדומני, 585 מגרשים והיא בהחלט במצב טוב ביחס לכמות המגרשים המאויישים ומתוכננים בעתיד הקרוב תחת ההנחה שיהיו איחודי דירות בנוסף.

ולסיום – האמירה שנקלט עוד עשר שנים יצטרך לבנות ביתו ולשלם על קרקע ערך מלא ולכן צריך להשאר בהצעת שכר הדירה – תמוהה גם היא. עוד 15-20 שנה, ככל שנלך לשיוך, נקלט לבניה מחוץ לחלקת המגורים (מעבר ל-585 המגרשים) אכן יצטרך לשלם 91% על הקרקע בלי ההטבה שניתנת לחברים (גם החדשים) כיום. ובנוסף – לבנות ביתו על חשבונו. אלא שיהיה לו בסוף משהו קטן בתמורה לעומת חברים שבונים היום את ביתם על חשבונם גם הם – יהיה לו ביום שהוא מקבל טופס 4 נכס ששווה הרבה מעל גובה התשלום שלו. סוגיית היכולת הכלכלת קיימת גם היום, אינה פשוטה ואני לא מקל בה ראש. אבל הההצעה שחברים ותיקים ייממנו באמצעות תשלום שכר דירה את בניית הבתים לצעירים היא תמוהה

אם לא נמהר – להערכתי גם ההטבה של הנחה ל 33% במקום 91% על חלקת המגורים הזאת לא תהיה לקיבוצים בעתיד. המצב לא משתפר.

#26293 הגב
    יואב שימשי
    אורח

ואגב לעניין הקליטה-ביגור אין בעיית מגרשים מוטבים בהנחה. ועוד לא דיברנו על אפשרות להגדלת חלקת המגורים כך שכל חבר שייבנה בעתיד הנראה לעין ובכפוף להיתרים וכיוב-יהיה במגרש מוטב. זאת לא הבעיה. הוא אכן יידרש לשלם עבור הקרקע אבל רק 33 אחוז ולקבל נכס ששווה פי כי כמה מהשקעתו. כיום הוא משלם את הבניה ממילא כך שאני מניח שכל אדם רציונאלי יעדיף להוסיף 33 אחוז על הקרקע ולהשיא לעצמו תשואה פנומנאלית כנכס שלו.

#26303 הגב
    למי נמכור בסוף ונעשה תשואה?
    אורח

ליואב והבקיאים בחומר… למי נוכל למכור? הרי רק לחברי יגור. איך נעשה רווח מהם על ערך הבית שעלה? למי יהיה לשלם 2 מיליון על בית? הרי לא נוכל למכור לעשירי הסביבה. נוכל רק להוריש לאחד הילדים או להתמקח עם חבר צעיר ואולי להגיע להחזר ההשקעה. קשה לי להאמין שחברים יראו מזומן ביד, עליית הערך תיהיה על הנייר בלבד. עדיין לצעירים עדיף השיוך כי עשרות שנים של שכר דירה ללא זכות הורשה זו עסקה רעה. לדעתי כמובן

#26304 הגב
    יואב שימשי
    אורח

דבלה-אני מעט מופתע מדבריך כאן. ההצגה כאילו זה החלטה של קהילה חזקה מול אני חזק היא פשוט לא נכונה. אם זאת הרגשתך אז קשה להתווכח אבל קיבוצים בתהליך שיוך לא פחות חזקים קהילתית מיגור. צר לי.

הקהילה ביגור לא חזקה בגלל שהבתים שייכים ליגור כפי שהיא לא היתה חזקה בגלל הלינה המשותפת. היא חזקה בגלל רצוננו לחיות כאן יחד ולקבל הכרעות היחד הזה בכל מצב ומקרה, לאחר שכנוע ושיח. קניין אישי אין משמעותו התפרקות הקיבוץ כפי שזה לא היה משמעותו כשאיפשרו לקחת את המתנה של הדוד מאמריקה לרשות החבר.

לעניין מיון החברים בשער הכניסה- –

1. אתם באשליה אם אתם סבורים שהמדינה לא תתערב בתוך הקו הכחול בעתיד בהקצאת קרקעות. התהליך ברור וזה קוצר רואי לחשוב שהמצב יישאר כפי שהוא.

2. יש סינון ומיון גם לאחר שיוך. מגבלת הסחרות בדמות הערת אזהרה או שעבוד מאפשרת לקיבוצים שאני עובד בהם למנוע עסקאות ולהחליט לאשר קונים שנכנסים לחברות ומתאימים. אני חושב שגיוון והאפשרןת של אנשים לבחור להצטרף לקהילה שלנו תביא רק כוח.
    <p dir="ltr">3. ענייני תשלום והלוואות- אני מסופק אם אתה באמת מאמין שיש התכנות כלכלית למהלך שמציע צוות שכר הדירה. המחשבה שהחברים הותיקים יממנו בניה לחברים הצעירים באמצעןת שכר דירה, בנוסף ולא במקום המס שמשלמים היום (אין שום התכנות כלכלית כפי שנאמר פה לפניי להוריד מיסים ולממן בניית 8-10 בתים חדשים בשנה) כולנו וזאת מבלי שיש להם תמורה להוריש נכס לאחר אריכות ימיהם- לא מובנת לי</p>
    <p dir="ltr">ולסיום- עדיין מזמין כל אחד מצוות שכר הדירה לכתוב כאן כמה עולה שכר הדירה ל25/30 שנה למשפחה בדירת קבע. כתבתי כמה עולה להם השיוך ונה נותר להם בסוף. אנא לשם השוואה תנו מספרים של שכר דירה</p>

#26305 הגב
    שתלן חדש
    אורח

שלום דב,

כתבת:

“ליואב: נושא הגבייה מחברים הוא אמנם בעייתי ומורכב, אבל כבר היום, בהסדר הביניים, כשחברים בונים על חשבונם הם לוקחים משכנתא בערבות של יגור, ואם חס וחלילה לא יוכלו לשלם, (מלח מיים..) מי יוציא אותם מדירתם? דווקא בחלופת שכר הדירה, התשלומים נמוכים יותר ואפשר להגיע להסדרים. בסוף, בסוף, אנחנו האחראים.”

בתור דייר שבנה את ביתו בשכונה החדשה.. האמירה הזו פשוט שגויה ומטעה.

דבר ראשון, לא ניתן לקחת משכנתא מהסיבה הפשוטה שאין מה למשכן

הדיירים לוקחים הלוואות מול בנקים / קרן קמ״ע ללא שום ערבות של יגור.

אנא בדוק שוב את אמירתך..

שבת שלום

#26306 הגב
    חבר ותיק, חבר חדש, חבר קיים
    אורח

לפי המצגת שראינו, התשלומים עבור הקרקע הם::
    חבר ותיק ישלם 330 אש"ח עבור הקרקע, מתוך זה 94 אש"ח מידי.
    חבר קיים   ישלם במידי 386 אש"ח
    וחברים חדשים ישלמו כ900 אש"ח 

שאלה: איך יודעים אם אני חבר ותיק או חבר קיים או חבר חדש?

כל זה עבור הקרקע. כלומר רק אם הולכים לשיוך.
    בקשה למערכת – תוכלו להעלות את המצגת המעודכנת לאתר?

#26318 הגב
    בעקבות נחן לזר
    אורח

לנחן
    בהמשך למה שכתבת על צוות האי-שיוך: הצוות קם משום שצוות השיוך החליט לפסול את אופציית האי-שיוך על הסף, ולהגיע לציבור רק עם אופציית השיוך.

צוות השיוך השאיר גם כמה שאלות פתוחות בנוגע לשיוך:
    הוא לא הכין מתווה למימון התשלומים לחברים שזכאים לדירה לפי מודל השיוך, אך אין כיום ברשותם דירה עקב פטירה או מעבר למוסד סעודי. יש ככל הנראה יותר מ50 כאלו. תכפיל ביותר ממיליון ותקבל פצצת זמן חברתית\משפטית.
    צוות השיוך לא עשה מתווה לתשלומי איזון, על פיו חברים יעבירו כספים כדי לאזן את שווי הדירות שלהם. בקיבוץ כמו יגור זוהי בעייה ענקית.
    צות השיוך לא התייחס לבתי אב בדירות מעבר. האם כל חבר בדירת מעבר יקבל אותה לרשותו ללא עלות? או האם זו תהיה דירת הקבע שלו? זה וזה לא הגיוני. אז מה כן?

הסיבוך של  בעיות אלו גדול ואין זה אחראי להביא הצעה בלי להתייחס אליהן.

#26319 הגב
    תשובה לחבר ותיק/קיים/חדש
    אורח

להבנתי מפגישת ההסבר ומהמצגת ומשיחות שביל, חבר ותיק הוא אחד שהתקבל לחברות לפני 2007. קיים הוא אחד שהתקבל אחרי 2007. חדש הוא יהיה אחד שיתקבל אחרי שכל המגרשים לבנייה (585) כבר נתפסו והוא יאלץ לשלם מחיר מלא לרמ”י. כמו כן בחלופת האגודה לא ניתן לפרוס תשלומים וכולם חייבים לשלם במיידי לרמ”י. החלופה הישירה מאפשרת פריסה לותיקים. שים לב שעלות מגרש יכולה להתחלק על מספר בתי אב אם הם גרים בקומות. מחיר מלא  386 אלף ישלמו דיירי בתי הקבע כרגע.

#26320 הגב
    לכן בין היתר חובה לפרסם רשימת זכאות לחלקת המגורים
    אורח

שלום לחבר ותיק, חדש ..

מי שהתקבל לפני 3/2007 = היום הקובע לפי רמ״י, הינו חבר ותיק. לאחר 3/2007 חבר חדש . ביניהם ההבדלים בהטבות כגון לדחות את התשלום מעל 3.75%. חבר חדש צריך מיד לשלם את היתרה 29.25 %  עד 33%.

על זה מתלבש התאריך הקובע לדיור לפי חוברת השינוי שאושרה ביגור = 5/2014. אלו שהתקבלו עד אז הינם חברים שזכאים למיטב הבנתי בשיוך בחלקת המגורים (מגרשים שיהיו ב-33% ) שהינם 585 בתי אב=מגרשים. ולאחריו מי שהתקבל כל עוד יש חלקות לא מאוישות בחלקת המגורים, יהיה זכאי להטבת 33%, כל מי שיהיה מחוץ לחלקת המגורים ישלם בעתיד 91% למנהל- פער של 58%. נכון להיום להבנתי כל מי שחבר פה נכלל בחלקת המגורים ויהיה זכאי להטבה. נשאלת שאלה מהותית שכרגע היא נעלם – השאלה לגבי הנפטרים לאחר 5/2014 האם הם כלולים היום בחלקת המגורים, ואם כן, בהחלט ייתכן שגם היום נגמרה המכסה.

בועז- כמה בתי אב יש ביגור היום?? מה בנוגע לנפטרים , אילו זכויות מגיעות להם?

* לטעמי חלה חובה על המזכירות להנפיק לנו רשימת זכאות לחלקת המגורים. כל חבר-בית אב, זכאי לקבל אישור על כך היום – ולא!! אחרי ההצבעה, על כך שהוא בפנים.. עבור כל חבר שפה- תנאי הכרחי עבור היכולת להצביע לשיוך.

קצב הקליטה המבורך ביגור בשנים האחרונות הוא רב ולכן אולי הצעירים לאחרונה שעדיין רובם בדיור מעבר כלל לא זכאים. ?! ובלי קשר אליהם, לכל אחד מאיתנו מגיע לדעת ולראות את זה כתוב – אין להסתיר את זה מהציבור.

מחכים לפרסום רשימת בתי האב שבתוך חלקת המגורים ולתשובות בנוגע לשאלות שנשאלו.

שבת שלום

ובלי

#26324 הגב
    שיוך דירות = ריצת אמוק לכאוס חברתימשפטי
    אורח

תומכי השיוך –   וכל מי שמוכן להרים את הכפפה – נשאלתם כמה פעמים
    איך תחזירו יותר מ50 מיליון (לדעתי  קרוב למאה מיליון) ש"ח לחברים שנפטרו אחרי היום הקובע, או עברו למוסדות סיעודיים, וצריכים על פי החלטות יגור לשייך להם דירה   ( אם יהיה שיוך)

להמליץ בהתלהבות  על מהלך כה מורכב בלי להתייחס לשאלה כה בסיסית נראה תמוה, בלשון המעטה

#26325 הגב
    על שכר דירה ומשכנתא
    אורח

לשתלן חדש:   הנקודה החשובה היא שאם הדירות יישארו ברשות יגור, יגור תצטרך להחזיר לדיירים  את ההשקעה שלהם.

#26342 הגב
    איך תחזירו לאלו שבנו באי שיוך?
    אורח

גם זה שווה 50 מיליון עם שכונת הבלוקונים שתבנה מכסף פרטי. בשני המקרים נשלם הרבה רק שבשיוך בסופו של דבר ישאר למשפחה נכס. עוד עשרות שנים המושג קיבוץ ישן יעלם מהמדינה ורצוי שנקדים תרופה למכה. הצביעו שיוך עם כל הקשיים שבדבר

מוצגות 15 תגובות – 16 עד 30 (מתוך 67 סה״כ)
מענה ל־שיוך/אי שיוך – נתונים דרושים לצורך קבלת החלטה מושכלת
פרטים: