200 אלף מי יודע

בית פורומים הפורום 200 אלף מי יודע

מוצגות 15 תגובות – 16 עד 30 (מתוך 40 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #30614 הגב
    כרמלי מצוי
    אורח

לשיכון המודאג…אמנם אני לא אודי וגם אני אשמח לקרוא את תשובתו… אך כל עוד אין שיוך בפועל והוא מרחף לו על הנייר בעתיד המעורפל אזי דרכינו הקודמות הן התקפות וזה אומר שלפי הותק החברים ימשיכו לבחור בתי קבע יד שנייה של נפטרים(לא עלינו) או דירות מעבר טובות יותר של חברים ששידרגו ובנו בשכונות החדשות. לגבי היכולת לשייך אותן זה כבר סיפור אחר אבל לעבור להתגורר בהן אתה תוכל. אולי בעתיד כן תוכל לקנות את הדירה/בית מיורשיו ולשייכו מול המנהל.

#30616 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

לכרמלי מצוי ושיכון מעבר בלי כסף
    על פניו, אחרי שתיקבע זיקה בין דירה לבית אב, אי אפשר יהיה להקצות את הדירה הזו כשיכון קבע למשפחה אחרת.
    כלומר, בניגוד למה שהיה בעבר, דירות קבע שיתפנו אחרי יצירת זיקה לא יוכלו לסייע בפתרון בעיית הדיור ביגור.
    חג 100 שמח לכולנו

#30618 הגב
    כרמלי מצוי
    אורח

שלמה לדעתי אתה טועה (ושוב נשמח לתשובה מגורם רישמי), כן ניתן יהיה לעבור לדירות הקבע שמתפנות פשוט הגדרתן כקבע כבר לא תיהיה רלוונטית. נוכל להגדירן כבתי מעבר, זמניים, ללא יכולת לשייך אותן היות והזיקה אליהן אכן נקבעה בהצבעה העתידית לבוא עלינו. נוהל זה יאפשר לנו לפתור מצוקת הדיור למשפחות ובעתיד אחרי שיושלם השיוך משפחות אלו כבר יהיו מועמדות מעולות להיות רוכשות הבתים מיורשי החברים ששייכו אותן והלכו לעולמם.

#30619 הגב
    צעיר ללא ותק
    אורח

2.6. לאחר מועד יצירת הזיקה וסימון הדירה כמיועדת לשיוך לבית האב (בכל מקרה בו תתפנה דירתו של בית אב בתקופה שעד להשלמת תהליך שיוך הדירות, עקב פטירה או מעבר לבית סיעודי, יהיה רשאי הקיבוץ או מי מטעמו לעשות שימוש זמני (בלבד) בדירה בהתאם לשיקול דעתו הבלעדי, עד להשלמת תהליך שיוך הדירות…

מהחומר שפורסם באתר לפני שבוע לקראת האסיפה בנושא. מכך ניתן להסיק שכן יתאפשרו מעברים זמניים אך ללא אפשרות שיוך, רק להקל ולשפר זמנית את מגורי החברים שבדירות המעבר

#30629 הגב
    דב
    אורח

לשיכון מעבר בלי כסף

לחברים, לבתי האב שאין להם דירות קבע קיימות, ישנה אפשרות לשייך מגרשים מיועדים למגורים, בשטח שמעבר לבית הקברות עד לבי"ס כרמל זבולון. יש שם מספיק.

דב ישורון

#30638 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

כרמלי מצוי הרשה לי לפרט:
    כיום דירת קבע שמתפנה עקב פטירה\מעבר לבית אחווה, יכולה לעמוד למכרז כדירת קבע לבית אב אחר (ראה לוח המודעות היום בפואייה).
    ברגע שתהיה זיקה בין הדירה שהתפנתה לבית האב שפינה אותה, לא יהיה בסמכות ועדת דירות (או המזכירות) להעמיד הדירה למכרז – הרי הדירה תהיה  מיועדת ליורשים (זו המשמעות של יצירת זיקה).
    האפשרות שאתה מציע – לשייך דירות כאלו כשיכון קבע למשפחות אחרות, בהסכמה שיותר מאוחר הן יירכשו אותן כדירת קבע מידי היורשים –  איננה בידיים של יגור,  וברור שיהיה צורך לתאם זאת עם היורשים המיועדים (פוטנציאל למעורבות עורכי דין?).

רק בריאות
    =================
    הערת מערכת: מבדיקה עם מי שמעורה בנושא מטעם יגור – זיקה היא הזכות העתידית על הדירה אם וכאשר יושלם השיוך. אין מניעה שהדירה תוקצה ע"י הועדה או ועד ההנהלה למגורים עד שיושלם השיוך בפועל.
    הדברים היחידים שלא ניתן יהיה לעשות הם לשייכה לאדם אחר, או להרוס אותה.

#30640 הגב
    אלמונית
    אורח

מסכימה דב שיש מספיק.. אבל איך זה אמור להתקיים ? תכלס אני בעד למגרש את הכל .

אשמח להבין מה אתה מציע? גם שם יצטרכו כסף לבנות..

#30649 הגב
    שלמה מורן
    משתתף

למערכת

כל שניסיתי להבהיר הוא שבתקופה שבין יצירת הזיקה לביצוע השיוך בפועל – כנראה לא זמן קצר –   הדירה תוכל לשמש רק כפתרון דיור זמני לפי צרכים שיתעוררו, על כל המשתמע מכך.

#30650 הגב
    שיכון מעבר בלי כסף לשכונת הבריכה
    אורח

שלום דב

אם אין לי כסף לבנות דירה בשכונת הבריכה, לא יהיה לי כסף  לבנות בשכונה שמעבר לבית קברות. אז מה תעזור לי ההקצאה של מגרש לבניה חדשה?

רוצה שיכון קבע בדירה ישנה וזולה.  ואני לא לבד. מה הפיתרון עבורנו?

#30661 הגב
    דב
    אורח

היי לשיכון מעבר ובלי כסף

תוכל לקבל מגרש בהנחה, לבנות בית קטן מתאים או למכור ולהרוויח.

כמו בכל המדינה, בית עולה כסף, והרבה. החלטנו על שיוך? זה המחיר. פתרון אפשרי הוא (היה) בניה ע"י הקיבוץ והשכרה לטווח ארוך מאוד (40 שנה) כך שהתשלום החדשי יהיה נמוך ואפשרי למתקשים.

בהזדמנות זו אני מפנה שאלה לסעיף סדר בחירת הדירות בשכונת הבריכה: במימון הבניה בשכונת הבריכה משתתף קיבוץ יגור במאות אלפי ש"ח ליחידה (תכנון, פיקוח, מימון תשתיות, למשל) ובסך הכל במליונים. האם התושב שאינו חבר, ישלם את שווי השתתפות יגור או יהנה חינם?

דב ישורון

#30662 הגב
    סליחה
    אורח

ההצעה של דב היא לפתור את יגור מחובתה לשייך מגרש לכל חבריה על מנת להעביר את השיוך.

זה שאותו חבר לא יוכל למכור או לבנות על השטח זו כבר בעיה שלו ולא של הקיבוץ.

קריאת השכמה לכל אותם בתי אב שגרים בדירות עלובות וקטנות ושידם אינה משגת לבנות בית ב2 מיליון שח, אם תצביעו בעד מכתבי הזיקה תצאו בידיים ריקות.

וכל אותם חברים שחולמים על איזונים…..  בשפה כלכלית – אין היתכנות.

שנה טובה.

#30678 הגב
    אבישי
    אורח

דבלה שלום

ע״פידברי הגזבר כל משפחה מקבלת ליחידת הדיור החדשה על חשבון יגור 750000 (כן שבע מאות וחמישים אלף)שח מחשבון יגור וזה כולל אשאמרת והרבה דברים ששכחת להוסיף .לכן דרך אגב אי אפשר לקיים את השיוך מסיבה של מחסור בכסף

#30639 הגב
    חבר ותיק
    אורח

שאלה למומחים מובילי השיוך: הנושא של איך להקצות דירות קבע של נפטרים   אחרי יצירת זיקה לא היה ידוע לכם לפני שנה?
    אז למה לא הזכרתם אותו באסיפה לפני שהחליטו על שיוך? אני מתכוון כאשר דיווחתם שהשיוך יפתור בעיית הדיור של הצעירים.
    ונראה שלא מתכוונים לדון בו גם הפעם. קבעו תאריך לאסיפה אחת ויחידה, עם עוד כמה נושאים, ומיד אחרי זה לרוץ ולהצביע. מוכרחים להחליט מהר כי אחרת אויויוי.
    וזה בנושא הכי כבד שעמד לפתחנו (כן, גם יותר מהשינוי).

אם לא היה עלינו היה מצחיק.

בעצם גם אז היה עצוב.

#30627 הגב
    אנונימיאו
    אורח

בואו נהיה ריאליים רגע, האם נראה לכם שלאחר זיקה כל החברים יאפשרו לחברים אחרים להיכנס לדירתם העתידית?
    לדוגמא – חבר א', בן 80, הולך לעולמו. דירתו כבר נקבעה לו בזיקה.

חבר ב', בנו של חבר א', כבר גר בדירה אשר מסומנת לו. הזכויות על דירת אביו יעברו לבנו.

חבר ג', בנו של חבר ב', גר בדירת מעבר קטנה למידות משפחתו ואשר אינה ניתנת לשיוך וממש עוד רגע יש שיוך והוא רוצה בעתיד לעבור לגור בדירתו של סבא שלו, חבר א'.

חבר ד', חבר אחר ביגור אשר לפי הוותק אמור לעבור לדירתו של חבר א'.

האם נראה לכם שחברים ב' וג' יתנו לחבר ד' לעבור לדירתו של חבר א' ככה סתם? ואם חבר ד' יהרוס את הדירה ויוריד את ערכה? ואם סתם ישנה את עיצוב הפנים שלא לנראות עיניהם של חברים ב' וג', מי ישלם על החזרתה למצב הקודם? ואם הוא ייסרב להתפנות ברגע השיוך? מי יכפה זאת עליו? רחלי תזמין משטרה? כולנו נעשה לו פרצוף כועס בחדר אוכל? למה שחבר ג' לא יעקוף את התור ופשוט ישתלט על דירתו המסומנת לירושה? הרי חברים ביגור כבר עשו את זה בדירות שלא יועדו לשיוך בעבר! הוא מסתכן במה? פרצוף זועף במרכולית? ריכולים במספרה? אותם חברים שעשו זאת בעבר לא בדיוק סבלו כאן מחרם חברתי, חלקם אף קיבלו תפקידים ניהוליים בקיבוץ (!) וגם ככה, הוא טוען, מספרים לנו בהנהלת הקיבוץ ש"בעוד שנה-שנתיים" (אל תיתפסו לזמנים, התסריט הנ"ל יכול להתרחש בכל יום מרגע הזיקה עד לרגע השיוך, גם שנה לפני השיוך בפועל) הוא יוכל לסלק את חבר ד' ולעבור לדירתו החוקית.

יש כאן פתח להתנהלות מאוד מאוד בעייתית כאשר דירה מסוימת דה פקטו "שייכת" לאדם אחד, נעשה בה שימוש בידי אדם אחר והתמורה עבורה ניתנת לצד ג' (הקיבוץ).

#30683 הגב
    כרמלי מצוי
    אורח

לאנונימיאו היקר, רק שחברים ישלמו למנהל את הסכום ויחתמו מולו על השיוך אזי תיהיה דירתם שלהם, עד שלא שמים את הכסף על השולחן תקנות הקיבוץ הישן תקפות, ואני בהחלט מצפה שיאכפו אותן ואם יש צורך גם לערב גורמי אכיפה חיצוניים. אתה גם מתאר מצב חריג שבו יש יורש אחד, ברוב המקרים יש כמה יורשים שעליהם למכור את הנכס על מנת לחלקו, ולכן רוכש פוטנציאלי כבר יגור אצלם. ניתן בקלות להכין מסמך משפטי שבו העוברים לדירות הנפטרים חותמים שהם מודעים לפינוי אפשרי ברגע השיוך עם התראה מראש כמובן, ובלי אפשרות לשבור קירות ללא הסכמת יורשי בעל הזיקה.

מוצגות 15 תגובות – 16 עד 30 (מתוך 40 סה״כ)
מענה ל־200 אלף מי יודע
פרטים: