תהליך השיוך

בית פורומים הפורום תהליך השיוך

מוצגות 15 תגובות – 31 עד 45 (מתוך 48 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #20990 הגב
    שלמה מורן
    אורח

חבר טרי – מאז שהסברת פה, לפני מספר חדשים,  שהגישה שלי למס איזון  חוסמת משהו (תזכורת: דובר בהצעה שמורידה מס איזון  בלי להקטין את ערך המס השולי המקסימאלי), אני מתייחס קצת בזהירות להסברים שלך.
    האם תוכל להבהיר מה קורס בעקרונות של תאגיד דיור? מה השומן שיש במנגנון של תאגיד דיור ושלא קיים בגישות אחרות?  (ללא תאגיד דיור אין צורך בתחזוקה?), ואיך בכלל הרעיון של תאגידי דיור עובד בכל העולם (הקפיטליסטי!) אם הוא כל כך בעייתי?
    בשורה התחתונה מדובר במודל שבו דיירים משלמים שכר דירה במקום לרכוש דירה. יש יתרונות ויש חסרונות, ובמקרה שלנו יש ייתרון שלא קיים מחוץ לנו – אין צורך בתשלומים כלשהם לצורך רכישת קרקע. צריך להבין היטב אתה יתרונות והחסרונות ולהחליט מה יותר מתאים לנו – ועדיף לעשות זאת בדיון ענייני ולא מתלהם.

#20995 הגב
    חבר טרי
    אורח

שלמה, לא הבנת את דבריי ועל כן נפגעת. עזוב את מס האיזון, גישתך התקבלה באסיפה ונוהגת כיום, על יתרונותיה וחסרונותיה.

אתה הצגת פתרונות לסיטואציות חברתיות שהצגתי, בעייתיות כיום, ועלולות להנציח חוסר צדק בהיעדר שיוך. לפיכך גישתך מבורכת ועמדתך אפילו משפיעה על החולקים עליך, עליי למשל. זו בערך מטרת הדיון כאן, בעיני. מעבר לכך, אין לי מה לתרום יותר לדיון. בהצלחה לכולנו.

#21560 הגב
    שם (לא חובה):
    אורח

יש עדכון?

#22278 הגב
    אני
    אורח

שלום לכולם. נראה שמאז יוני לא היה דיון פורה בנושא.

האם כולם פה כל כך עסוקים בקורונה ? כולי תקווה שלאו דווקא.

אשמח לשמוע ואני בטוחה שגם אחרים, איפה אנחנו עומדים עם התהליך?

תודה.

#22281 הגב
    למה שיוך?
    אורח

לא יודע מתי, אבל מאחר ולא ברור כלל שהולכים לשיוך דירות, הניסוח מטעה.

מדובר בתקנון דירות או הסדר דיור, שייתכן מאד שלא יכלול שיוך ובכך יחסוך מיליוני שקלים.

#22283 הגב
    בועז אוחנה
    אורח

שלום לאני,

הקורונה אכן טרפה את הקלפים בכך שלא מאפשרת התכנסויות ודיון ציבורי פרונטלי.

בכל מקרה צוות הסדרי דיור ("אי שיוך") מגבש מודל חליפי להצעות השיוך שעלו (קנייני ואגודה). המהלך בתיאום עם צוות השיוך.

כשהצוות יסיים, נקיים דיון ציבורי בנושא

חג שמח ובריאות איתנה

בועז

#22289 הגב
    אבישי
    אורח

בועז אי אפשר בשם הקורונה שלא לקיים דיונים ציבוריים בנושא השיוך ובעוד נושאים דחופים שמחכים זמן רב לדיון ואי הפעולה רק גורמת נזקים לחברתנו על כך גם כתבתי רשימה ביומן האחרון ודברתי באסיפת אחיג האחרונה. יש דרכים רבות לקיים דיון ציבורי בכל הנושאים העומדים על סדר היום בקהילה שלנו ונכון הוא שונה. הרבה גופים מקיימים דיונים בהתאם למגבלות אבל מקיימים ולא מתרצים הכל בקורונה

מוכןלהציע לך דרכים

#22297 הגב
    אחד שיודע
    אורח

אבישי כפי שדווח פה יש כרגע צוותים שמכינים הצעות שיובאו לדיון הציבור, הצעה אחת עם שיוך ואחרת בלי. הקורונה מעכבת את העבודות של הצוותים.

#22299 הגב
    אבישי
    אורח

לאחד שיודע מאחד שלא יודע

התייחסתי להרבה נושאים כולל זה שאתה מתייחס אליו שלא מגיעים לדיון ,ואגב, חלקם הועלו עוד לפני הקורונה. הרבה גופים מקיימים דיונים בצורה המותאמת להוראות הקורונה ולא מעכבים אותם בשם התירוץ הזה. אני עומד על דעתי ושמח שאתה משיב בשם בועז

#22314 הגב
    אחד שיודע
    אורח

אבישי ראשית התייחסתי במפורש רק לנושא השיוך,   כך שכל התוספת שלך לגבי נושאים אחרים היא לא רלוונטית למה שכתבתי. שנית אל תקבע בשם מי אני משיב ואני לא אקבע בשם מי אתה משיב. הולך?

#22316 הגב
    אני
    אורח

האם יש דד ליין? אני שמחה שיושבים ו"מכינים את ההצעות"  אבל לא מן הראוי לקבוע איזשהו תאריך יעד? להכין אפשר גם חודש, 6 חודשים שנה שנתיים ו5… יש האומרים שהקורונה תיהיה איתנו לפחות עד 2021. מה זה אומר לגבי ההכנות??

#22317 הגב
    אבישי
    אורח

לפחות אני משיב בשמי ואתה בשם עלום למרות שאני יודע שבועז משיב בשמו והפנייה שלי בכלל הייתה לבועז ולא לעונה חסר שם. אז על מה אתה מתלונן? עדיף לקבל תשובתו של בועז

#22346 הגב
    אחד שיודע
    אורח

אבישי שלום,
    זה שאתה פנית לבועז לא מונע מאחרים להתייחס למה שכתבת.
    אם אתה מצפה לתשובה רק מבועז אנא כתוב לו בפרטי.

#22347 הגב
    בועז אוחנה
    אורח

שלום אבישי ןלכולם,

נקבע דד ליין לצוות הסדרי דיור עד סוף דצמבר.

מניח שהדיון הציבורי יהיה בתחילת 2021.

אבישי, אתה צודק שיש פלטפורמות נוספות לקיים דיון, בעת הצורך, אם ההגבלות לא יאפשרו זאת, נשתמש בהן.

כרגע אין הצעות קונקרטיות לקיים עליהן דיון

חג שמח ובריאות איתנה

בועז

#22354 הגב
    אבישי
    אורח

לאחד שאולי יודע

ביקשתי מההתחלה וקיבלתי את תשובתו של בועז  התערבותך נראה שהיתה מיותרת

ולבועז יש פלטפורמות רבות לדיון אשמח אם תזמן אותי ואציג בפניך

מוצגות 15 תגובות – 31 עד 45 (מתוך 48 סה״כ)
מענה ל־Reply #20987 in תהליך השיוך
פרטים: