- This topic has 47 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 5 שנים, 3 חודשים by
אחד ש(אולי) יודע.
-
מאתתגובות
-
שלמה מורן
אורחחבר טרי – מאז שהסברת פה, לפני מספר חדשים, שהגישה שלי למס איזון חוסמת משהו (תזכורת: דובר בהצעה שמורידה מס איזון בלי להקטין את ערך המס השולי המקסימאלי), אני מתייחס קצת בזהירות להסברים שלך.
האם תוכל להבהיר מה קורס בעקרונות של תאגיד דיור? מה השומן שיש במנגנון של תאגיד דיור ושלא קיים בגישות אחרות? (ללא תאגיד דיור אין צורך בתחזוקה?), ואיך בכלל הרעיון של תאגידי דיור עובד בכל העולם (הקפיטליסטי!) אם הוא כל כך בעייתי?
בשורה התחתונה מדובר במודל שבו דיירים משלמים שכר דירה במקום לרכוש דירה. יש יתרונות ויש חסרונות, ובמקרה שלנו יש ייתרון שלא קיים מחוץ לנו – אין צורך בתשלומים כלשהם לצורך רכישת קרקע. צריך להבין היטב אתה יתרונות והחסרונות ולהחליט מה יותר מתאים לנו – ועדיף לעשות זאת בדיון ענייני ולא מתלהם.חבר טרי
אורחשלמה, לא הבנת את דבריי ועל כן נפגעת. עזוב את מס האיזון, גישתך התקבלה באסיפה ונוהגת כיום, על יתרונותיה וחסרונותיה.
אתה הצגת פתרונות לסיטואציות חברתיות שהצגתי, בעייתיות כיום, ועלולות להנציח חוסר צדק בהיעדר שיוך. לפיכך גישתך מבורכת ועמדתך אפילו משפיעה על החולקים עליך, עליי למשל. זו בערך מטרת הדיון כאן, בעיני. מעבר לכך, אין לי מה לתרום יותר לדיון. בהצלחה לכולנו.
שם (לא חובה):
אורחיש עדכון?
אני
אורחשלום לכולם. נראה שמאז יוני לא היה דיון פורה בנושא.
האם כולם פה כל כך עסוקים בקורונה ? כולי תקווה שלאו דווקא.
אשמח לשמוע ואני בטוחה שגם אחרים, איפה אנחנו עומדים עם התהליך?
תודה.
למה שיוך?
אורחלא יודע מתי, אבל מאחר ולא ברור כלל שהולכים לשיוך דירות, הניסוח מטעה.
מדובר בתקנון דירות או הסדר דיור, שייתכן מאד שלא יכלול שיוך ובכך יחסוך מיליוני שקלים.
בועז אוחנה
אורחשלום לאני,
הקורונה אכן טרפה את הקלפים בכך שלא מאפשרת התכנסויות ודיון ציבורי פרונטלי.
בכל מקרה צוות הסדרי דיור ("אי שיוך") מגבש מודל חליפי להצעות השיוך שעלו (קנייני ואגודה). המהלך בתיאום עם צוות השיוך.
כשהצוות יסיים, נקיים דיון ציבורי בנושא
חג שמח ובריאות איתנה
בועז
אבישי
אורחבועז אי אפשר בשם הקורונה שלא לקיים דיונים ציבוריים בנושא השיוך ובעוד נושאים דחופים שמחכים זמן רב לדיון ואי הפעולה רק גורמת נזקים לחברתנו על כך גם כתבתי רשימה ביומן האחרון ודברתי באסיפת אחיג האחרונה. יש דרכים רבות לקיים דיון ציבורי בכל הנושאים העומדים על סדר היום בקהילה שלנו ונכון הוא שונה. הרבה גופים מקיימים דיונים בהתאם למגבלות אבל מקיימים ולא מתרצים הכל בקורונה
מוכןלהציע לך דרכים
אחד שיודע
אורחאבישי כפי שדווח פה יש כרגע צוותים שמכינים הצעות שיובאו לדיון הציבור, הצעה אחת עם שיוך ואחרת בלי. הקורונה מעכבת את העבודות של הצוותים.
אבישי
אורחלאחד שיודע מאחד שלא יודע
התייחסתי להרבה נושאים כולל זה שאתה מתייחס אליו שלא מגיעים לדיון ,ואגב, חלקם הועלו עוד לפני הקורונה. הרבה גופים מקיימים דיונים בצורה המותאמת להוראות הקורונה ולא מעכבים אותם בשם התירוץ הזה. אני עומד על דעתי ושמח שאתה משיב בשם בועז
אחד שיודע
אורחאבישי ראשית התייחסתי במפורש רק לנושא השיוך, כך שכל התוספת שלך לגבי נושאים אחרים היא לא רלוונטית למה שכתבתי. שנית אל תקבע בשם מי אני משיב ואני לא אקבע בשם מי אתה משיב. הולך?
אני
אורחהאם יש דד ליין? אני שמחה שיושבים ו"מכינים את ההצעות" אבל לא מן הראוי לקבוע איזשהו תאריך יעד? להכין אפשר גם חודש, 6 חודשים שנה שנתיים ו5… יש האומרים שהקורונה תיהיה איתנו לפחות עד 2021. מה זה אומר לגבי ההכנות??
אבישי
אורחלפחות אני משיב בשמי ואתה בשם עלום למרות שאני יודע שבועז משיב בשמו והפנייה שלי בכלל הייתה לבועז ולא לעונה חסר שם. אז על מה אתה מתלונן? עדיף לקבל תשובתו של בועז
אחד שיודע
אורחאבישי שלום,
זה שאתה פנית לבועז לא מונע מאחרים להתייחס למה שכתבת.
אם אתה מצפה לתשובה רק מבועז אנא כתוב לו בפרטי.בועז אוחנה
אורחשלום אבישי ןלכולם,
נקבע דד ליין לצוות הסדרי דיור עד סוף דצמבר.
מניח שהדיון הציבורי יהיה בתחילת 2021.
אבישי, אתה צודק שיש פלטפורמות נוספות לקיים דיון, בעת הצורך, אם ההגבלות לא יאפשרו זאת, נשתמש בהן.
כרגע אין הצעות קונקרטיות לקיים עליהן דיון
חג שמח ובריאות איתנה
בועז
אבישי
אורחלאחד שאולי יודע
ביקשתי מההתחלה וקיבלתי את תשובתו של בועז התערבותך נראה שהיתה מיותרת
ולבועז יש פלטפורמות רבות לדיון אשמח אם תזמן אותי ואציג בפניך
-
מאתתגובות
צומת יגור המקום של חברי יגור