ברכה לא סטנדרטית לשנה החדשה.

בית פורומים הפורום ברכה לא סטנדרטית לשנה החדשה.

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 25 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #16600 הגב
    שלמה מורן
    אורח

הערת המערכת: נשמח לפרסם לינק לדעות מהסוג הזה עם התייחסות קצרה לתוכן. אין מקום להעברת חומרים שאינם קשורים ישירות ליגור ב"העתק הדבק" לאתר.

ואיתך הסליחה. גמר חתימה טובה

#16642 הגב
    חבר שמשתתף במימון
    אורח

בשם הדמוקרטיה שלנו, לאבנר גבריהו מותר להשתלח ברבש"צ דמיוני (לדעתי) ביו"ש שכאילו מורה לצה"ל להתעמר בערבים. מותר לו, גם אם הוא עובר, כמו שנראה לי, על חוק לשון הרע. זכותו. התרגלנו.
    עורכים יקרים, אני רואה לאן זה הולך. בתגובה שלכם מתוארת דרך להלבנת הציטוט. מבלי להתייחס לתנועה בראשה הוא עומד, בהתבסס על מה שכבר פורסם ב"חצר יגור", הדברים הספציפיים העומדים להתפרסם הם חסרי בסיס, לא מאומתים ופוגעניים מאוד כלפי חברים שנלחמו איתנו שכם אל שכם, שמסרו נפשם על הגנת המולדת כשעפו אצלינו רקטות, ולטעמי גם כלפינו, המשרתים בצה"ל או הורים לחיילים.
    אני מבקש לשלול פרסומים כאלה באתר הממומן מכספי המיסים של כולנו.
    אני לא משוכנע שלקיבוץ יגור יש סמכות מוסרית לאלץ אותנו, חברי יגור, לממן פלטפורמה לציטוט דברי בלע מהסוג הזה.

#16653 הגב
    גדי רביב
    מנהל בפורום

לחבר שמשתתתף במימון, לא פרסמנו את הרשימה שאתה מתייחס אליה. התגובה שלך רק עושה לה פרסומת. בגלל שאתה חבר יגור אנחנו מפרסמים את תגובתך למרות שהמושא להתייחסותך לא פורסם. זה באמת מצב קצת מגוחך. לעצם הדברים, אתה מוזמן להצטרף למערכת ולהציע מדיניות חדשה.

#16658 הגב
    שלמה מורן
    אורח

חבר שמשתתף במימון

יכולת להתמודד (עובדתית או רעיונית) עם הרשימה שהבאתי, העוסקת בנושא שאמור להעסיק כל אחד מאיתנו – התמשכות הכיבוש והשליטה במליוני תושבים חסרי זכויות (בתוספת הבונוס הייחודי של הקמת התנחלויות בשטחי המחייה של תושבים אלו).

אך במקום להתמודד עניינית עם הרשימה הנ"ל בחרת לדרוש מהמערכת  – בעילום שם –  לאסור על פרסום רשימות כאלו.
    נסיונות כאלו לסתימת פיות  הם אחד מהנזקים ארוכי הטווח שהכיבוש המתמשך גורם לחברה הישראלית. מסתבר  שגם החברה שלנו אינה חסינה.

#16672 הגב
    שלמה מורן
    אורח

מערכת יקרה
    בפסילת ה"ברכה הלא סטנדרטית לראש השנה" שביקשתי לפרסם באתר זה הלכתם צעד אחד רחוק מדי.
    הנימוק שהבאתם הוא בלתי קביל לחלוטין – מי שמכם להחליט מה אמור לעניין את חברי יגור ומה לא?
    אתם בטוחים שתעמולת בחירות למפלגת העבודה "קשורה ישירות" ליגור יותר מהתייחסות להתמשכות הכיבוש?
    אנא הבהירו על איזה סעיף בנוהל האתר מתבססת פסילה זו.

#16668 הגב
    חבר שמשתתף במימון
    אורח

שלמה, אתה צודק. הכיבוש גרם ועדיין גורם לעוולות קשות. ניקח כדוגמה את הכפר הגלילי-ערבי-נוצרי-מרוני בירעם. תושביו נכנעו ללא כל התנגדות לכוח חטיבה 7, גורשו מהכפר כשהתוצאה הנוראה – חורף 1950 הנורא שבמהלכו מתו להם 7 תינוקות. את חלק מאדמות הכפר חמס קיבוץ ברעם שהוקם בשנת 1949. הקיבוץ עדיין שיתופי. כלכלתו מתבססת גם על תנובת השטחים הכבושים. בתי הילדים והתינוקות שלו ממומנים למעשה מפשעי הכיבוש (העורך מרשה להשתמש במונח הזה)
    כיהודי וכישראלי, אני מתבייש בפני עקורי בירעם על העוול המתמשך שהמדינה גרמה ועדיין גורמת להם (הסיפור כידוע, רחוק מסיום). כחבר התנועה הקיבוצית, אני נכלם מכך שקיבוץ, בשר מבשרה של התנועה, מנציח את העוול.
    שלמה, לגופו של עניין, אני מעריך אותך ויודע שכוונותיך טובות. אני גם חושב שטוב שיש המחזיקים בעמדות כשלך ומאתגרים את ה main stream. אני פשוט חושב שיש מספיק פלטפורמות לקטטות פוליטיות. אין צורך להשתמש בפלטפורמה קהילתית ממומנת על ידי הציבור, ולהפוך אותה לכלי ניגוח האחד בשני.
    הכיבוש נורא. אבל מטרות היומן לחבר את הקהילה ולא לפורר אותה. אני כותב זאת לא פעם, והתגובות מנגד (אפילו מצד העורך) "אל תקרא מה שמפריע לך". אני שואל בחיטים ונענה בשעורים. אני מגיב על הערת המערכת ביחס לפרסום גבריהו: "נשמח לפרסם לינק לדעות מהסוג הזה עם התייחסות קצרה לתוכן" ונענה על ידו בעקבות זאת בבוז: "…זה באמת מצב קצת מגוחך. לעצם הדברים, אתה מוזמן להצטרף למערכת ולהציע מדיניות חדשה".

לסיכום, אנחנו חברה רב תרבותית. יש פייסבוק ויש טוויטר ואינסטוש וטינדר וקינדר, מספיק מקומות להתקוטט בהם עד קץ כל הדורות. היומן הממומן צריך להיות מחוץ לתחום בנושאים המפוררים את הקהילה, וודאי כשאין הם נוגעים אליה במישרין. לא זו מטרתו. לא בשביל זה אנחנו משלמים מיסים.

ביחס לאנונימיות… מדובר בשימוש  בכללי משחק שלא אני קבעתי. יש להם סיבות טובות והם משפרים את הענייניות בתגובות ולעיתים גם את הרמה הנשקפת מהם.

גמר חתימה טובה, שתהיה השנה שנת שלום והבנה בתוכנו ואולי גם החוצה עם שכנינו 🌅

#16680 הגב
    גדי רביב
    מנהל בפורום

שלמה, זה לא תקנון. זה המדיניות שלנו שדעות חברי יגור מעניינות ומאמרים מהעיתונות והמדיה פחות ואפשר להסתפק בלינק. זכותך לחלוק. אבל לא חסמנו שום דבר.

#16683 הגב
    שלמה מורן
    אורח

גדי – מדוע לא פרסמת את השאלה שלי עליה ענית? ככה לא מקיימים דיון. אענה לדבריך אם וכאשר תפרסם אותה.
    חבר שמשתתף במימון – למרות שאני מתרשם מסגנון כתיבתך ונועם דבריך, אין בהם כדי להסתיר את העיקר: אתה דורש שבאתר ציבורי (שגם את מממן אותו) לא יפורסמו דעות שאינך מסכים אתם, גם אם הן עומדות בכללי השיח המקובלים, והן רלוונטיות למקום בו אנו חיים.
    בניגוד למה שאתה כותב לא היה בדברים שהבאתי ניגוח אישי של מישהו מהקהילה – וזאת בניגוד לפוסטים רבים אחרים שמפורסמים באתר זה.
    אתה ממשיך וטוען שהדברים שהבאתי הם בגדר התקוטטות, ולא היא. מי שהופך דיון בנושאים כאלו לקטטות הם אלו שתוקפים אישית את הכותבים ולא מתייחסים לדבריהם. על זה נאמר טול קורה מבין עיניך.

#16693 הגב
    חבר שמשתתף במימון
    אורח

<p style="text-align: right;">שלמה, על מה תלין? אני איתך. ביקשת שאתייחס עניינית לכיבוש וכך עשיתי. אם לא הספיקה דוגמה מחבל ארץ מרוחק. אוכל להוסיף ולכתוב על בוזזי שיח' מוניס, שודדי הבתים של עין חוד, וחוכרי קרקעות ה"נפקדים" בעמק המכונה בטעות "זבולון", כי היה מי שרצה למחוק את השם הערבי, אבל התעצל לפתוח תנ"ך ולבדוק מי משבטי ישראל באמת התנחל פה. פשעי כיבוש שלא יעלו על הדעת.
    מסתבר שאנו מחזיקים בדיעות קרובות וודאי שאין לי רצון בסתימת פיות. וגם לו הייתי רוצה, אתה באמת חושב שאזוב קיר כמוני יכול להשתיק אותך? בקיצור, אין עניין כזה, להיפך. אני פשוט חושש שמחר יקום מישהו מחברי יגור ויכתוב כנגד "פושעי אוסלו", הרי לא תהינו על קנקנם הפוליטי של המצטרפים אלינו. במקרה כזה, לעורך לא תהיה ברירה אלא לאשר פרסום, לאחר שאישר לשנינו לכתוב על "פשעי הכיבוש".
    היכן יעבור הגבול? יכתוב מישהו שהוא תומך בזכותו הלגיטימית של הפלסטיני להרוג יהודים, שהשב"כ רצח את רבין, שאמא של פרס ערביה, שפול מקרטני המקורי בעצם מת מזמן והמלך אלביס בכלל חי. האם ההחלטה על פרסום הבדותות האלה (למעט אלביס שכמובן חי ועובד כקבלן עבודות עפר בממפיס טנסי, לא ניכנס לזה כאן) תהיה תלויה בעמדתו הפוליטית של העורך?
    בהקשר הזה, מישהו העיר לעורך על ניהול הריאיון עם מנכ"לית התק"צ. ריאיון מעניין, רווי בתוכן בעל ערך ציבורי רב. רק שהשתרבב לו, להערכתי בטעות, משפט ממנו ניתן להבין שהתק"צ שייכת ל"שמאל הישראלי". כחבר תנועה גאה קצת נעלבתי. שמאל ישראלי? מה זה בכלל? העורך לא היה עירני מספיק להקשות על המרואיינת (מלשון קושיה), או סתם להעמיד אותה על טעותה ומיד יש מי שמפרש את טעותו כהטייה פוליטית. ומה יוצא מכל זה? אנשים רגישים נפגעים מכך, אפילו כשאין כל כוונת זדון.
    על כן אני מציע לחדד נוהל כתיבה שכבר חתום וקיים (ולגמרי סותר את תגובות המערכת לאחרונה)
    פרסום באתר הממומן מכספי הקהילה רק של נושאים הקשורים במישרין ליגור ולקהילתה. יכשכש הכלב בזנב ולא להיפך, ישרת האתר את הקהילה ולא להיפך.</p>

#16699 הגב
    שלמה מורן
    אורח

שלום חבר שמשתתף במימון
    אם התכוונת לסחוט ממני מחמאה נוספת על סגנון כתיבתך הרהוט, הצלחת:)
    אך כאשר בוחנים את תוכן דבריך, מסתבר שאתה עדיין מציע לאסור הבעת דעות פוליטיות באתר זה – פעולה שבהתנסחות פחות משובחת נקראת סתימת פיות. אתה גם מציע לעגן מדיניות כזו בתקנה האומרת כי באתר לא יפורסמו נושאים ש"אינם קשורים ישירות ביגור ובקהילתה".
    השאלה המתבקשת – בידי מי תיתן את הסמכות להחליט מה קשור ישירות ביגור וקהילתה? האם מישהו יכול לקבוע שהמשך הכיבוש – שמשפיע ישירות על כל מה שקורה בארץ בה אנו חיים, ושתיחזוקו נעשה בין השאר על ידי אלו מבינינו שמשרתים בצבא, סדיר או מילואים – איננו קשור ליגור או קהילתה?
    לצערי המערכת כבר מימשה מדיניות כזו, כאשר החליטה שלא לפרסם את הרשימה שניסיתי לפרסם בתחילת שרשור זה. אני מקווה שזו היתה מעידה חד פעמית.
    וכן – אם יש בינינו התומכים בהמשך הכיבוש, עדיף שיפרסמו וינמקו דעותיהם באתר זה, כל זמן שיעשו זאת בסגנון שיעמוד בקריטריונים המתבקשים.

#16796 הגב
    חבר שמשתתף במימון
    אורח

אוכלוסיה של כ10% מאזרחי המדינה חיה בישראל שמעבר לתחומי הקו הירוק, לרבות כ30 קיבוצים, רובם קיבוצי התנועה.
    לוחמי צה"ל מממשים את מדיניות ממשלות ישראל הנבחרות לדורותיהן, בבקרה מתמדת ומוקפדת של הרשות השופטת, מהחזקות, הטובות והמוסריות שברשויות העולם. הם פועלים בארגון צבאי המבכר סיכון עודף על לוחמיו, לצורך הפחתת הפגיעה בבלתי מעורבים.
    השיטה הזו, שבה האתר הזה משמש להסתה פרועה כנגד האוכלוסיות האלה ומיעוטים אחרים בחברה הישראלית אינה מקובלת. לעיתים קרובות (מדי) כמו במקרה זה, צריך להזכיר לעורכים את מטרות האתר.
    יש ביגור קבוצה לא מבוטלת של חברים, שמימון אתר המאפשר הכפשות כאלה ואחרות, עומד בניגוד לצו מצפונה. על המערכת להשתדל קצת יותר במניעה פרואקטיבית של פגיעה בה. לא רק כמענה לתגובת קוראים. ודאי שלא כמו במקרה זה, בו העורך אף מציע דרך להכשרת השרץ.

#16802 הגב
    אלמוני
    אורח

<p style="direction: rtl;">איני יודע מה כתוב אבל למרות זה גם אנחנו הקיבוצים2%מישראל סופגים השמצות כולל מגדולי המדינה. אז מה קרה אם אנשים יבקרו את מעשי השלטונות כשהחיילים הם שלוחיהם ונאלצים לעשות מעשים איומים</p>

#16805 הגב
    שלמה מורן
    אורח

חבר שמשתתף במימון – אינני מסכים עם אף מילה שכתבת, והטענות שהבאת הן לטעמי בלתי מדוייקות בעליל. עם זאת מעולם לא יעלה על דעתי לבקש שימנעו ממך לפרסם את דעותיך.

בקשתי הצנועה:  אנא אל תדרוש מהמערכת שתאסור על מי שדעתםן מנוגדת לשלך לפרסם את דעותיהםן.

באיחולי  שנת סובלנות והקשבה לכולנו.

#16808 הגב
    עוד חבר שמשתתף
    אורח

רק הבוקר (יום כיפור) קראתי שנשרפו עוד עצי זית באזור שכם, ולדעתי זהו עוול נפשע שחוזר על עצמו.
    ולדעתי גם ההתנחלויות הן לא חוקיות על פי החוק הבין לאומי, ומביאות לכך שביהודה ושומרון מתקיים משטר אפרטהייד.
    האם לדעתך חבר מממן אסור לחברי יגור להתבטא בנושאים אלו?
    האם תדרוש שעורך האתר הבא יאסור לפרסם דעות שאינן מוצאות חן בעיניך?
    איפה אנחנו חיים?

#16850 הגב
    חבר שמשתתף במימון
    אורח

תשובות לשאלותיו של חבר שגם משתתף:
    1. לא קרה ולא יקרה.
    2. לא קרה ולא יקרה.
    3. בקהילה רב תרבותית שוחרת שלום פנימי וחיצוני.

שתי המלצות לאותו חבר:
    1. התייחס לדברים שכתבתי כפשוטם.
    2. כוס מים קרים שימושית מאוד בימי ראשית הסתיו החמים, בעיקר כשאלה מגיעים מהאקוויפר המושלם שלנו.
    אני לא בטוח שאגרסיביות מילולית היא הדרך הנכונה לשווק את העמדות שלך.
    אני חושב שמה שקראת שלשום בבוקר, אינו רלוונטי לדיון. כבר דובר שהכיבוש רחוק מלהיות אידיאל וכי חשוב ורצוי לגבש ולהביע דיעות בפלטפורמות הנכונות. בעולם שבו כולם יחשבו כמוני או כמוך, נמות כולנו משיעמום.

לגופו של עניין, דיברתי על הפלטפורמה הממונת על ידי חברה רב תרבותית. אפשר לקרוא שוב את דבריי, ואפשר לנסות לענות על השאלות הבאות ולהבין לבד:
    1. מה מטרות היומן?
    2. כיצד פרסום השמצות על מיעוטים בחברה הישראלית תורמות להשגת מטרות אלה?
    "ברכתו" של אבנר גבריהו משוברים שתיקה, רווייה בהכפשות מהסוג שאיני מוכן לממן את הפצתו.

ואחרי שנרגענו, תורי לכמה שאלות אליך:
    האם זכותי לפעול לפי צו מצפוני פחותה מזכותו של שלמה להפיץ את מכתב גבריהו?
    האם אתה יכול להצביע על מקום אחד בדבריי, התומך באיזשהי דרך בשתי השאלות הראשונות שלך אליי ויכול להגדיר אותן כסבירות?
    יש דרך להתבטא מבלי להשמיץ ומבלי לנסות להשתיק באלימות מילולית, אגב שאלות פסבדו-לגיטימיות. ראה את דרך התבטאותו של שלמה. רלוונטי, לגיטימי ולעיתים (רחוקות) אף מצליח להעלות ספיקות ביחס לעמדותיי מבלי להשמיץ. האם לא זו מטרתו של דיון תרבותי?

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 25 סה״כ)
מענה ל־Reply #16888 in ברכה לא סטנדרטית לשנה החדשה.
פרטים: