שיוך/אי שיוך – נתונים דרושים לצורך קבלת החלטה מושכלת

בית פורומים הפורום שיוך/אי שיוך – נתונים דרושים לצורך קבלת החלטה מושכלת

תגיות: 

מוצגות 15 תגובות – 31 עד 45 (מתוך 67 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #26344 הגב
    חבר טרי
    אורח

ל"רצים באמוק.." אתה מעלה סוגיה קשה מאוד לפתרון, לא הקשה ביותר, אבל מכל מקום, מרתקת. אני מאמין שיגור תגיע אליה מתישהו, בקרוב, כשנחליט, או קצת פחות, כשבועת הדיור תתפוצץ לכולנו בפרצוף. צדק אבסולוטי לא נקבל כאן, וכבר תאריך ארביטררי של היום הקובע אל מול יום מותו של חבר נראה לי כאי צדק חמור, אפילו שנתמך בפסיקת בימ"ש. אבל מעניין יהיה לראות איך פותרים זאת בפיזור אופטימלי וסביר של ה"עוולות" הפוטנציאליות. ודאי נצטרך את לגייס את מירב הניסיון מבחוץ ואת הכישרון והיצירתיות מבית. אני חושב שבמסגרת של חלופת אגודה, עם צוות חכם ופתוח מחשבה, אפשר יהיה לתפור פתרונות סבירים לסוגיה הזו ולאחרות, לא בלי התייעלות עסקית ושירותית משמעותית וקיצוץ עמוק ונרחב, בעיקר במחוללי ה"מגה הוצאות". להערכתי, עם רצון טוב אפשר יהיה גם להקצות סיוע למתקשים להגיע לבדם דיור הוגן.
    להשאיר את הכאוס הזה לדור הבא, לכאורה, רק יחריף את הבעיה. לכאורה – כי שוב, להערכתי מהר מאוד הבועה תתפוצץ, אם היא כבר לא מנוקבת. חלופת האגודה, אז, יתכן כי לא להיות ישימה יותר. זו עלולה להיות בכיה, לא יודע אם לדורות, אבל לפחות למי מהדור שלנו, בוגר הקורונה, ומעוניין בעיקר יתרונותיו של קיבוץ.

#26349 הגב
    באי-שיוך הקהילה מממנת את הבתים
    אורח

אתם עכשיו בוכים על מיסים גבוהים שמממנים דברים קהילתיים? חכו חכו שתתחילו לממן בתים לאנשים אחרים מכספכם. אז נכון הם מהקיבוץ ומהקהילה אבל הם לא חברים שלי או משפחה קרובה ואפילו אותם אני לא רוצה לממן ולבנות בשבילם את הבית. אי שיוך מחזיר אותנו אחורה.

אם היה מודל אחר בו כל אחד בונה מכספו וללא שיוך, אלא זכויות הורשה בשווי הסכום שנבנה הבית אז הייתי מצביע לו

#26352 הגב
    שאלה חשבונאית לצוות השיוך
    אורח

מי שלווה מיליון שח כדי לבנות דירה, וצריך להחזיר אותן תוך 25 שנה, יצטרך לשלם יותר מ5200 שח כל חודש. וזה עוד לפני ששילם על הקרקע. כמה חברים לדעתכם יוכלו לעמוד בזה?

#26354 הגב
    משה
    אורח

חבר ותיק צריך לשלם במיידי 3.6%

כלומר 330,000

X   0.036=11,888

כלומר חברים ותיקים צרכים לשלם רק כ12,000 שח, ולא יותר

בכיף אשלם את זה ולא שקל נוסף

#26367 הגב
    שלמה מורן: על התור לדירות קבע חדשות –
    אורח

הערכה אופטימית לעלות הכוללת של דירה לחבר לא-ותיק, כולל תשתיות ותשלומים לרמי היא כ1.4 מיליון שח. (מתוך זה  386 אש"ח להיוון קרקע שחבר לא ותיק צריך לשלם ללא דחייה).
    כיום יגור משלמת חלק משמעותי מהמימון (300 אלף מקדמה, וגם תשתיות). אחרי השיוך הכל יפול על החבר – ולפני שהדירה תהפוך לנכס שניתן לסחור בו, צריך יהיה לשלם את מלוא הסכום.
    חבר שיקח לצורך כיסוי הסכום הנ"ל הלוואה ל25 שנה ברבית של 4% יצטרך לשלם כ 7400 (שבעת אליפים וארבע מאות)  שח כל חודש.
    אם יקח הלוואה לשלושים שנה התשלום החדשי ירד לכ 6700 שח.
    מאחר וחלק גדול מהחברים בתור לא יוכלו לעמוד בתשלומים האלו, התור לבניית שיכון קבע יתקצר. אבל לא מהסיבות הנכונות.
    נ.ב. אשמח לקבל תיקונים והערות. מתנצל מראש אם תשובתי תתעכב.
    שלמה מורן

#26368 הגב
    תשובה למשה
    אורח

כדי שתוכל למכור או להשכיר או להוריש את הדירה   תצטרך לשלם את מלוא הסכום כלומר 330,000.

#26369 הגב
    מישהו מהצוות: תשובה לאיך תחסירו…
    אורח

במודל האי-שיוך, 10-20 אחוז משכר הדירה יוקדש להחזר חובות אלו וחובות לחברים ותיקים (דמי הורשה במזומנים ולא בבלטות). מדובר בלפחות 1.5 מלש"ח לשנה, שתוך כמה עשרות שנים יחזירו את כל החובות. אמנם עשרות שנים זה לא מיד – אבל במודל השיוך לא מציעים כל פתרון לבעיה, כמו לבעיות אחרות שהועלו פה. התעלמות מבעייות לא פותרת אותן.
    והעיקר – שכר הדירה אמור להיות זול באופן משמעותי מהמשכנתא לאלו שיבנו בשיוך – ביותר מ2000 שח לחודש!

#26370 הגב
    אלמוני
    אורח

<p style="text-align: center;">המספרים לא מדוייקים וחבל. הצעה למערכת- אל תפרסמו כל מספר שחבר רושם. זה מטעה את הציבור. תודה.</p>

#26381 הגב
    למישהו מהצוות: לא רוצים לממן בנייה של אחרים
    אורח

באי שיוך הבנייה החדשה נופלת על כתפי כל החברים. אם שכר הדירה היה מממן רק את עלות התחזוקה של המבנים הקיימים ולא גם את הוילות החדשות לחברים מןן המניין אז היה לי קל יותר להצביע לכך. התקדמנו לשינוי ונמאס לתמוך כלכלית בהוצאה קהילתית כל כך גבוהה. בואו נשקיע את הכספים בחינוך ובריאות ומי שרוצה וילה חדשה שיבנה מכספו!
    ===========
    ערוך

#26382 הגב
    האם באמת הכרחי להחליט עכשיו?
    אורח

האם המנהל כבר הורה לנו בפירוש ללכת למהלך זה? האם אין היתרי בנייה והרחבה? לפי מה שהבנתי עוד אף אחד לא עצר לנו כלום. מדוע ההצבעה צריכה להיות עכשיו ולא רק ברגע שהנהל תוקע אותנו? טוב מאוד להתחיל לדון בכך אבל נראה שיש פה איזו שהיא ריצה מטורפת קדימה לפני שבכלל נדרשנו לכך. האם אמת בדבר? הרן? בועז?

#26383 הגב
    שיוך רע למי שעוד אין לו שיכון קבע
    אורח

אלא אם כן יש להם דוד עשיר ונדיב. אם יהיה שיוך לרב הבנים לא תהיה אפשרות לבנות.

#26384 הגב
    מישהו מצוות השיוך
    אורח

לגבי המספרים הלא מדויקים – הייתי זהיר. אם הנתונים ששלמה מורן פרסם בדבר עלות בנית שיכון חדש לחברים חדשי נכון, ההפרש גדול מ2000 שח לחודש. אני חוזר על בקשה לנתונים  מצוות השיוך על עלות בניה חדשה לחברים חדשים.

#26385 הגב
    צופה מהצד
    אורח

שלמה מאיפה הנתונים על התשלום החדשי שהבאת? תודה.

#26403 הגב
    מודי
    אורח

ערב טוב.

א. לא ראיתי התייחסות לכך שבאירופה וארה"ב אחוז גבוה של האוכלוסיה חי בשכירות לטווח ארוך.

ב. מדברים על הורשה: למשפחה עם שני בנים – כל  יורש יקבל רק חצי דירה ובמשפחה עם 3 או 4 בנים זה יהיה שליש או רבע.  כלומר הורשת הדירה איננה מבטיחה מגורים לבנים (אלא כמובן אם מציינים אחרת בצוואה)

#26429 הגב
    שכירות
    אורח

למודי

א. כאן זה ישראל.

ב. בארה"ב ובאירופה, כמו בישראל: מי שרוצה קונה ומי שרוצה שוכר, אבל לכל אחד יש את האפשרות לבחור מבלי שיחליטו בשבילו.

מוצגות 15 תגובות – 31 עד 45 (מתוך 67 סה״כ)
מענה ל־Reply #26318 in שיוך/אי שיוך – נתונים דרושים לצורך קבלת החלטה מושכלת
פרטים: